Stupina . Poze . Gabush86

Creat de gabush86, Ianuarie 31, 2012, 07:21:50 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Citat din: gabush86 din Februarie 25, 2012, 07:31:14 PM
M-am hazardat ieri , probabil ma inselat vantul la testul cu urechea , astazi cand le-am pus mancare am descoperit si patru stupi morti ,  toti au fost inpachetati la fel si egali cu albina (unul a murit langa turta pusa in dec, si unul a murit cu mancarea in el ...  :mad:)
4 din 105  .
Au iesit dar putin astazi la zbor , vom vedea de acum in colo ce va fi , eu zic ca e bine la ce vreme a fost pana in prezent .

Din curiozitate spune-ne daca matcile  erau tinere ,ori batrine ?
  De regula  cele batrine  inceteaza ponta mai din timp  si o incepe mai devreme , daca  a avut puet si frig, ele au stat numai acolo si au murit cu mincarea linga ele .
   Numai bine .

gabush86

Erau batrane . M-am gandit si eu la aspectul acesta , ca nu s-au deplasat din cauza puietului , dar nu stiam ca matca batrana ar fi cauza in special .

tassevasi

Citat din: gabush86 din Februarie 25, 2012, 08:10:32 PM
Erau batrane . M-am gandit si eu la aspectul acesta , ca nu s-au deplasat din cauza puietului , dar nu stiam ca matca batrana ar fi cauza in special .

Nu matca ar fi cauza , sunt mai multi factori , matca isi face datoria sa oua, daca nu a avut mincare suficienta si de calitate ,hranirile de completare s-au facut tirziu ,albina uzata prematur ,ventilarea proasta ,inpachetarea deasemenea si altele , ar putea duce la ceia ce ai patit tu .
  Numai bine .

gabush86

nustiu , poate ventilatia sa fi fost problema  , cam au condens din cauza foliei de deasupra cuibului ... sper sa nu mai am surprize .

gabush86

Treaba e cam urata , din decembrie "fetele" nu au mai avut un zbor de curatire iar in continuare prognoza meteo e urata ( au fost max 9 gr)  , sper sa se indrepte vremea cat de repede  .

gabush86

Daca materialul cumparat de anul trecut " l-am pierdut " ..... ieri am fost si mi-am luat altul . peste 3 - 4 saptamani bag abricul la treaba .

gabush86

Mancarica actuala pusa saptamana trecuta si viitoarea mancarica in stadiul de planta   :P

ion patrut

referitor la presa de faguri am una identica cu o vechime considerabila cei care au folosit-o inaintea mea nu mai sunt de mult printre noi cu un pic de rabdare ies niste foi clasa intai banuiesc ca ai mai lucrat cu presa?

gabush86

Nu am mai lucrat cu ea , chiar sunt curios de provenienta acestei prese ...

ion patrut

dupa cum am aflat de la un stupar batran aceste prese sunt facute din"TUCI" un aliaj din care faceau tiganii pe vremuri ciaunedeci nu sunt din aluminiu ca aluminiu la temperatura se deformeaza si sa nu se lipeasca ceara de presa eu fulosesc un amestec de alcool sanitar apa si miere de albine in parti egale la inceput va fi un pic mai greu dar dupa ce se incelzeste presa si tu prinzi un pic de indemanare totul merge struna spor la treaba ca acusica ai nevoie de faguri"de calitate"

KTA-APIDORNA - Ski

Salutare, eu asa fac fagurii, sa aveti spor!!! :beer:

Faguri artificiali (Metoda de facut foi de faguri cu presa manuala ) By KTA
daca nu intelegeti ceva mai povestim! :beer:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

gabush86

Am aprox 35 kg de ceara topita ... nu cred ca am rabdare sa o fac pe toata ;))
Azi am avut primul zbor de curatire serios , zici ca erau la cules la salcam , 16 gr C  ,   am intrat putin prin iei si jumatate am reusit sa-i despachetez si sa-i curat putin , maine sper sa-i termin si pe restul iar de luni sa bag ceva protofil in iei .   ma gandesc si la putin apicomplex  , voi ce ziceti ?

gabush86

stie cineva cata miere se poate scoate pe ha de galbenele ?
urmeaza sa puna o cunostinta cateva hectare (scopul e pentru "plante medicinale" ) si ma gandeam ca poate pot profita si albinele mele !?

ion patrut

vrei sa inchei cumva vriun contract cu miere de galbenele :rotfl: lasa treaba sa mearga de la sine

stefan1

Este data cu oferta medie de nectar si de polen (portocaliu). Are perioada destul de mare de inflorire, din a doua jumatate a lui iunie pana in septembrie. Se poate si autoinsamanta.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)