Beneficiari PNA

Creat de ilalexandru, Martie 11, 2012, 05:21:06 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Chiar e greu sa intelegeti ca TOATE achizitiile se fac prin sau de catre asociatie?
Ca sa luati dv. direct produsele luati delegatie din partea asociatiei. Cumparatorul e ASOCIATIA iar dv. DELEGAT.

Sa nu va mirati daca dosarul va fi neeligibil !!! :sad:

cristian87

#46
Citat din: Kov iulian din Martie 24, 2012, 12:55:27 AM
Citat din: romikele din Martie 24, 2012, 12:05:17 AM

Aici te duci si declari personal cand ai modificari semnificative de efectiv.


Aici eram in dubii nu stiam cum e legal si corect, sa vina organul statului sa verifice sau declari tu pe propria raspundere, tie si teama  ca o greasala te costa, iar statul nu ii pasa ca nu ai stiut, ai gresit platesti

Citat din: romikele din Martie 24, 2012, 12:05:17 AM
La asociatie aduci o singura data adeverinta la inceput de an... e asa de greu?

Problema nu e ca umbli dupa hartii, asta e pana la urma vrei bani facii hartii.
Problema e ca functionarii considera ca sunt platiti prea putin pt munca pe care o fac, asa ca daca te plimbi prea des pe usile lor incep sa se uite ciudat la tine .
:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:



modificarile in registrul agricol se fac trimestrial sau semestrial prin declaratie pe proprie raspundere sub semnatura.
daca nu mergi la primarie sa faci modificarile de rigoare se presupune ca acestea nu au survenit si inchei anul cu aceleasi efective cu care ai inceput.

Pna il accesezi ca persoana fizica iar celelalte masuri de sprijin ca PFA deci nu se pot suprapune pentru a se evita dubla finantare.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

romikele

Nu e chiar asa!
O data ce te-ai autorizat, trebuie sa mergi pe aceasta cale.
Nu te poti inscrie in asociatie in dubla ipostaza, persoana fizica si persoana fizica autorizata.
Daca in trecut au mai tinut astfel de tertipuri, acum s-a terminat.
La dosar exista atat CNP-ul cat si CUI-ul unde este cazul, adresa titularului, s.a.m.d.
Chiar daca procedura pare greoaie, nu e chiar asa.
Veti vedea la sfarsitul perioadei exemplul asociatiei noastre.

ilalexandru

Domnule Romikele toate facturile sunt pe pe PFA-ul care doreste sa acceseze PNA-ul. Si toate facturile sunt emise de asociatia din care fac parte. Deci la cumparator sunt eu ca PFA, iar la vanzator este, de exemplu, SC PASTORALA SRL. Nu cred ca sunt facturi de achizitie luate de Pastorala care sa fie decontate.
Totusi nu mi-ati raspuns la intrebare : ce face prietenul care in ianuarie SC PASTORALA SRL ia taiat factura pentru achizitiile lui initiale de 10000 lei, platind in plus cat a platit...iar el a facut cererea pt identificarea stupilor in martie?

romikele

Dupa datele si informatiile pe care le detin acum, nu prea vad ce poate face, deoarece nu trebuia sa devanseze achizitiile procedurii de identificare. Totusi sa nu ne grabim cu concluziile, in curand vor apare normele de aplicare pentru anul curent cu noutatile legislative implementate si vom lamuri si acest aspect.
Poate d-na Ella va putea sa ne lamureasca in prealabil...
:hi:

ilalexandru

Citat din: romikele din Martie 24, 2012, 10:40:26 PM
in curand vor apare normele de aplicare pentru anul curent cu noutatile legislative implementate si vom lamuri si acest aspect.


Fraza asta spune totul!  Clarifica absolut toate neclaritatile mele si ale altor persoane! Traim intr-o tara de rahat, cu conducatori de doi bani. Dupa unii PNA pentru anul apicol 2011 - 2012 a inceput la 01.08.2011, pentru altii la data de 17 oct 2011.
Deci cum se poate sa dai startul unei masuri si apoi sa fii dupa o jumate de an cu norme si noutati legislative? Cine isi bate joc de noi domnule Romikele? Si aici nu vb in numele meu...eu am achizitii prin asociatie pt PNA de 700 lei. O nimica toata. Insa altii stau mult mai prost decat mine. Si sincer, nu mai suport bataia asta de joc. Cred ca dumneavoastra, cand vreti sa faceti ceva, intai va faceti un plan, si apoi incepeti sa-l executati. In Romania, intai se executa si apoi se face planul

Ella

Identificarea stupilor si a stupinei era obligatorie de la 01.11.2011! Romikele, ghidul e de anul trecut ptr. PNA 2011. Cel de anul asta...va fi o surpriza! Daca legiitorul a hotarat ca beneficiarii PNA vor fi reprezentati prin forma asociativa, nu avem ce face! Din cate stiu eu nu se face corelatie intre data indentificarii si a achizitiei de stupi, familii, medicamente, analize! Sper sa nu va induc in eroare! Important e ca atunci cand functionarii lui Kov iulian vin in control stupii si stupina sa fie identificati/identificata. Oricum se verifica si la primarie istoricul beneficiarului! E asa cum zice romikele: declari la sfarsit de an 2011 si mai poti sa o faci la sfarsitul lui iunie! Asociatia depune cererea la 01.08.2012. poti sa te dai la agentul agricol, are o lege pe care trebuie sa o respecte prin normele de completare a registrului agricol! Eu daca am chef ii cer adeverinta zilnic! Atentie: ptr. PNA adeverinta eliberata se pastreaza in original la apicultor! Copia se depune la forma asociativa, ca si celalalte documente! Daca ma intrebati ceva concret va raspund punctual! Sa nu uitam de completarea in carnetul stupinei! Ca si de pastoral cu ordinul de deplasare vizat de consiliul local unde s-a facut pastoralul! Hai, ca razbatem!

romikele

Intocmai, am facut planul - si asta pentru toti membrii asociatiei pe care o reprezint - si abia dupa accea am trecut la treaba.
Am incercat astfel sa preintampin orice surprize legislative si sper sa imi reuseasca total.
Problemele nu se pun la nivelul de elaborare a normativelor si ghidurilor, unde sunt oameni care fac tot posibilul sa ajute apicultorii, consultandu-se chiar cu acestia in multe privinte, ci mult mai sus.
Stiti treaba cu pestele...si perisabilitatea  :D

Ella

ilalexandru, 01.08.2011 era ultima zi de depunere cerere la APIA de catre forma asociativa! N-are legatura cu anul apicol!

romikele

Citat din: Ella din Martie 24, 2012, 11:07:39 PM
Identificarea stupilor si a stupinei era obligatorie de la 01.11.2011! Romikele, ghidul e de anul trecut ptr. PNA 2011....
Stiu asta, evident... dar ce te faci cu apicultorul care nu se grabeste sa ridice numerele, care stau si-l asteapta, decat atunci cand se hotaraste sa solicite sprijin financiar?

CitatAtentie: ptr. PNA adeverinta eliberata se pastreaza in original la apicultor! Copia se depune la forma asociativa, ca si celalalte documente!
De retinut!!!


Multumim pentru interventia prompta si asteptam surpriza  :P

Ella

Si inca ceva: sa intrebam la DSVSA care e diferenta intre inregistrare sanitar veterinara si autorizare sanitar veterinara! Se pare ca cei din prima categorie nu au voie sa comercializeze mierea de albine! Si ca atare nu stiu daca putem fi beneficiari de PNA! Eu voi intreba! Sa auzim si parerea altora dar justificata prin articole de lege! Eu, personal, studiez!

Ella

Si eu o astept, romikele! Apicultorul daca vrea sa acceseze PNA ar trebui sa fie interesat si de ridicarea numerelor! Nu pot sa cred ca prin alte parti, forma asociativa nu a facut cunoscuta obligativitatea asta! Pana la PNA au fost subventiile pe conversie!

romikele

#57
La inregistrarea sanitar veterinara cu vanzare directa ai voie sa comercializezi produsele primare: miere, ceara, polen, propolis, s.a.m.d.

La autorizare, ai voie sa comercializezi si material biologic: familii albine, roi, matci.
In acest caz, autorizarea se plateste, pe cand inregistrarea e gratuita.
Sunt necesare si mai multe documente la dosar, si anume:

- proiectul planului unitatii cu fluxurile tehnologice si evidentierea echipamentelor si utilajelor;
- planul de amplasare a obiectivului,
- memoriul tehnic justificativ,
- copia certificatului unic de inregistrare,
- certificat constatator emis de oficiul registrului comertului de pe linga tribunalului in a carui raza teritoriala isi are sediul/domiciliul;
- chitanta care atesta ca au fost achitate tarifele conform prevederilor Ordinului nr. 93/2008.

Kov iulian

#58
Citat din: romikele din Martie 24, 2012, 11:22:49 PM
La inregistrarea sanitar veterinara cu vanzare directa ai voie sa comercializezi produsele primare: miere, ceara, polen, propolis, s.a.m.d.

La autorizare, ai voie sa comercializezi si material biologic: familii albine, roi, matci.
In acest caz, autorizarea se plateste, pe cand inregistrarea e gratuita.


Aud lucruri interesante, nu stiu cum se face ca eu am platiit pt inregistrarea sanitar vetrinara 100 de lei , la fel am platit si pt proiectul masuri 500 lei dupa ce am fost asigurat inainte sa incep demersurile ca nu voi plati nimic pt asta .

Citat din: Ella din Martie 24, 2012, 11:07:39 PM
Important e ca atunci cand functionarii lui Kov iulian vin in control stupii si stupina sa fie identificati/identificata. Oricum se verifica si la primarie istoricul beneficiarului!

Toate aceste lucruri sunt indeplinite,

Sa nu va suparati pe mine pt faptul ca in unele postari am fost mai pasional, nu am scris cu rautate dar te aduce la o stare de nervi toate aceste modificari ale modificarilor .   :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:

ilalexandru

Citat din: Ella din Martie 24, 2012, 11:12:06 PM
ilalexandru, 01.08.2011 era ultima zi de depunere cerere la APIA de catre forma asociativa! N-are legatura cu anul apicol!
Nu are legatura cu anul apicol, dar ar trebui sa aiba legatura cu anul pentru PNA 2012.
Daca eu faceam o achizitie de medicamente de la asociatie in data de 01.08.2011, factura asta nu ar putea fi decontata prin PNA in 2012?
Achizitiile facute incepand cu ce data vor fi acceptate la decondare in 2012?
Se stie ca in momentul in care depui cererea pt decontare trebuie sa ai stupii identificati. Dar nu sa ai stupii identificati in momentul in care faci achizitia. Insa, si aici deschid alt subiect fierbinte, (nu am confirmarea 100% insa) in momentul in care ai facut achizitia, trebuie sa ai adeverinta de la primarie cu numarul de stupi si cu data exacta la care se refera ceea ce e scris in adeverinta.