Stupina . Poze . Gabush86

Creat de gabush86, Ianuarie 31, 2012, 07:21:50 PM

« precedentul - următorul »

gabush86

Tot incerc sa pun niste poze sper sa imi reuseasca de data asta ...

gabush86

iernare 2012

gabush86

"debaraua"

cristi ciuc

tassevasi

Stupina adevararta ,  bravo  ! =D> =D>
      Va rog spuneti-mi   ce rol au acele  decupaje si prinse in balamale la  magazinele din debara . ( Ceva  interesant )
  Mi se par  foarte mari .
  Multumesc  :hi:

gabush86

Ms, dar mai e pana ar putea fi numita super stupina .

gabush86

Citat din: tassevasi din Ianuarie 31, 2012, 07:45:13 PM
Stupina adevararta ,  bravo  ! =D> =D>
      Va rog spuneti-mi   ce rol au acele  decupaje si prinse in balamale la  magazinele din debara .
  Mi se par  foarte mari .
  Multumesc  :hi:

acelea sunt aerisitorile de la caturi , sunt cu plasa , se inchid simplu, le deschid vara cand e f cald sau la transport .

tassevasi

Multumesc ,pe la noi  se folosesc  alt fel de aerisiri .
   Nu am observat  sita ,ca trb sa-mi dau seama .
  Numai bine . :hi:

gabush86

Stupii sunt confectionati la un vecin dupa o schita/model facut de mine , am studiat mai multe modele de stup si am facut ce am crezut eu ca e mai bun si mai util pentru mine. Coltarele , tabla , vopsit , caturi , sunt facute acasa .

gabush86

urmeaza sa testez presa pentru faguri .

tassevasi

Citat din: gabush86 din Ianuarie 31, 2012, 08:03:44 PM
Stupii sunt confectionati la un vecin dupa o schita/model facut de mine , am studiat mai multe modele de stup si am facut ce am crezut eu ca e mai bun si mai util pentru mine. Coltarele , tabla , vopsit , caturi , sunt facute acasa .

Parerea mea este ca va-ti chinuit mult pt aerisirile acelea , ati  mai si sticat o latura a magazinului  , cind  putea-ti sa o face-ti deasupra in podisor .
  Presa-i f buna sa o ave-ti ,sti ce material folosesti .
    Numai bine  :hi:

PACO

presa e buna doar  daca folosesti ceara proprie

gabush86

pai am cam 20kg de ceara curata , am vrut sa ma apuc azi sa topesc ceva si sa ma apuc, dar n-am vrut sa inghet prin debara , si nici sa fac miros in casa , o sa ma apuc cand s/o indrepta vremea .

gabush86

Citat din: tassevasi din Februarie 01, 2012, 05:55:45 PM

Parerea mea este ca va-ti chinuit mult pt aerisirile acelea , ati  mai si sticat o latura a magazinului  , cind  putea-ti sa o face-ti deasupra in podisor .
  Presa-i f buna sa o ave-ti ,sti ce material folosesti .
    Numai bine  :hi:

Eu nu cred ca am stricat nimic, diferenta am vazuto chiar in primul an cand am plecat la FS, un amic care lucreaza pe acelasi sistem dar fara acele aerisitori i-a murit f multa albina in timpul transportului , albina s-a sufocat din cauza caldurii .
la fundul cu sita nu ma bag pt ca nu as sti despre ce sa vb, dintre cunoscuti nimeni nu foloseste sistemul asta, eu sunt multumit de fundul fix.