Indrumare achizitie

Creat de marian_valcea, Februarie 03, 2012, 10:24:20 PM

« precedentul - următorul »

Nelly88

daca ai doar 1,2,3 stupi nu are niciun rost sa pui si tu lighean cu sirop, poate doar daca vrei sa hranesti albinele vecinilor! pune-le apa ca au nevoie..

marian_valcea

Apa simpla sau cu putina sare?

Nelly88

pune simpla ca de la sare li se face sete...:))

marian_valcea

Am facut poze in interiorul stupului.

bee_lover

Din ce se vede in primele poze cam putine albine, ma gandesc ca era cald cand ai facut pozele si tot sunt cam putine printre intervale. Eu as mai scoate o rama. In ultima poza vad o rama alba in mijlocul cuibului, sper ca doar sus e virgina, mai jos a iesit o generatie de albine, daca nu, pune-o la margine ca poate fi ca un obstacol pentru matca, mai ales daca e batrana, nu le plac fagurii albi-noi.  :hi:

marian_valcea

1.In prima poza a fost o rama care a fost acoperita cu miere capacita jumatate din suprafata ei pe care am pus-o dupa diafragma sa o goleasca.
2.Fundul stupului unde este rama de mai sus.In staga imagini mi se pare ca este si mucegai.
3.Prima rama din cuib dinspre diafragma spre cuib
4.Poza cu aranjarea ramelor in cuib cu cea din poza de sus scoasa
5,6.A doua rama dinspre diafragma spre cuib fata verso
7.O ultima poza cu toate ramele in stup
Am uitat sa zic dar am dat cu fum peste rame ca veneau pe camera foto de aceea erau putine pe deasupra ramelor.

Nelly88

mai scoate o rama si stimuleaza cu sirop la 2-3 zile

marian_valcea

Si inca o poza cu un zarzan inflorit.

marius_vfp

Citat din: bee_lover din Aprilie 04, 2012, 06:22:06 AM
ultima rama de langa diafragma o poti scoate, daca are miere descapacesti cam 10dm si o bagi dupa diafragma.

10 decimetri patrati  e cam mult chiar foarte mult ,nici la o familie super puternica nu poti descapaci 10dm odata pate ar fi mai indicat doar 1 dm ,

10 dm ar insemna suprafatza aproximativ a unei rame de 1/1  pe o fatza .
10dm =1000 cm partati
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Popa F.

Buna seara domnilor :new:
Eu nu sunt apicultor, dar doresc sa devin.
Am citit multe pagini ale acestui forum, dar fiind novice in "ale albinelor", recunosc ca am inteles cam putin, adica am facut "o varza" de informatii.Le-oi intelege eu pe parcurs...
Ce doresc eu sa intreb...:
"1_Este cineva din jud. Constanta, preferabil din sud, care vinde familii de albine, foarte sanatoase? Vreo 5-6 la inceput, ca sa nu ma demoralizez, in cazul unui esec...
2_ In schimbul muncii pe care doresc sa o prestez, temporar, in folosul dumnealui, e dispus sa ma invete notiuni de apicultura? (intreabarea se adreseaza si celor care nu vand, dar sunt interesati de putin ajutor.)"
Va multumesc.

bee_lover

Citat din: marius_vfp din Aprilie 04, 2012, 05:19:22 PM
Citat din: bee_lover din Aprilie 04, 2012, 06:22:06 AM
ultima rama de langa diafragma o poti scoate, daca are miere descapacesti cam 10dm si o bagi dupa diafragma.

10 decimetri patrati  e cam mult chiar foarte mult ,nici la o familie super puternica nu poti descapaci 10dm odata pate ar fi mai indicat doar 1 dm ,

10 dm ar insemna suprafatza aproximativ a unei rame de 1/1  pe o fatza .
10dm =1000 cm partati
scuze, greseala mea, 1 dm. multumesc pentru atentionare.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marian_valcea din Aprilie 04, 2012, 03:44:51 PM
Si inca o poza cu un zarzan inflorit.
Felicitari,sunteti foarte norocosi ca aveti deja si pomi fructiferi infloriti,la noi de abia daca aduc ceva de la salcii si potbal,insa visam la campul plin de papadie!!! :wink2: %%- :bzz: :bzz: :bzz:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marian_valcea

Daca vremea este frumoasa ca si pana acum saptamana viitoare o sa infloreasca si pruni.O sa aiba de unde sa aduca polen si miere.

KTA-APIDORNA - Ski

Citat din: marian_valcea din Aprilie 04, 2012, 10:18:51 PM
Daca vremea este frumoasa ca si pana acum saptamana viitoare o sa infloreasca si pruni.O sa aiba de unde sa aduca polen si miere.
Frumos,asa se fie sa avem din nou satisfactia ca le vedem din nou harnice si pline de viata!!! %%- :bzz: :bzz: :bzz:Pace!
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

marius_vfp

abia astept sa vad cum se face padurea alba de la ciresi infloriti . :)
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva