Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

justy

Domnule Dragos, se spune la un moment dat "Vai de cel prin care vine ispita" . Acum potoleste-i pe frati daca mai poti!! :nudie:

cristian87

uite cum aduna bani apostolii neoprotestanti
aici e caritas- pastorul se roaga ca Hristos sa le dea inapoi de 30- 60-100 de ori suma donata
Cum era cu corturile frate sima

asta le cere femeilor sarace din banii pusi deoparte pentru mancare la copii, astia or fi banutii vaduvei frate Sima?

dar asta e cea mai tare
copii dati banii lui Iisus cash sau creditcard -fara chitanta "trebuie sa fiti mandri de asta  a da este a te inchina lui Dumnezeu"
http://www.220.ro/faze-tari/Copii-Dati-I-Banii-Lui-Iisus/13KLWcPeHg/
oare si astia sunt apostoli tesatori de corturi Frate Sima?

hai sa lasam toti ortodoxia si catolicismul si sa ne adunam la fratii neoprotestanti ca sa facem slujire adevarata lui Dumnezeu   http://www.220.ro/faze-tari/Aleluia-Ia-Vedeti-Pana-Unde-Poate-Merge-Lumea/Zwkx4sOIzo/
Nu frate Sima, asa ca duhul sfant lucreaza aici?
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

Kov iulian

Stiti care e dorinta mea cea mai mare ?
Ca toti preoti,predicatori sau pastori sa aiba 3-4 vile la poarta fiecarei vile 5-6 masini ultimul tip , imi doresc de asemenea sa detina greutatea familiei lor in aur , imi doresc asta dar nu pe lumea asta ci pe ailalta  =)) =)) =)) =)) =)) .
Mai oameni buni vedeti ce fac conducatori religiosi din noi , ne indoctrineaza uni impotriva celorlalti ne cer bani si pt asta ne promit rasplata pe lumea cealalta dar nu stiu cum se face ca,lor le merg afacerile bine mersi isi primesc rasplata pe asta lume, si noi ne alegem doar cu scoaterea de ochi intre noi si cu stransul de gat . :mad: :mad: :mad: :mad: :stop_the_war: :stop_the_war: :stop_the_war:

(Nu m-as mira sa aflu ca s-ar face intilniri secrete si schimburi de experienta (interconfesionale)  intre conducatori diverselor culte, nu m-ar mira sa aflu ca fac precum politicieni in fata se injura si se scuipa si dupa ce sa incheiat transmisia tv ies impreuna la un sprit si se bucura ca ne-au mai prostit inca o data .)

stefan1

Citat din: Kov iulian din Decembrie 31, 2011, 06:01:04 AM

...
(Nu m-as mira sa aflu ca s-ar face intilniri secrete si schimburi de experienta (interconfesionale)  intre conducatori diverselor culte, nu m-ar mira sa aflu ca fac precum politicieni in fata se injura si se scuipa si dupa ce sa incheiat transmisia tv ies impreuna la un sprit si se bucura ca ne-au mai prostit inca o data .)

Ca sa mai detensionez discutia, sa spun un banc dragut a propos de intelegerea interconfesionala:
  Un rabin isi cumpara locuinta langa casa unui preot crestin. Preotul se gandeste sa faca ceva sa-i dovedeasca rabinului ca nu ii este dusman ci prieten. Astfel intr-o sambata, cand rabinul se intorcea de la sinagoga, vede pe preot care ii spala masina aflata in fata casei. A doua zi, duminica, cand preotul se intoarce de la slujba, vede pe rabin sub masina preotului, cu un bonfaier, ii taia teava de esapament. Suparat la culme vine intr-un suflet si ii cere socoteala. Rabinul, linistit, il lamureste:" vecine, eu ma straduiesc sa-ti intorc serviciul; tu mi-ai botezat masina mea, acum eu am taiat imprejur masina ta!"
(Cred ca stiti ce inseamna 'taiatul imprejur')
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

cristian87

exista numai ca nu sunt secrete
se numeste Miscarea Ecumenica
dar nu sunt primiti decat cei care cred in Sfanta Treime
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

mape 48-petru manea

marian sima

Citat din: marian sima din Decembrie 30, 2011, 12:32:05 PM
Dl Nikon preoti au avut perioada lor (pina la jertja lui Isus) cind Isus a fost atirnat pe cruce perdeaua din templu sa sfisiat singura pe din doua asta insemnind ca perioada preotiei sa dus,de fapt ce faceau preoti mijloceau intre Dumnezeu si om,ei prezentau jertfa in fata lui Dumnezeu dar cind isus a fost pus pe cruce ritualul jertfelor a fost incheiat fiinca cel spre care aratau acele jertfe a fost el insusi jertfit.

Si acum avem un mijlocitor in persoana lui Isus.
1Ioan 2;1 Copilasilor ,va scriu aceste lucruri,ca sa nu pacatuiti.Dar daca cineva a pacatuit avem la Tatal un MIjlocitor,pe Isus Hristos,Cel neprihanit.

Deci pe cine avem noi mijlocitor?Pe preot sau pe Isus?

1Ioan 2;2 El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre;si nu numaipentru ale noastre,ci pentru ale intregi lumi.

I-a sa vedem ce zice biblia despre organizarea biserici.
1Corinteni 12;28 Si Dumnezeu a rinduit in Biserica ,intii apostoli;al doilea prooroci;al treilea invatatori;apoi pe cei ce au darul minunilor;apoi pe cei ce au darul tamaduirilor,si vorbiri in diferite limbi.

Intrebare;Ii mai gasim aici pe preoti?Ii gasim pe predicatori?Nu Biblia spune ca a rinduit apostoli pai  acestia sint total diferiti de preoti si predicatori de astazi,ei nu practicau ritualuri ca preoti de astazi si nici nu predicau ca predicatori ,predicatorul se duce zice o predica dar ei fac acest lucru in fata unora care cunosc bine ceia ce ei predica,in schim apostolul invata lumea era mereu in mijlocul multimi in piete ,in casele oamenilor si pe drumuri.Ei organizau biserica si supravegheau asupra ei.

Aici se aminteste de cei care faceau minuni ,daca ne inchipuim ca ei faceau minuni ca sa i-si demonstreze credinta gresim,acesti oameni faceau minuni ajutind pe alti ,vorbiau in limbi adica in cele intelese de alte natiuni .
La acesti urmasi ai lui Isus nu o sa mai gasesti icoane sau statuiete reprezentind cinestie ce.
C-am toate religiile sint un fals insa Dumnezeu se uita la inima omului,printre preoti au fost si oameni sinceri care au invatat atit cit au stiut pe alti,la fel si printre predicatori,dar asemenea oameni in ziua de astazi foarte rar se mai gasesc,Preotia si Pastoratia au devenit o meserie si nu o chemare din partea lui Dumnezeu.

Daca citeati ultima parte din ce am scris eu mai sus nu va mai intoroiati atit,va raiti si vorbiti in necunostinta de cauza,eu dau cit vreau si daca vreau in schimb domniile voastre aveti taxe fixe (vrei nu vrei).
Daca lumea ar fi atit de crestina cum se da nu ar mai fi case de batrini orfelinate si oameni care nu au ce pune pe masa dar cel mai bine este sa fii crestin sa chefuesti pina i-ti da pe git si sa faci socoteala la alti ca sint mai calici decit tine.
Nu ma doare capul cit au preoti si predicatori (treaba lor vor fi trasi la raspundere)dar stiu ca am facut asemeni bunicilor viata mai usoara unor semeni neajutorati (atit cit am putut).

Unde omul constientizeaza invataturile bibliei scade si saracia,dovada apostoli stringeau daruri din zone mai bogate si daruiau celor din zone sarace in felul acesta toti aveau cele necesare,la mine in biserica astazi sa auzit ca un frate din tara este intr-o situatie mai precara prieteni mei s-au mobilizat si peste putin timp acel frate va avea sprijinul nostru.Lumea este saraca in unele zone din tara chiar o duc greu,am prieteni care strabat sute de km pentru a ajuta pe alti de alte confesiuni religioase,oameni chiar sau imprietenit nimeni nu le-a cerut sa i-si schimbe apartenenta religioasa,oare nu putem fi prieteni daca sintem de religii diferite?

Am uitat sa zic ca nu stiu engleza si din filmuletele respective nu inteleg nimic,dar in unule biserici copii dau citiva banuti acestia reintorcinduse la ei sub forma de cadouri atunci cind spun poezii ,citate din biblie sau cinta.Daca judeci la rece si habar nu ai poti judeca gresit pe alti.
Un lucru este interesant .VA DERANJEAZA BIBLIA DESI SINTETI CRESTINI.

justy

domnule marian, din ce secta faceti parte?

marian sima

:)Nu e secta e religie recunoscuta la nivel national si international,cu gradinite ,scoli ,liceie (in care parinti de alte religii se lupta ca copii lor sa fie la acel liceu),case de sanatate.Nu conteaza SECTA :smile:mea,cred in Dumnezeu in Isus Hristos si in Duhul sfint.Cred ca Biblia este cuvintul lui Dumnezeu si de aici oameni pot sa il cunoasca.

justy

Domnule Marian, va inteleg inversunarea,  insa gruparea din care faceti parte tot "secta" se cheama.
Conform DEX-ului : SÉCTĂ s.f. Grup de persoane formând o comunitate religioasă care s-a separat de biserica oficială; (p. ext.) grup de adepți ai unei doctrine. ♦ Clică, grup de persoane care s-au închis în cercul intereselor lor mărunte.

Faceti parte dintr-o grupare religioasa care nu va face cinste atata timp cat va e jena sa o afirmati. Mie va spun sincer ca nu imi este rusine , sunt Ortodox si le multumesc tuturor celor care s-au jertfit pentru ca aceasta credinta sa ajunga pana la noi.

Eu v-am intrebat din pura curiozitate, pentru ca sa ne si cunoastem confesiunile din care facem parte si sa inteleg mai bine pe cine aparati. Oare pe Cavalerii Jedi? :)

marian sima

Justi,colegi nostri au atacat preoti ortodoxi au atacat protestanti asa ca vezi e mai bine ca lucrurile sa ramina asa cum sint,nu sint ortodox dar l-am admirat pe acel preot care a scris putin pe aici si chiar doream sa discut diverse citate din biblie cu dinsul,dar vad ca nu se poate discuta din biblie ,i-mi vii cu Dex-ul poti sa i-l rupi si sa-l pui peste podisoarele la stupi.

Conform dex-ului dv,Ioan botezatorul a fost un sectant,Isus a fost un sectant si apostoli au foast niste sectanti,ei la timpul lor sau separat de biserica oficiala,asa ca ma bucur sa fiu SECTANT asemeni lor.

Biserica lui Isus niciodata nu a prigonit, biserica oficiala a prigonit si prigoneste pe alti,Isus spunea ;Si veti fi prigoniti din pricina mea,asa ca vezi ma bucur ca nu mai fac parte din biserica oficiala.

justy

Mariane, vrei sa discutam despre istoria bisericilor, despre reforma, despre aparitia sectelor, ca sa vezi unde te situezi? Hai sa fim seriosi ... Eu fac parte dintr-o biserica istorica cu un tezaur greu. Asa cum am spus cateva posturi mai devreme, ne pierdem timpul contrazicandu-ne. Temeiuri scripturistice gasim cate vrei. Imi pun Sectologia pe brate si iti dau raspunsuri pana facem 10000 de postari. Aici putini sunt cei care se pricep la dogme, se vede din continutul celor scrise, asta nu inseamna, domnule Marian, ca o sa va lasam sa va faceti de cap . Faptul ca nu spuneti din ce confesiune sunteti ne argumenteaza si mai mult ceea ce credeam despre frica pe care o aveti, ca nu cumva sa va insiram si noi detalii picante din istoria sectei din care faceti parte.
Drept pentru care cred ca e mai bine sa ne oprim ca sa nu stricam asa zisa prietenie pe care ne-o purtam ca forumisti.   
Eu va doresc La multi ani si iernare uscata!

marian sima

Dl Iulian un proverb spune ca:Rufele nu se spala in public.
Ori dv si colegi dv nu faceti altceva decit sa convingeti pe cei de alte religii ca Ortodoxia a ajuns de ...................................
Asa este cind membri unei biserici nu au nici un cuvunt de spus,uitativa la albine si invatati de la ele ,cind nu mai au nevoie de trintori ii elimina,cind considera ca o matca nu mai e buna o schimba.

Metoda taxelor minimalizeaza de tot influienta simplului membru asupra conducatorilor,in alte biserici membri i-si aleg conducatori care acestia la rindul lor pot spune daca un pastor este bun sau nu.

Ca aruncati cu noroi in preoti dv ca pe urma sa spuneti ca sinteti mari Ortodoxi nu este un lucru bun.
Pina la urma din aceasta cauza (FARADELEGE)s-au indepartat si cei care astazi dv ii numiti protestanti sau cum zice colegul dv Justy :)Secte.

Justy Dumnezeu zice sa nu-ti faci chip al lucrurilor care sint in cer jos pe pamint sau in adincuri si sa nu te inchini lor.
Atita timp cit pupi niste imagini si te inchini lor faci contrariul la cea ce zice Dumnezeu.
Asta dovedeste ca iei in ris cea ce Dumnezeu spune.
Si chestia cu oficialul cade,ori satana daca vrea pote sa fie foarte oficial.

justy

Justy Dumnezeu zice sa nu-ti faci chip al lucrurilor care sint in cer jos pe pamint sau in adincuri si sa nu te inchini lor.
Atita timp cit pupi niste imagini si te inchini lor faci contrariul la cea ce zice Dumnezeu.
Asta dovedeste ca iei in ris cea ce Dumnezeu spune.
Si chestia cu oficialul cade,ori satana daca vrea pote sa fie foarte oficial.
[/quote]

cu texte dintr-astea au venit sectantii la inceputul lui 90. Si crucea desigur era de neacceptat, instrument de tortura si demna de blamat, dar surpriza: dupa cativa ani, pentru ca au vazut cat de amprentata este crucea si icoanele in constiinta acestui popor si nu pot cuceri prin aceasta au pus-o pe casele de adunare! Surprinzator nu? pentru mine nu e. nu o sa treaca mult timp si o sa aveti si icoane. sunteti atat de perversi incat faceti orice pentru a va inmulti. si numarul stim ca este foarte important pentru fonduri. cand nu va mai intelegeti, va rupeti si astfel se umple lumea de aiuriti!
cand eram elev mergeam la toate sectele, dupa 90 dadeau biblii, eu faceam colectie pe atunci, le am si acum. daca corespondai si raspundeai frumos la intrebarile din chestionarele acelea frumos colorate iti trimiteau din Franta , si erau foarte frumoase. Cand mergeam la casa de adunare, ne dadeau 9 Vita si altele, bineinteles cu promisiunea ca mai revii. Faceau un simulacru de liturghie de radeau aia cu coarne. cel mai interesant a fost la Penticostali, faceau ca toti aia... daaaa, erau plini de Duh Sfant.... (Cand eram la Cina cea de taina in Israel am vazut un grup de penticostali care racneau ca diavolii au iesit toti de pe acolo).
Oricum Mariane, am experienta in ceea ce priveste intalnirile cu sectanti, i-am vazut din interior la ei acasa, am vecinii penticostali care fumeaza de rup in spatele curtii, dar ei sunt pocaiti sfinti. Pe un muzicant tigan l-am intrebat de curand cum e cu credinta ca il vedeam si la ortodocsi si la ei si mi-a zis frumos: "ma duc unde iese banu"
tu acum ma intrebi de icoane, mai tarziu ai sa ma intrebi de Maica Domnului, de taine .... daca vrei pun eu intrebarile in locul tau ca le am gata scrise.

dar ca sa nu ne mai obosim sa-ti raspundem la ereziile tale si poate stii ca cea cu iconoclasmul, cu care tu te lauzi a fost rezolvata la sinodul 7 ec cauta tu aici:
http://www.calauzaortodoxa.ro/credinta/apologetica/diferenta-dintre-icoana-si-idol-din-perspectiva-biblica/

pentru celelalte probleme pe care le mai ai de rezolvat cauta si pe aici si ai sa vezi ca o sa te salveze Domnul din negura in care te afli!
http://www.calauzaortodoxa.ro/category/credinta/sectologie/

Acestea sunt bune pentru toti cei rataciti in ale credintei

NiKoN

D-le Marian Sima, deja luati foc si probabil se va mai intampla o noua "Cincizecime" Pentecosta, precum cea din 1901 cand pastorul baptist Carol Parham si cei 13 acoliti din Kansas au sustinut ca peste dansii s-a pogorat Duhul Sfant si sunt noii Apostoli ai lui Hristos.
Mantuitorul le-a incredintat Apostolilor Sai misiunea de a intemeia Biserica, prin botezul in numele Sfintei Treimi si predicarea Evangheliei la toata faptura.
"Şi apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: datu-Mi-s-a toată puterea, în cer şi pe pământ. Drept aceea, mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă şi iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârşitul veacului. Amin" (Matei 28:18-20)
Apostolilor Sai le-a incredintat adevarurile mantuitoare pe care sa le transmita credinciosilor "învăţându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă", lor le-a promis si trimis "putere de sus" la Cincizecime si nu a asteptat cei 1900 de ani pana la nasterea lui Parham. Va lipsesc aproape 2000 de ani de istorie, in care Apostolii si urmasii acestora, episcopi, preoti si diaconi au indeplinit porunca Mantuitorului. 
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!