Indrumare achizitie

Creat de marian_valcea, Februarie 03, 2012, 10:24:20 PM

« precedentul - următorul »

Nelly88

merci mult! pe facebook nici nu am cont...:))

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 10:23:51 PM
merci mult! pe facebook nici nu am cont...:))
Cu placere! noi avem: Catalin Kta Giorgel.....Vatra dornei...... :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marius_vfp

Citat din: marian_valcea din Aprilie 03, 2012, 09:46:05 PM
el cand vine se uita la rama de vine dupa diafragma si daca nu mai are miere pune alta pe care o descapaceste si atat.

salut, in aceasta perioada albinele sunt avide dupa mancare , daca familia e restransa pe 5 ,6 rame de exemplu ,iar dupa diafragma tot ii bagi rame cu mancare fii sigur ca ea isi va trage toata mancarea in cuib ,  dar atentie mare sa nu blochezi cuibul adica sa limitezi spatiul de ouat al matcii ,
eu zic sa nu te agiti prea tare ele stiu cel mai bine ce au de facut
daca pe ramele din cuib ai cel putin 3 sau 4 kg de mancare e totul bine
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian_valcea

Cuibul este pe 6 rame.Am fost acum pe seara la stup si am vazut in fata urdinisului o larva scoasa afara de albine care ar putea fi motivul pentru care au scos albinele larva?

Mihai Sergiu

probabil ai prea putine albine sa acopere puietul si a murit, mai ales daca a fost temperatura mai scazuta incearca sa reduci ramele astfel incat albinele sa acopere in totalitate ramele. Numai bine! :hi:
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

marian_valcea

Astazi au fost 22 de grade C dar noapte este cam frig sunt 8 grade C,albinele au plecat la cules polen au inflorit florile in padure si zarzani.
Ce rame sa scot cele de la marginile cuibului?
As vrea maine sa le fac un tratament cu varachet ce ziceti este bine?Ce imi recomandati?

Adrian Roman

Citat din: marius_vfp din Aprilie 03, 2012, 10:50:43 PM
Citat din: marian_valcea din Aprilie 03, 2012, 09:46:05 PM
el cand vine se uita la rama de vine dupa diafragma si daca nu mai are miere pune alta pe care o descapaceste si atat.

salut, in aceasta perioada albinele sunt avide dupa mancare , daca familia e restransa pe 5 ,6 rame de exemplu ,iar dupa diafragma tot ii bagi rame cu mancare fii sigur ca ea isi va trage toata mancarea in cuib ,  dar atentie mare sa nu blochezi cuibul adica sa limitezi spatiul de ouat al matcii ,
eu zic sa nu te agiti prea tare ele stiu cel mai bine ce au de facut
daca pe ramele din cuib ai cel putin 3 sau 4 kg de mancare e totul bine
spor

Ai primit sfaturi bune ! Dar eu te intreb daca stii cum sa apreciezi cata hrana ai pe rame si cum e dispusa ? Ar fi mai usor sa fii sfatuit la obiect , daca ai spune macar ce fel de lada ai, pe cate rame e familia, daca ai hranitor si de care !... O varianta fara cheltuiala si pentru siguranta ta , asta daca nu ai hranitor dupa diafragma sau de podisor, ar fi sa tai o sticla de plastic la jumatate, in partea de jos ( pe care o folosesti ca hranitor ) pui un ghemotoc de paie sau iarba uscata ( ca sa nu se inece albinele), torni in ea maximum 1/2 l sirop de zahar 1/1, adica 1 kg zahar dizolvat in 1 l de apa calduta, in care poti sa pui-e indicat in aceasta perioada- PROTOFIL, 17 ml la litru de sirop. Apoi , pui jumatatea de sticla-hranitorul !,in stup, jos langa diafragma si lipit de ea !!....   Sunt foarte multe variante, dar asta e chiar la indemana ! :hi:

Mihai Sergiu

Ar fi bine sa ne descrii putin stupii, iar tratamentul eu ink mai astept sa se incalzeasca si ar fi bine dimineata pentru a iesi la zbor , seara e mai racoare si albinele se mai aduna ghem
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

marian_valcea

Stupul este dandant pe 10 rame,cuibul este pe 6 rame,hranitor am dinacela mic incorporat intr-o rama si mai am unu de 700ml.Hranitorul il pun dupa diafragma langa rama cu miere?
Am o intrebare:Am vazul la uni apicultori ca au pus in exteriorul stupilor un lichean cu paie si ceva cred eu (apa cu zahar) este bine asa?

bee_lover

Daca au scos larva probabil ca trebuie sa mai scoti 1-2 rame din cuib, ultima rama de langa diafragma o poti scoate, daca are miere descapacesti cam 10dm si o bagi dupa diafragma. Cand ai timp sau cu ce, fa o poza sa vedem ce si cum. Tratamentul poti sa-l faci daca se anunta vreme frumoasa. Cand prinzi o zi frumoasa verifica toate ramele si apoi sa ne faci un rezumat cu continutul acestora.  :hi:

marian_valcea

Astazi se anunta 22 de grade C o sa unblu pe la pranz sa le fac si putin curat in stup ca au bucatele mici de ceara si cateva albine moarte in interior.Mi se pare ca in ultima rama de langa diafragma au bagat apinvertul din pungi si nu e capacita o sa revin cu poze cand o sa unblu in stup.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marian_valcea din Aprilie 04, 2012, 08:33:20 AM
Astazi se anunta 22 de grade C o sa unblu pe la pranz sa le fac si putin curat in stup ca au bucatele mici de ceara si cateva albine moarte in interior.Mi se pare ca in ultima rama de langa diafragma au bagat apinvertul din pungi si nu e capacita o sa revin cu poze cand o sa unblu in stup.
te asteptam cu poze,iar la control pune in aplicare ceea ce ti-ai scris colegii mai sus,Bafta!!! %%-
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

Adrian Roman

Citat din: marian_valcea din Aprilie 03, 2012, 11:40:22 PM
Stupul este dandant pe 10 rame,cuibul este pe 6 rame,hranitor am dinacela mic incorporat intr-o rama si mai am unu de 700ml.Hranitorul il pun dupa diafragma langa rama cu miere?
Am o intrebare:Am vazul la uni apicultori ca au pus in exteriorul stupilor un lichean cu paie si ceva cred eu (apa cu zahar) este bine asa?

Daca ai hranitor intern, tip uluc, il pui imediat dupa diafragma si pune in el niste leturele-betigase, ceva, ca sa nu se inece albinele. Spor la treaba ! :hi:

marian_valcea

Inca o intrebare as mai avea:Daca tot umblu in stup as vrea sa curat si cutia are ceva daca mut ramele in aceeasi ordine in alt stup nou nout dar pe 12 rame?

jonny_it

Citat din: marian_valcea din Aprilie 04, 2012, 08:33:20 AM

Si care este problema daca nu este capacit?  :)