Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

NiKoN

D-le Sima, va propun sa punem punct aici acestor discutii, care pe mine nu ma vor face protestat, iar pe d-voastra ortodox. Va spuneam ca ne despart lucruri adanci  si nu are rost sa ducem la infinit aceste discutii.
Si ca sa nu va raman dator la aceste ultime intrebari, cu adevarat, rolul preotillor Vechiului Testament s-a sfarsit atunci. Insa la Cincizecime, Apostolii au fost hirotoniti ca episcopi de Duhul Sfant, ce s-a pogorat in chip de foc asupra lor. Iar ei, la randul lor au hirotonit, prin punerea mainilor preoti si diaconi, mentionati in scrierile Sfintei Scripturi. Pe sfantul Arhidiacon Stefan, unul dintre primii sapte diaconi, l-am sarbatorit in a treia zi de Craciun. Ei sunt preotii Noului Testament, mentionati atat de des in Sfintele Scripturi precum si in Traditia Bisericii.
Vorbeati despre crestinii cu harisme din prima perioada a Bisericii. Ei au avut rolul lor in dezvoltarea Bisericii la acel moment. Si astazi sunt crestini cu viata imbunatatita, care sunt invredniciti de Dumnezeu cu astfel de daruri de folos semenilor, mai ales in randul monahilor care se nevoiesc in rugaciune, post si infranare.
Este ultimul meu mesaj aici, va rog sa nu ma ispititi!
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

Raul Vasile But

Dragii mei,
să vă binecuvinteze Dumnezeu cu înțelepciune de sus, nu de la oameni, pentru frământările pe care le aveți, și prin care încercați să vă apropiați mai mult de El, Cel ce este Izvorul Înțelepciunii!
Eu sunt un preot de țară care de 12 ani slujesc Lui cu tot sufletul și mă bucur să văd că sunt oameni, de regulă creștini ortodocși preocupați de învățătura mântuitoare a scripturii.
Am parcurs discuțiile dumneavoastră, mulțumesc pentru asta inițiatorului, domnului Dragoș, și tuturor celor care au intervenit constructiv la dialog!
Vă stau la dispoziție oricând cu sfaturi, după cum mă va înțelepți Duhul lui Dumnezeu!
Pace și binecuvântare cerească tuturor, indiferent de confesiune!

cristian87

trebuie facuta diferenta intre respect si inchinare
eu ca ortodox respect si preotii altor confesiuni dar nu ma inchin decat lui Dumnezeu
Cinstesc sfintii icoanele moastele ca instrumente ale lucrarii lui dumnezeu in lume
merg la biserica (locas de cult) pentru ca acolo se aduna BISERICA cea vie cea nefacuta de maini omenesti pentru asi cinsti Creatorul

Religia e ca fotbalul toti au impresia ca se pricep dar de fapr n-au habar despre ce vorbesc
Putina cunoastere te indeparteaza de Dumnezeu iar multa cunoastere te apropie
unii mai prind cate ceva de pe ici-colo trec prin puterea lor de intelegere informatia si au impresia ca au descoperit gaura in covrig.
Mai au si prostul obicei de a judeca fapte si oameni din vremuri si culturi diferite dupa propria constiinta. Asa cum nu sunt doi oameni perfect identici nici actiunile lor nu pot fi judecate dupa acelasi canon.
Pe mkine ma distreaza neoprotestantii neofiti .In satul bunicilor mei cei mai mari betivi hoti si curvari  care n-au calcat in viata lor in biserica au trecut pentru o vreme la baptisti.
Erau atat de seriosi si dadeau lectii tuturor de ziceai ca sunt ingeri in trup.
Pana odata cand s-au luat de la niste pamanturi in familie sa vezi ce bataie, ce dumezei si sfinti au tras.Jumate din ei au ramas pocaiti celalti  nu.
Dumneata domnule Sima muscai in stanga si-n dreapta pe forumuri numai cu cateva saptamani  in urma si acuma arunci cu citate biblice si  tii predici despre cum sa ne relationam la Dumnezeu.cum 2000 de ani de ortodoxie trebuie aruncati la cosul istoriei ca asa zice fratele John Smith din America sau mai stiu eu ce predicator naravit la zeciuiala ca ursul la carne de manzat.
Unde erau sentimentele pioase atunci, care e adevarata dvs fata cea de atunci sau  cea de acum
Sau atitudinea asta e doar de sarbatori.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

POSTASUL

trebuie sa respectam religia fiecarui om , iedeia acestui topic daca cititi mai atent a fost alta ,sa tras un semnal de alarma  in atentia unor fete bisericesti ortodoxe  care nu fac cinste si sfideaza bunul simt  si credinta , asa ca astfel  de  reprezentanti se gasesc in toate  confesiunile in orice religie sau in oricare secta !!!!! Deci  nu sunt de acord sa primesc lectii de credinta sau  istorie sau sami insulte cineva credinta in care mam nascut si cu care voi murii . :offtopic:,,Predicatorii'' sa se abtie
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

mape 48-petru manea

La BETLEEM

marian sima

Foarte interesant ,daca eu Muscam asa cum ziceti faceam asta datorita ca unii apicultori au fost neindreptatiti,unii i-au agresat fara ca ei sa aibe o vina.
Cit despre discutia lumea credintei pur si simplu am discutat ,cineva spunea ca din bataia laptelui iese untul,nu am vrut sa fac pe nimeni protestant ,eu unul consider ca cei mintuiti vor fi din toate religiile lumi,Isus spunea despre Sutasul Roman ;Credinta ca a acestui om nu exista in toata Iudea.
Nimeni nu a obligat pe nimeni sa i-si schimbe religia :hi:Cel mult l-am sfatuit pe Catalin sa studieze biblia ,am facut ceva rau?
Dl Cristian ,Isus spunea;Lasati griul cu neghina pina la seceris .Asa ca vedeti are cine sa separe griul de neghina.Dl Postasul  nu sint predicator si intelegeam sa va impacientati daca eu rosteam cuvintul ortodox dar nu l-am rostit,asa ca vedeti preoti pot fi de mai multe religii.
Dl preot Vasile va salut si chiar daca sintem de religii diferite eu zic ca putem aprofunda in studiul bibliei ,v-am salutat pe toti.
:hi:

cristian87

Citat din: mape 48 din Decembrie 30, 2011, 05:42:15 PM
La BETLEEM

da e trist mai ales ca astia se bat pentru banii scosi de la turistii care vin sa il gaseasca pa Dumnezeu
Dar asta se gaseste la toate cultele si religiile
ca exemplu
In Senatobia Mississipi am o prietena baptista , o tipa foarte dezghetata.Mi-a povestit ca intr-o duminica pastorul lor a iesit si a zis ca a avut o viziune.Hristos i-a aratat ca vrea ca peste drum de casa lor de rugaciune sa ridice o alta biserica mai mare si mai frumoasa
Toata lumea a facut donatii iar prietena mea care tocmai primise o mostenire a dat zeciuiala 70000 (saptezecide mii) de dolari. Cum timpul trecea si nu se vedea sa inceapa lucrarile prietena mea a intrebat ce s-a facut cu banii ei. Ghici ce au facut fratii- au dat-o afara din biserica.Mai tarziu au aflat ca unul din pastori era dependent de droguri.
Unde e vorba de bani orice religie se perverteste.
Cei mai multi bani se aduna la mormoni, scientologi,   arabi evrei si neoprotestanti- 10% din orice venit sau zeciuiala- nu e o coincidenta ca sunt religiile care sunt cele mai militante.
Eu ortodoxul trebuie sa contribui la mine in sat doar cu 50 lei pe familie pe an, sasii dau cam 100  ca-s mai putini iar protestantii cer "numai "  zece procente din ce castiga omul. Deci daca vand 10 kg de miere dau fuga la pastor si dau 20 lei contravaloarea a un kg ca sa-mi binecuvinteze pe ceilalti 180 ramasi.Cum se zice -mai bine 90% binecuvantat decat 100% fara binev\cuvantare"
Care e mai corupt de bani popa ortodox ala sas  sau predicatorul.Care cere mai mult ca taxa de mantuire? Taxa de protectie ca sa nu ajung in iad.
Ca sa nu mai zic ca intr-un sat vecin "popa" penticostar mare harismatic si prooroc, sofer de meserie, isi binecuvanta sexual atat nevasta cat si soacra si cumnata .
E mai usor sa distrugi decat sa construiesti.

Raul Vasile But

Dragă domule Cristian,
că frumos vorbești! Să te binecuvinteze Dumnezeu pentru dragostea pe care i-o arăți, și să poți fi pentru ceilalți și în continuare, un bun sfătuitor!
Eu cred că despre orice am vorbi, e păgubitor să generalizăm! EX: Toți românii sunt hoți, toți nemții perfecționiști ori, cazul meu, toți preoții hoți! :thanks:
Nu cred să scăpăm vreodată de dorința de a judeca, iar prin asta nu facem altceva decât să oferim diavolului posibilitatea de a ne bate cu armele noastre! ne facem să ne credem mai buni decât ceilalți și atunci, ai lui suntem! Acuzăm profesorii că nu își fac datoria, generalizând: sunt profesori foarte buni despre care nu zicem nimic! spunem că toți medicii iau mită, dar uităm să zicem ceva despre cei care chiar salvează vieți! Spunem, de asemenea, că preoții sunt hoți, curvari, bețivi, mincinoși, dar uităm că sunt preoți care vestesc pe Hristos cu viața lor, că ajută oameni, că își pun sufletul pentru Biserică și Evanghelie, că nu ies în stradă să-și strige nemulțumirile(asta-r mai lipsi!), că muncesc extra slujirii pentru a nu fi cerșetorii oamenilor și aș putea să tot dau exemple!...
Oricum, doresc să mulțumesc Bunului Dumnezeu că m-a ales și că are încă nevoie de mine!
Domnule Marian Sima, mulțumesc pt. salut! Să știi că nu mă împiedic în diferența de confesiune dintre noi, ci doar dacă este cazul, în atitudine!
Dumnezeu să ne fie aproape tuturor!
P.S. Sper că nu am supărat pe nimeni și nu am dat pricină de discuții urâte!

Kov iulian

Imi dau si eu cu parerea , citind cele de mai sus am aflat ca Pastori neoprotestanti cer tot felul de daruri si zecimi si din cate inteleg acestia primesc bani si de la stat pt salarii , nu ar fi mai bine acum fiind si criza sa se suspende fondurile acordate de stat pt salarii si ca sa nu se " supere " si alte culte majoritare sa se aplice si lor asta ?
Sa isi organizeze ei salariile din donatiile si zecimile primite nu din bugetul statului.
Daca construiesc sau intretin camine pt copii sau batrani, femei batute de soti alcoolici etc inteleg sa primeasca bani de la stat dar asa de ce sa plateasc eu Liber cugetator sau crestin neafiliat unui cult,secte  pt ceva de care eu nu benificiez si pe deasupra credinta mea " liber cugetatoare " sau de credincios neafiliat e luata in ras de preoti, pastori etc in cuvantarile lor iar ei incaseaza bani de pe urma munci mele si a taxelor pe care le platesc la stat .

Ce pot crede eu din toata aceasta treaba ca statul ( regimurile lor, a celor putini si corupti care se tot rotesc intre ei de 20 de ani incoace ) acorda bonusuri celor ce tin multimea supusa si docila si mai mult inchid si ochi la toate matrapazlicurile financiare pe care le fac uni reprezentanti ale diverselor culte.

cristian87

chestia asta cu banii e cu dus si cu intors
daca statul ar da salariile integrale slujitorilor tuturor cultelor atunci acestia nu ar mai avea dreptul sa ceara bani  dar tot vor cere pt intretinere reparatii deci nu am facut mare lucru
daca nu ar da nici un ban niciunuia atunci comunitatile mici indiferent de confesiune  cum ar fi bisericile din satele mici nu ar mai avea slujitori. Iar acestia fie ca ne place fie ca nu presteaza niste servicii de care comunitatea are nevoie ca altfel nu i-ar mai tine nimeni.

pharaonu75

Citat din: cristian87 din Decembrie 30, 2011, 07:26:44 PM
daca statul ar da salariile integrale slujitorilor tuturor cultelor atunci acestia nu ar mai avea dreptul sa ceara bani  dar tot vor cere pt intretinere reparatii deci nu am facut mare lucru
daca nu ar da nici un ban niciunuia atunci comunitatile mici indiferent de confesiune  cum ar fi bisericile din satele mici nu ar mai avea slujitori. Iar acestia fie ca ne place fie ca nu presteaza niste servicii de care comunitatea are nevoie ca altfel nu i-ar mai tine nimeni.

Dar ce ai spune daca statul ar plati o suma fixa drept salariu, iar pentru fiecare prestatie s-ar stabili un tarif de asemenea fix, pentru care s-ar taia chitanta si s-ar plati la stat CASS, impozit, etc?
Pentru intretineri, reparatii, sa se scada din sumele incasate pe baza de chitanta... sa se tina o contabilitate... Pana aici nimic diferit fata de restul societatilor sau institutiilor cu finantare de la stat.

Dar si pentru orice alta suma pretinsa suplimentar, nejustificat si fara chitanta, sa se aplice legea... sa fie vorba de evaziune fiscala, de primire de foloase necuvenite... si sa se sanctioneze ca si in celelaltel cazuri din sfera economica si sociala!

Nimic diferit fata de restul societatilor sau institutiilor cu finantare de la stat.

Credeti ca BOR ar fi de acord?!?!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

marian sima

Pavel confectiona corturi si le vindea ,in felul acesta el i-si cistiga existenta de zi cu zi.
Acesta trebuie sa fie modelul Apostolului crestin.
Am zis sa studiem biblia dar vad ca nu doriti,uitindune la exemple negative nu rezolvam nimic bun.
Isus spune intr-un moment apostolilor;
Vedeti aceasta vaduva ,a dat doi banuti dar a dat tot ce avea,pe cind ceilalti dau din prisosul lor.
Nu cred ca am ajuns sa dam totul ca aceasta vaduva si cei care au dat si au fost inselati Dumnezeu ii va indreptati.
Cineva spunea ;Daca ne punem nadejdea doar in viata aceasta sintem niste nenorociti.

cristian87

Am un prieten\cunostinta preot
are doua facultati, teologia si geografia
e moldovean din brasov
a ajuns preot intr-un sat cu maxim 50 familii Inaintea lui a mai stat unul trei ani iar inainte 30 de ani nu a fost preot in satul ala
nu este scoala deci nu are  unde sa predea
corturi nu stie sa faca  si chiar daca ar face nu are la cine le vinde ca sunt majoritatea  satenilor pensionari CAP
cea mai apropiata localitate e la 10 km fara drum asfaltat
cel mai apropiat oras e in alt judet cam la 30km .Nu se poate face naveta.
sotia e tot profesoara  au doi copii.
nu ia zeciuiala
are salar de aproximativ 700 lei integral de la stat
Nu se pricep la nimic altceva , agricultura etc
Ce zici stimate domn Sima e popa ala  APOSTOL sau nu?Sau numai ai vostri sunt apostoli asa fara scoala dar plini de harisme
E asaa de usor sa pleznesti niste citate biblice  fara sa te gandesti ca nu mai traim in vremea aceea
Te mai trimit sa cauti prin epistolele lui Pavel ca parca el zicea ca cine la altar slujeste de acolo trebuie sa manance .tot el zicea ca e singurul apostol care se intretine singur , restul erau "sponsorizati" de fii lor sufletesti. Ba mai purtau cu ei niste femei "surori"ca sa-i slujeasca   ( SI ca o paranteza stiti bancul:   :limba: Sora trupul meu te vrea/ Frate fie voia ta) :rotfl:
Tot Pavel facea parca niste colecte pe la efeseni,. pe la greci ca sa intretina Pe "Sfintii "din Ierusalim
Si Iuda era cel care tinea punga in care se adunau donatiile oamenilor ca n-am auzit ca IIsus sa fi avut salar de la stat. Parca nici zeciuiala nu lua.
Ce frumos citezi matale numa ce-ti convine

si...apropos de banutul vaduvei sa inteleg oare ca nici zeciuiala nu va ajunge sunteti in stare sa-i luati omului chiar totul?
M-ai lasati-i macar de-o pita ca si maine aveti nevoie de fraieri.
Nici ciobanul nu beleste toate oile primavara  pe unele numai le tunde  :lol:

cristian87

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 30, 2011, 07:47:19 PM
Citat din: cristian87 din Decembrie 30, 2011, 07:26:44 PM

Dar ce ai spune daca statul ar plati o suma fixa drept salariu, iar pentru fiecare prestatie s-ar stabili un tarif de asemenea fix, pentru care s-ar taia chitanta si s-ar plati la stat CASS, impozit, etc?
Pentru intretineri, reparatii, sa se scada din sumele incasate pe baza de chitanta... sa se tina o contabilitate... Pana aici nimic diferit fata de restul societatilor sau institutiilor cu finantare de la stat.

Dar si pentru orice alta suma pretinsa suplimentar, nejustificat si fara chitanta, sa se aplice legea... sa fie vorba de evaziune fiscala, de primire de foloase necuvenite... si sa se sanctioneze ca si in celelaltel cazuri din sfera economica si sociala!

Nimic diferit fata de restul societatilor sau institutiilor cu finantare de la stat.

Credeti ca BOR ar fi de acord?!?!

dupa cate stiu eu cam asta este regula in BOR
ce ati descris mai sus
numai ca impozit se plateste doar pe salarii
Preotul de la mine din sat e mai in varsta deci are salar mai mare dupa vechime ,cam 1500 si banii de la stat ( cred ca 60% ca e parohie mare, cam 600 familii) nu ii ajung ca sa acopere taxele toate deci merge in fiecare luna cu bani din parohie ca sa acopere diferenta.
Restul recupereaza din fondurile chitantate.
La noi preotul face o dare de seama la 1 ianuarie si spune in biserica ce si de unde s-a cheltuit.

POSTASUL

Foarte frumos din partea lui ca pazeste regulile  :bravo:, ar trebui sa ia si altii exemplu de la el  pentruca tot mai putini sunt care dau  la inceput de an darea de seama
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.