ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

dany 1

Salut  Oroles :hi:
Am  auzit  cateva  pareri  contra  pt  OXALI....Ma  mai  gandesc  pana  maine.  Multumesc  pt  sfat!
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

apivasmob

Sanatate tuturor apicultorilor

dany 1

Citat din: apivasmob din Decembrie 24, 2014, 06:55:06 AM
Dezvolta parerile CONTRA te rog.
Salut,
Una  din  parerile  contra  ar   fi  ca , trebuiesc  2-3 zile  de temperaturi  ridicate pt  a  face  un  zbor   dupa  tratament.
A 2 a  ,  cum  ca  ar  creea  ceva  probleme  intenstinale  la  albine :sad:
Doar adevaratii  campioni  au  puterea  de  a  se  ridica  si a  merge mai  departe. Daca  ai  cazut  ,  ridica-te si  vei  castiga!!!

Marius-ursulakhe

Azi am avut zbor de curatire foarte intens si am observat ca aduc si ceva polen galben
Mare nu mi-a fost mirarea pt ca la noi in zona nici nu a ingetat afara peste noapte iar despre puiet ma astept sa aiba la o familie am vazut oua de 2 zile pe un sfert de rama

NYK74

Ieri au facut un zbor de curățire frumos la Botosani, am reușit reorganizarea  cuibului la 2 familii mai slăbuțe, la care am observat ca avea un zbor slab.Pina in prezent au iernat foarte bine, daca se poate spune asa avind in vedere ca nu am avut parte încă de o iarnă adevărată.

Marius-ursulakhe

Salutare dragi colegi
Am si eu nevoie de un mic sfat in legatura cu un produs pe care l-am cumparat de la farmacia veterinara
Produsul se numeste FORSSATOM si cred ca este produs un Serbia , eu am cautat startovit dar mi-au spus ca nu mai gasesc la distribuitorul lor startovit si au primit produsul asta
Am primit si o foaie trasa la xerox cu traducerea produsului(ce contine mod de administrare etc)
Sper sa revin si cu ceva poze in seara asta acuma se incarca acumulatori de la aparatul foto
Multe salutari tuturor stuparilor

NYK74

Bine ai revenit Marius, de produsul din Serbia nu pot spune nimic, am uitat si limba de acu 18 ani cind am fost la ei, pe atunci aveau alte produse pentru stimulare la albine, adusesem acasă si sau dovedit a fi bune.
Asteptam informații in legătură cu acest produs.. :hi:

Marius-ursulakhe

NYK74   :hi:  toate cele bune iti doresc
Azi am sa dau prima data sirop cu stimulentul respectiv
Ieri am fost la Oradea si am luat si startovit o cutie 18lei

NYK74

Asa ai ocazia sa le administrezi in paralel si sa observi diferențele, cind ai rezultatul ne poti spune si nouă dacă nu este secret...... :) sa ne auzim de bine  :hi:

Marius-ursulakhe

Ieri am facut primul tratament din acest an sunt curios cand va fii vreme mai buna sa vad la diafracma daca au cazut ceva paduchi

NYK74

Ce tip de tratament ai facut Marius, cu ce anume? Probabil la tine nu ninge.
Aici la Palagano sus in munte e nins,pe copaci e prinsă brumă, unde am albinele nu e nins dar e înghețat, azi au fost doar 4 grade, la o familie am vazut ca a scos o pupă moartă la urdinis, au prea mult puiet pus.

Marius-ursulakhe

NYK74  salutare si scuze ca nu am raspuns mai repede dar nu prea am pimp de net
In legaura cu tratamentul eu folosesc varaket momentan
La noi a inceput sa infloreasca deja si prunul am vazut ieri cativa infloriti partiali iar duminica viitoare merg sa vad de rapita care cred ca prin 20 apr deja trebuie sa infloreasca

NYK74

Nu e nevoie de scuze, e de înțeles, toate merg in funcție de priorități. Se pare ca vremea bună începe sa se stabilizeze, dacă reușesc mâine ma duc sa le fac un control, aveam cite 5-6 rame cu puiet full acu o saptaminä jumate la majoritatea, vreau sa vad ce au mai facut intre timp,corcodusii sunt infloriti in plin si aici, numai ca sunt cam puțini in zona asta.
E bine ca ai timp sa faci si pastoral, eu nu prea reușesc din cauza programului de muncă.

Marius-ursulakhe

NYK74--- nici eu nu am timp sa sa stau cu ele in camp dar ma straduiesc sa gasesc un loc mai protejat si merg mai des la ele  (ma straduiesc cat pot)

NYK74

Aici e rău ca au o grămadă de legi, care vad ca încep sa prindă avânt si la noi, cu acest asa zis sistem european in care vom vedea a se citi si că vedem deja cum micul producător privat, il fac să dispară.
Au creat o birocrație atit de mare si coruptă la toate nivelele că unul cu 10 familii la cite aprobări are nevoie si cit timp trebuie să piardă pe la usi nu reușește sa mai scoată cine stie ce mare profit.
Eu sa mut 2 familii e nevoie de aprobări de la primarie, declarație ca proprietarul e de acord in cazul in care duc stupii pe proprietatea altei persoane, aprobari de la medicul veterinar, si cîte alte tâmpenii care au mai tot inventat ca pentru a face unele actiuni la scară mică ai numai pagubă si nimic profit. :hi: