ursulakhe imi spun unii prieteni

Creat de Marius-ursulakhe, Iunie 24, 2012, 09:13:48 AM

« precedentul - următorul »

Marius-ursulakhe

polen de doua culori

Marius-ursulakhe

Facelia rasarita in tomna a rezistat peste iarna (20-30 fire)

roi_ag

Marius-ursulakhe

Inseamna ca pe duminica ar da ceva nectar daca mai tine pana atunci ca are o spt jumate de cand e inflorita

Marius-ursulakhe

ceva floricele mici fortevizitate de albine

fiug1970

Roi-ag,pi-da tiganicii(hahahaha) nu se numeste"popular"levantica!!!!!
Daca da,nici macar nu a infrunzit!

Marius-ursulakhe

Urzicuta

roi_ag

Creste peste tot ,dar mai ales pe terenurile unde anul trecut a fost porumb si nu s-a arat inca.
Cel putin in PRAHOVA ,ARGES ,DOLJ asa i se spune ,dar sigur nu i se spune levantica  :nod:
Citat din: ursulakhe din Aprilie 08, 2013, 10:26:02 PM
Urzicuta
Asa mai da

roi_ag

Citat din: fiug1970 din Aprilie 08, 2013, 10:17:50 PM
Roi-ag,pi-da tiganicii(hahahaha) nu se numeste"popular"levantica!!!!!
Daca da,nici macar nu a infrunzit!
Asta nu infrunzeste ci infloceste =)) =)) =))

fiug1970

Tocmai de la cineva din ploiesti am aflat ca levantica se numeste asa!Ce sa zic....la plante melifere ma descurc cat de cat,la denumiri "populare"de plante ceva-ceva mai stiu,la tiganci,hmmm(prima dragoste a fost o tiganca,cand aveam vreo 16 ani!!!!)nici nu mai stiu cum arata!!hahahahaha
Lamium purpureum, denumită și sugel sau pizda țigăncii,[1] aparține familiei labiate, familie din care fac parte și urzica, urzica moartă, etc.

Are o înălțime de 5 până la 20 cm. Înflorește primăvara devreme, la sfârșitul lunii martie.
Si nu are nimic de-a face cu levantica!Am copiat informatia fara sa ma documentez!Mea culpa!

fiug1970

Sau Laleaua Pestrita.Cum s-au schimabat vremurile!!Cand aveam eu 16 ani.nici lalea nu avea si nici pestrita nu era!!! =)) :nebun:

Marius-ursulakhe

prunul corcodus

Marius-ursulakhe

Duminica ora 11 si 11 grade

Marius-ursulakhe

Ieri dragi colegi la 19 grade in stupina am inceput sa largesc cuiburile la 6 din cei 8 stupi ai mei
Doi dintre ei care sant mai dezvoltati aveau nevoie si de doua rame dar nu am vrut sa racesc cuibul asa dintr-o data si am bagat numai o rama
Azi fiind singura zi mai libera m-am gandit sa ma pun sa schimb doua cutii care sant pe 20 rame
Acele cutii vreau sa le bag la modificat sa fac un canal pe mijloc cu freza sa pot baga doua famili in iarna intrun stup iar la albine acuma le dau doi stupi noi pe 12 rame
POZE AM FACUT CEVA DAR POATE SI NETUL MEU ESTE SLAB SI NU LE POT BAGA

cazacu marius

macin-Tulcea