Indrumare achizitie

Creat de marian_valcea, Februarie 03, 2012, 10:24:20 PM

« precedentul - următorul »

marian_valcea

Salut apicultori din romania fac cursurile de apicultor si vreau sa imi cumpar pentru inceput un stup.
Cand imi recomandati sa il cumpar dupa culesul florilor de salcam sau pana in cules?Ce sugesti mai aveti?

tassevasi

Citat din: marian_valcea din Februarie 03, 2012, 10:24:20 PM
Salut apicultori din romania fac cursurile de apicultor si vreau sa imi cumpar pentru inceput un stup.
Cand imi recomandati sa il cumpar dupa culesul florilor de salcam sau pana in cules?Ce sugesti mai aveti?

Bine ai venit .
Daca vrei sa cumperi o faci cit mai din timp , numai sa gasesti ,...scosi din iarna e cel mai bine pt tine , ca la salcim sa mai faci  1 din el s-au 2 .
  La sfirsitul lui  ,aprl  ori mai , nu-i rau .
Numai bine  si succes.

roi_ag

Cutia poti sa o cumperi oricand.Familia numai in primavara cand infloresc pomii fructiferi nici mai
devreme si nici mai tarziu de inceputul infloririi salcamului.SUCCES :hi:

marian_valcea

Multumesc pentru sfat.Ce probleme mai pot intampina cu stupi ca nu stiu cu roirea cum se procedeaza ca sa stiu ce sa imi iau din timp sa nu imi roiasca albinele.Pentru inceput o sa imi iau 1 cu albine si 1 gol vertical.

bucovineanu

Pana atunci cauta niste carti de apicultura, citeste-le cu atentie si unde ai nelamuriri intreaba pe forum. Si pe forum sunt raspunsuri la intrebarile tale, dar trebuie cautate. Mult succes.

marian_valcea

bucovineanu

Pentru inceput Manualul apicultorului si oricare alta carte despre albine.

nelu65

si eu am inceput anul trecut cu 2 fam. si cu o ucenicie de 3 luni in stupina de unde le am achizitionat dupa care le am luat acasa unde am fost supraveghiat  si sfatuit de catre prof. A.Roman {de la care le am acgizitionat}

sorin tm

are dreptate domnul bucovineanu si daca ai pe cineva care stie sa te mai indrume , practic ar fi si mai bine

marian_valcea

Buna seara!
Mi-am luat un stup nu stiu ce sa le dau la albine in aceasta perioada.Ce imi recomandati?
Persoana de la care l-am luat lea dat pungi cu apinvert si mi-a zis sa ma uit daca mai au miere dupa diafragma si daca nu sa le bag eu alta rama cu miere si sa rup eu capacelele celulelor cu miere.

ion patrut

cauta un apicultor cu inima mare sa te initieze un pic ca oricum profesorii de la cursul de apicultura vad ca au fost cam secretosi nu prea tiau spus nimic despre albine sunt de parere ca apicultorul care tia vandut stupul in pretul lui ar fi trebuit sa bage si ceva informatii adica sa-ti arate pe viu ce trebuie sa faci sa-ti arate ce rezerve de hrana are stupul sa-ti arate matca sa-ti arate daca are puiet tu stii ce ai cumparat?

Nelly88

pune-le sirop de zahar 1/1 sau 2/1 su protofil si startovit, sau daca nu ai pune-le doar sirpo de zahat cu ceaiuri...

Nelly88

scuzati greselile, sunt la o petrecere si mai arunc cate un ochi si pe aici...

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: Nelly88 din Aprilie 03, 2012, 09:26:17 PM
scuzati greselile, sunt la o petrecere si mai arunc cate un ochi si pe aici...
Va salut! petrecere frumoasa va dorim si se vede pasiunea pentru apiardeal, pentru noi e mai tare decat facebookul :) Sanatate!!! : sampanie: :beer: :hi:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marian_valcea

Persoana de la care am luat stupul vine cam rar pe la tara are apartament la oras si vine la tara o data la 2 saptamani si el cand vine se uita la rama de vine dupa diafragma si daca nu mai are miere pune alta pe care o descapaceste si atat.Nu a mai pus nici apinvert de o saptamana doar descapaceste celulele cu miere.Cate grame de sirop sa pun in punga?