ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

Azi pe la ora 16:30 am terminat munca si am mers la albine si am mutat albinele din stupi orizontali 20 in stupi 12 rame temperatura era de 20 grade si cu aceasta ocazie la unul dintre acestea in timp ce mutam ramele am observat ca rama care am bagat-o ieri era oata integral si albina destul de multa dupa diafragma si au inceput sa creasca din nou limbile de ceara si din nou oate si am mai bagat inca o rama goala cu care am stimulat in cuib la oat
Slava domnului ca am destule rame crescute de anul trecut (25 perfect cladite si 5 dezastru  =)) )

Marius-ursulakhe

Marius eu ma straduiesc dar de multe ori in piere cheful dupa 2-3 incercari
Azi am finaliza si un colector de polen care l-am facut sa strng ceva pt copii ca am intales ca este foarte sanatos (sita prin care cade polenul este o sita pe care o foloseam la tunnig auto in genetal la spoilere si grila fata  =))  :nebun:    :D    :beer:

Marius-ursulakhe

Dragi colegi azi ca am ajuns acasa la ora 16:30 acasa am avut planuri mari si am reusit sa fac urmatoarele lucruri
6 familii albine le-am trecut din pat cald in pat rece (datorita fundului fix am luat fiecare rama la mana)
7 familii largite cuiburile cu cate o rama (ultima largire a fost dumnica si acuma a mai fost nevoie de alta ca si asa are tendinta sa blocheze cuiburile
La toti stupii am pus folie peste rame sa pot face tratamentul cu varaket
La ora 20 am inceput sa fac tratamentele
Dupa aia am am mai facut ceva imprivizatii si am pus foita in sase rame

La mine cel mai mare stup este pe 7 rame albina si am gasit la acesta fam 6 rame oate integral  ---iar cea mai slaba famili este pe 4 rame albina si toate oate numai daca pui tot puietul pe doua rame atunci cred ca se acopera in intregime acele rama
Azi am observat ca incep incet incet sa aduca albinele si ceva necar de la pomi

romikele

Citat din: ursulakhe din Aprilie 19, 2013, 11:33:03 PM
... 6 familii albine le-am trecut din pat cald in pat rece (datorita fundului fix am luat fiecare rama la mana)...
Nu era mai simplu un urdinis suplimentar pe latura corespunzatoare, inchis cel folosit la patul cald si intors stupul cu 90 de grade?

Marius-ursulakhe

Domnule Romkele sa stiti ca aveti dreptate era cu mult mai usor si mai util numai ca daca nu m-am gandit la asta si cand am facut cutiile
Cand cutiile am sa le bag la reconditionat (nu vreau s le las multavreme sa se deterioreze 2-3 ani le schimb -cele vechi le fac o flambare curatare pe interior si o vopsea pe exterior)

Marius-ursulakhe

pomi pitici decorativi si florile plantate de sotia mea

Marius-ursulakhe

Tatal meu a plantat in urma cu doua saptamani 3 tei si doi castani comestobili in parculetul de langa casa unde acuma este plantat in jur de 10 pruni
Mabucur nespus de mult ca anul acesta la noi in sat sau plantat in jur de 50 tei 2 castani salbatici si 30 castani comestibili

Marius-ursulakhe

Am si ceva poze facute la un par care a inlorit si este foarte vizitat de albine

Marius-ursulakhe

Si albinele mele toate in stupii pe 12 rame pregatiti pt deplasarea pt rapita
Pana acuma nu este rau aduce nectar de la pomi si azi am mai adaugat in 6 stupi cate doua rame una in cuib si cealalta in in marginea dreapta pt ca si ultima rama era cu larve (au fost pe 6-7 rame si acuma sant pe 8-9 rame)numai doi ii am mai slabuti unul pe 5 si altul pe 6 rame albina
Cel cu folia pe el este mai slab

cazacu marius

F. frumos!sa-i stapanesti sanatos si butoaie pline! :nod: ai bagat rame la cladit? :hi:
macin-Tulcea

Marius-ursulakhe

Papadia incepe sa se inchida.Peste ziua este foarte vizitata de albinute

Marius-ursulakhe

Si colectorul meu de polen (home made)care azi l-am pus in functiune si a mers numai ca nu l-am lasat mult (30 min) si a strans 50 grame re ponen si fetita a dat tarcoale la el si la devorat aproape pe tot  =))  :rotfl:
PS:scuze ca pozele nu se vad prea bine ca sa inorat dintro data cand am facut eu pozele

Marius-ursulakhe

cazacu marius  :hi:   si multumesc mult pt urari iar in legatura cu butoailele multumesc la fel si tie
Rame la cladit am bagat la 4 dintre ei care sunt mai dezvoltati ca eu zic ca se cere ca numai de o saptamana jumate in coace am recoltat in jur de 300 grame ceara care au cladito intre rame si podisor si toate erau oate de fiecare data
Mariusica daca te uiti atent fiecare familie de albine iti spune ce vrea (eu asa zi de acest principiu sant ) numai sa fii atent

Marius-ursulakhe

Dragi colegi aseara am desfiintat o familie pe motivul ca si acuma era pe 4 rame puiet si 5 rame albine (matca are un defect de la imperechere de anul trecut)
Ramele cu albina si puiet le-am bagat in familile care erau pe 8-9 rame albina (2 la numar )iar matca am introduso intr-o cutie (nuclee ) pt inperechere a matcilor mai mult pt ami cladi acele mici rame
Revin cu poze

Marius-ursulakhe

In zona noastra salcamul a inceput cred de 2 zile (nu stiu sigur ca am fost la lucru)
Si acum pozele promise