ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

In acel nucleu am bagat o matca de anul trecut care are un defect de la imperechere si am scuturat o rama de albine dar din pacate din toata albina a mai ramas in jur de 50-100 de albine cu tot cu matca
Eu le-am introdus acolo numai ca sa imi cladeasca acele rame mici (eu sper ca pe toate din cele 5 nuclee ale mele) am sa revin cu poze dar momentan nu pot ca le-am dat un pic de turta din iarna ca nu au ce sa manance.Am sa revin cu poze la momentul potrivit sa va arat si defectul matci

Marius-ursulakhe

Dragi colegi anul acesta am recoltat pt prima oara miere de la albinele mele si am o nelemurire
Multe dintre rame sau crepat in partea unde este mai multa miere sau unde este miere capacita (ex o rama capacita pe jumate se crapa in zona sarmei superioare)intrebarea este de ce? nu fac eu bine ce fac ? nu stiu sa lucrez cu centrifuga ?am incercat sa dau mai incet la centrifuga dar degeaba acelasi rezultat
Poze nu am facut

bucovineanu

Daca se pun si cel putin 2 sarme verticale la rame fenomenul este diminuat pana la zero.

Marius-ursulakhe

Domnule bucovineanu va multumesc frumos pt sfat  :hi:

Marius-ursulakhe

Azi dragi colegi am facut primi roi in acest an
Am spart o familie din care nu am stors nici un gram de miere si era pe 12 rame albina plus o magazie de 1/2 pe jumatate populata
Roi sant facuti pe 3 rame de albina (1rama miere si doua puiet si pastura) numai roii care au ramas pe locurile stupilor vechi sau populat si a mai fost nevoie de o rama fiecare
Sper ca pe marti seara sau miercuri seara sa am botci capacite si sa pot face restul de roi
Noua mea stupina momentan este formata din 13 familii

Marius-ursulakhe

STIE CINEVA SA IMI SPUNA CUM SE NUMESTE ACEST VIESPE AM VAZUT CA ARE 3 ACE SI NISTE CLESTI DESTUL DE MARI

Marius-ursulakhe

Viespele are in jur de 4-5 cm si in localitatea beius am vazut in jur de 20-30 in jurul unei radacini uscate (de acolo il am si eu  :D)

12 BNR

o intrebare: vreau se divizez niste familii dar au magazia pusa si rame cu miere necapacita, daca o divizez din 14 rame fac 4 roiuri ce fac cu ramele din magazie?

Marius-ursulakhe

Pai si eu am avut magazie pe fam pe care am divizat-o
Scuturi magazia de albina si daca mai ai rame ori goale ori cu miere pe cale se adaugi la roi pt ca tu daca ai albine si in magazie mai ai nevoie de rame.Mierea din magazii stoarce-o pt ca daca nu este destul de maturata poate ai nevoie la toamna sa faci hraniri de completare si stimulare
PS:ar fi bine pe cat poti sa nu dai rame cu foita la roii sa familiile care sunt in febra roitului

Marius-ursulakhe

Tatal meu este obsedat de ciupercile de padure (ii place sa culeaga)si a gasit o pitoanca cum ii spunem noi un exemplar foarte mare

Marius-ursulakhe

Si ceva poze cu ceva flori din gospodarie (flori si la ghiveci si in curte)

Marius-ursulakhe

Azi dragi colegi am inceput sa reconditionez doua lazi orizontale pe 20 rame si am si facut un canal pt o diafragma etansa pt la iarna sa bag cate doua familii mai slabe in fiecare

Marius-ursulakhe

Si doua poze cu noua mea stupina formata din 6 familii si 16 rouiri
Azi am verificat roiurile care trebuie sa incepa matca sa depuna oua si din 4 la trei am gasit oua (celalalt nu prea are mancare si ma gandesc ca poate influienta inceperea pontei si acest lucri si i-am administrat sirop)

dorindafi

Citat din: ursulakhe din Iunie 12, 2013, 07:24:47 PM
Azi dragi colegi am inceput sa reconditionez doua lazi orizontale pe 20 rame si am si facut un canal pt o diafragma etansa pt la iarna sa bag cate doua familii mai slabe in fiecare
este optziunea fiecaruia cum baga familiile la iernare
doua familii  despartzite prin diafragma , spun unii ca ierneaza mai bine=ok
dar ce zici  daca efectivul de albina ierneaza ca o singura familie  :roll:
sa nu uitam ca familia puternica primasvara da roade bogate  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

Marius-ursulakhe

dorindafi sa stii ca ai dreptate numai ca eu sant si de ideea sa bag in iarna 1-2 roi mai slabi pe 3 rame sau doua intervale de albina sa am in primavara timpurie o asigurare de pt matcile sau familiile tari care isi pot pierde matca peste iarna (sa evit o bezmeticire la o familie pe 7-8 rame albina )