ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Azi dragi colegi am observat asa in trecere ca incepe prunul sa infloreasca ciresul este si el inflorit iar prunul corcodus este 80%trecut
Maine sper sa fac ceva poze numai sa am timp ca vreau sa merg sa vad cum stam cu rapita (daca o mai tine d-zeu macar o saptamanea ne inflorita are rost sa ma duc daca nu nici nu ma gandesc ca am albine numai pe 6 rame de albina si 5 puiet )

Aurelian A.

Salut ursulakhe,pe unde ai umblat ca te-am dat disparut? :D :beer: :hi:
"Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj." Ion Creanga

Marius-ursulakhe

Citat din: Aurelian A. din Martie 22, 2014, 09:20:04 PM
Salut ursulakhe,pe unde ai umblat ca te-am dat disparut? :D :beer: :hi:
pa io am fost foarte ocupat cu munca si cu serviciu si mai lucrez si in costructii ca m-am si urat si nici stupi nu am facuti numai 7 bucati  :yahoo_cry:   nici remorca nu imi este gata asta e incerc sa recuperez incepand de saptamana viitoare  .Multe salutari tuturor   :hi:

Marius-ursulakhe

Daca am promis ma sa incerc sa ma tin de cuvant am facut niste poze cu pomi din zona mea si cat de avansata e natura
1 ciresul
2 prunul corcodus

Marius-ursulakhe

3 marul -mai are zic eu o saptamana si da si el
4 papadia a dat si ia

Marius-ursulakhe

5 prunul a inceput si el de duminica sa infloreasca
POZE CU PORUMBELUL NU AM FACUT CA ESTE CAM DEPARTE SA MA DUC SA FAC
6 o poza cu remorca mea la care mai am de lucru putin la podea si de vopsit

Marius-ursulakhe

Si inca o poza cu noul meu depozit de stupi

Marius-ursulakhe

Sper ca se vad bine pozele ca eu am un monitor de pe vremea razboiului si es vede cam inchis  :P  :D dar incerc sa ma folosec de el asa cum e
Luni am verificat familiea ce-a mai puternica care a fost pe 6 rame 5 integral puiet si a 6 cu miere si pastura
Vreau sa mai precizez ca toate fam au fost stimulate timp de o saptamana jumate cu 50 ml o data la 2 zile cu sirop si sartovit
Problema mea este ca am observat pe ultima rama un inceput de botca oata deja oare trebuie sa imi fac griji ca le apuca damblaua de pe acuma vreau sa mai precizez ca luni am mai adaugat inca o rama pt largirea cuibului

G. Iulian

Frumos tot ce vad la tine, la mine a înflorit zarzărul și corcodușul în sfârșit și salcia este pe aproape.  :hi:  :hi:  :hi:

sorinma

Care e diferenta intre zarzar si corcodus?
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu
Adevarul este rareori pur si niciodata simplu...Oscar Wilde

G. Iulian

zarzărele – varianta mai puțin nobilă a caiselor, care se coc primele, mai mici decât caisele
și corcodușele în a doua poză

sorinma

Cred ca intram pe ''taramul''regionalismelor,la noi e una si acelasi lucru  :hi:
Cu cat stii mai mult, cu atat iti dai seama ca stii prea putin ...George Calinescu

G. Iulian

Nu vrei să ştii care sunt regionalismele la cele două  :)  :hi:  :hi:  :hi:
La corcoduş de exemplu mîş mîş în anumite părţi ale Moldovei,  bomb - sigur în nordul judeţului Teleorman, poate pe o arie mai mare dar nu ştiu sigur asta.  :hi:

fiug1970

Citat din: sorinma din Martie 25, 2014, 09:05:33 PM
Care e diferenta intre zarzar si corcodus?
zarzarul este iesit din sambure,chiar de cais....majoritatea pomilor ies zarzari ce trebuie altoiti sa faca fructe mari.Zarzarul face fructe mici dar foarte aromate in comparatie cu caisul.O deosebire importanta intre cais si zarzar:miezul sâmburelui de zarzar este amar...fiere,cel de cais e dulce.
Corcodusul face parte din marea familie Prunus,deci prun salbatic cu fructe mici rotunde de culoare galbena,galben rosiatica si rosii(acei pomi cu frunze rosii din parcuri si care nu prea fac fructe sant corcodusi..)De regula corcodusele se folosesc la TUICA!! :yes: :yes:
Zarzarul daca fructifica putin fructele sant ceva mai mari,dar daca e an bun si sant multe fructe...mai mare este sâmburele!!

sorinma

La mine zarzarul(zarzanul) este acelasi lucru cu corcodusul (sunt si de culoare rosie),dar caisul este cu totul alceva . Daca sunt inrudite ...ar fi o surpriza pt mine.
Cred ca nea Stefan ma poate lamuri ca e din zona mea si sigur cunoate situatia...  :hi: