ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

NEA Mihai inca o data multumesc din suflet pt ajutor  si raspunsul meu este da cu asa ceva as dori sa fac apicultura in pastoral pt viitor
Mai multe poze daca aveti si cu modele pt remorci mai mici va rog sa le postati
Va multumes din suflet pt intelegere

romikele

Poze sunt sumedenie, din pacate inca nu pot fi atasate, dar daca reusesc fac o arhiva si pun linkul, insa pana marti n-am cum, voi fi in deplasare! :wink:

Vezi ca acolo e un proiect, inclusiv lista de materiale. Poate fi usor adaptat. E nevoie de SKETCHUP pentru a deschide fisierele.

Marius-ursulakhe

Nea Mihai sunteti un domn in adevaratul sens al cuvantului si va multumesc inca o data pt ajutorul si indrumarile acordate    :thanks:   ^:)^    =D>     :hi:
PS:sa nu uitati sa imi trimiteti si mie linkul arhivei dupa ce o faceti   :thanks: 

morozan simion

buna , dupa anul nou as dorii sa administrez ceva hrana la albine si as dorii sa aflu cateva pareri de la dumneavoastra apicultori dibaci si priceputi cu experienta. Pot administra miere in punga sus pe rame? oare se poate si sirop in concentratie de 2/1 cu ceai tot in punga de nailon pe rame sau este interzis si trebuie neaparat turte?as dorii cateva pareri si motive de ce nu asa si asa
multumesc anticipat.

iulian61

Poti pune turte sau miere cristalizata in pungi peste ghem dar ai grija sa nu omori albinele daca sunt peste rame.Sirop poti pune dor atunci cand se va incalzi(la primavara) si doar in hranitoare.

Marius-ursulakhe

Citat din: morozan simion din Decembrie 17, 2014, 08:33:17 PM
buna , dupa anul nou as dorii sa administrez ceva hrana la albine si as dorii sa aflu cateva pareri de la dumneavoastra apicultori dibaci si priceputi cu experienta. Pot administra miere in punga sus pe rame? oare se poate si sirop in concentratie de 2/1 cu ceai tot in punga de nailon pe rame sau este interzis si trebuie neaparat turte?as dorii cateva pareri si motive de ce nu asa si asa
multumesc anticipat.
Si eu la fel ca si Iulian tot aceleasi sfaturi ti-le ofer
1. eu in mare parte pt stimulare (dupa 1-15 februarie )si pt hranire optez pt mierea cristalizata sau daca trebuie multa hranire optez pt zahar macinat si miere decristalizata
2 nu optez niciodata pt sirop in punga care se poate si el administra (2/1) pt ca imi pare ca se face foarte mult condens si uzura este mult mai mare (aceasta varianta eu nu prea o folosesc pt ca in fiecare an am avut rame cu miere pe care le-am data dupa diafragma pt stimulare
-eu in general siropul primavara il folosesc doar ca stimulare 100-150 ml stropite cu sirop peste spetezele ramelor peste albine cum vine la rand

dany 1

Citat din: dan sebastian din Noiembrie 09, 2014, 10:05:43 PM
Poate vin cateva zile f calde in dec sau ianuarie. Nu poti scapa de varroza. Nimeni nu poate. Ar trebui cat tu si toti vecinii sa tratati in acelasi timp ceea ce e imposibil. Important e sa tii sub control si asta o faci f bine.

Salutare!
Apropos  de  zile  calde  in  DECEMBRIE,   in  sud  se  anunta  17  grade  miercuri,  o  merge  un  varachet?
Nu  am  facut  niciodata  tratament  cu  varachet  in  Decembrie.  Astept  pareri  de  la  dv?
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

oroles

Daca dupa asta vine frigul eu zic ca este o problema. :D Cand ii dai in nas la albina cu fumul instinctul este sa ingereze miere. Isi umplu stomacul cu miere si daca nu pot iesi la curatire prea curand atunci ai o problema. Eu as folosi vremea pentru zbor de curatire. :D Nu 17 grade, da macar 11-12 ar fi bine.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

filip

@dany1,
i-a explica la bunicu cum te-ai gandit tu sa faci tratamentul cu varachet intr-o zi de Decembrie?
Cand faci tratamentul inainte ori dupa ce zboara albina afara?
Cam cate grade o sa fie noaptea,se strange albina in ghem?
Daca sti raspunsul,bafta multa!
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

dany 1

Citat din: filip din Decembrie 22, 2014, 08:52:59 PM
@dany1,
i-a explica la bunicu cum te-ai gandit tu sa faci tratamentul cu varachet intr-o zi de Decembrie?
Cand faci tratamentul inainte ori dupa ce zboara albina afara?
Cam cate grade o sa fie noaptea,se strange albina in ghem?
Daca sti raspunsul,bafta multa!

Sanatate  di  Filip!
Si  acum  sa-i  raspund  bunicului :nod:
De  zburat  nu  o  sa  zboare  toata  ziua  ,  undeva dupa-amiaza ,  sa  zicem orele 15-16  cand  albina  se  afla  in  stup  si  inca  rasfirata.
Ia  spune  bunicutzule  ,  merge?
Va  salut  cu  respect ^:)^
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

filip

http://www.icdapicultura.ro/magazin/produse/2-produse_uz_veterinar/3-pentru_albine/203-medicamente_pentru_albine/2296-varachet_forte.html
E prea scurt timpul dupa tratament pana albinele se strang in ghem.
Albinele nu reusesc sa aieriseasca stupul pana in momentul cand se restrang formand ghemul.
Parerea mea........
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Marius-ursulakhe

Dany uitate la nea MARIN din serbia pe pagina si vezi acolo o filmare cum dansul a facut un tratament in luna ianuarie anul trecut
Vezi acolo poate gasesti toate raspunsurile pe care le cauti

filip

Citat din: Marius-ursulakhe din Decembrie 22, 2014, 09:19:53 PM
Dany uitate la nea MARIN din serbia pe pagina si vezi acolo o filmare cum dansul a facut un tratament in luna ianuarie anul trecut
Vezi acolo poate gasesti toate raspunsurile pe care le cauti
https://www.youtube.com/watch?v=60x7252gRgs#t=86
Prietene filmuletul e facut in 18 ian cand albinele cara polen.Asculta explicatia lui Marin,el are experienta.
Deci grija la detalii............

dany 1

In  ianuarie ,  cred  ca  20  ianuarie, am  facut  si  eu  un  tratament cu  varachet .  Parerea  mea  este  ca  a  fost  unul  de  maxima  eficienta deoarece  a  fost  facut in  lipsa  puietului.
La  fel   ma  gandeam  ca  poate  fi  si  acum ,  unul  de  maxima  eficienta  in  lipsa  puietului    in  luna  decembrie.

oroles

Citat din: dany 1 din Decembrie 22, 2014, 09:39:29 PM
In  ianuarie ,  cred  ca  20  ianuarie, am  facut  si  eu  un  tratament cu  varachet .  Parerea  mea  este  ca  a  fost  unul  de  maxima  eficienta deoarece  a  fost  facut in  lipsa  puietului.
La  fel   ma  gandeam  ca  poate  fi  si  acum ,  unul  de  maxima  eficienta  in  lipsa  puietului    in  luna  decembrie.
De ce nu dai oxali? Merge bine la vremea asta si este comparabil ca performante cu VF.
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani