Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

cornelioandanciu

Citat din: NiKoN din Decembrie 22, 2011, 10:05:00 PM
D-le Dragos, daca aveti bunavointa, prezentati - ne si noua dilemele de credinta pe care le traiti. Din intamplare am preocupari in acest domeniu, prin urmare sunt ochi si ochi. Multumesc anticipat!
O sa va prezint eu o dilema de a mea.In orasul Stei, judetul Bihor s-a construit o biserica mare si frumoasa, de care ne-am bucurat toti la inceput.Numai ca deasupra intrarii principale sunt pictati draci, care au in maini niste furci, furci cu care sprijina o mare de foc in care ard pacatosii.Este normal ca in casa lui Dumnezeu sa apara diavoli, fie ei si pictati?Eu cand merg la biserica nu merg sa-l intalnesc pe diavol, ci pe Dumnezeu.Atunci  este normal sa-mi pun urmatoarea intrebare:In ce cred de fapt unii preoti?
Va salut.

NiKoN

D-le Cornel, scena la care faceti referire se numeste Infricosatoarea judecata sau Judecata universala care va avea loc la a doua venire a lui Hristos pe pamant, de aceasta data in calitate de Judecator. Este o scena care face parte din randuiala picturii bisericesti din cele mai vechi timpuri, manastirile monument din Bucovina fiind dovada clara in acest sens. In centrul scenei este tronul de judecata, pe care sta Hristos, iar demonii cu furcile arata destinatia sufletelor pacatoase, singuratatea care arde ca cel mai teribil foc. In concluzie, biserica d-voastra nu a introdus nimic in plus, iar scena respectiva trebuie sa ne determine sa avem rapuns bun la infricosatoarea judecata prin cultivarea virtutilor crestine, a faptelor bune, sporite prin lucrarea harului divin.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

relutu

Asa este D-nu Nikon are dreptate,acea pictura este pusa expre acolo ca sa reflectam la toate faptele pe care le facem zi de zi.

milu56

Citat din: cornelioandanciu din Decembrie 29, 2011, 07:24:12 AM
Citat din: NiKoN din Decembrie 22, 2011, 10:05:00 PM
D-le Dragos, daca aveti bunavointa, prezentati - ne si noua dilemele de credinta pe care le traiti. Din intamplare am preocupari in acest domeniu, prin urmare sunt ochi si ochi. Multumesc anticipat!
O sa va prezint eu o dilema de a mea.In orasul Stei, judetul Bihor s-a construit o biserica mare si frumoasa, de care ne-am bucurat toti la inceput.Numai ca deasupra intrarii principale sunt pictati draci, care au in maini niste furci, furci cu care sprijina o mare de foc in care ard pacatosii.Este normal ca in casa lui Dumnezeu sa apara diavoli, fie ei si pictati?Eu cand merg la biserica nu merg sa-l intalnesc pe diavol, ci pe Dumnezeu.Atunci  este normal sa-mi pun urmatoarea intrebare:In ce cred de fapt unii preoti?

Dumnezeu nu locuieste in case facute de mani omenesti

Alutus

Citat din: NiKoN din Decembrie 28, 2011, 08:35:17 AM
Citat din: pharaonu75 din Decembrie 26, 2011, 07:43:32 PM

Cu "crede si nu cerceta"  au subjugat si tinut in supunere si saracie omenirea timp de doua milenii!
Ce mai conteaza ca la intrebarile tale, din lipsa de argumente solide, ti se dau raspunsuri retorice? Tu trebuie sa crezi...si sa nu cercetezi! :wink2:
D-le PHARAONU, stiati ca primii dascali in Romania au fost preotii de la sate? Ati auzit vreodata de Academia de la Iasi, fondata in 1640 de Mitropolitul Moldovei, Varlaam si domnitorul Vasile Lupu ? Materiile predate in aceasta institutie de invatamant erau: gramatica, retorica, dialectica, aritmetica, muzica, geometria, astronomia si teologia. Cred ca sunteti de acord ca se urmarea si cercetarea, nu doar credinta.
Crede si nu cerceta!"Acest indemn se refera la episodul cu Toma necredinciosul, cel care a dorit sa vada si sa pipaie semnele cuielor si a sulitei de pe Trupul Inviat al Mantuitorului. Toma a sfarsit prin a  marturisi:"Domnul meu si Dumnezeul meu", a predicat Evanghelia in India si a murit strapuns de o sulita.
Adevarul se afla undeva la mijloc: Crestinismul este cea mai umana si mai dreapta cale oferita oamenilor pentru a face viata suportabila pentru fiecare om de pe pamant. Pe de alta parte odata  cu moartea apostolilor perpetuarea invataturii crestine a fost asumata de catre oameni mai mult sau mai putin chemati. Asa cum se intampla intotdeauna cu ideile si intentiile nobile si crestinismul a atras si atrage in continuare indivizi fara chemare, animati doar de spirit mercantil si arivism, care ajung in sa fie identificati de catre mentalul colectiv cu sfintenia. Acestia au discreditat in timp idea de crestinism generand repulsia oamenilor si indepartarea de valorile crestine. In acelasi timp trebuie remarcate incercarile de manipulare  prin supraaprecierea unor evenimente, inventarea altora, dar cel mai grav prin omisiunea unora cu efect devastator asupra constiintei populare.  Printre omisiuni as vrea sa mentionez sub forma de intrebari urmatoarele:
- Ce limba vorbeau oamenii din preajma sus numitei academii?  Era oare identica cu limba de predare din acea academie?
- In ce limba erau scrise documentele bisericesti, dar slujba in ce limba se facea? nu cumva in slavona? pana pe la 18...iar ulterior pana pe la 189... nu cumva in limba greaca?
- Oare intelegeau oamenii limbile in care se oficia slujba?
- Care este originea zicalei: iti taie popa limba?
- Care era originea etnica a calugarilor si episcopilor care suprapopulau manastirile si conduceau biserica timp de aproape 400 de ani. Nu cumva erau greci sau de pe aiurea ?  Nu cumva secularizarea i-a vizat tocmai pe acestia?
- Care era originea etnica a episcopului Transilvaniei la 16.... .Nu era cumva un sarb pe nume Sava Brancovici cu subordonare la Karlovitz in Serbia?  Nu cumva a fost urmat de varul sau?
- Oare de ce prof Mircea Pacuraru spune fara echivoc:  bisericile ortodoxe din tarile vecine au folosit biserica din teritoriile romanesti ca  instrument al deznationalizarii romanilor ?
- Oare de ce mari romani crestini au spus adevarul si au suferit pentru tarele bisericii?
Bibliografie: Magazin istoric.
Sa nu uiti Darie!

justy

datorita faptului ca aici scriu persoane de confesiuni diferite consider ca nu veti ajunge niciodata la un numitor comun, ci doar isi va da fiecare cu parerea aparand sau denigrand credinta proprie sau a celuilalt, clericii si viata bisericeasca in general. Pentru ca exprimarea religiozitatii, sau din contra,  este o problema intima a fiecaruia , consider ca este mai potrivit sa si-o rezolve fiecare la nivelul constiintei sale. Aici oricum nu veti reusi decat sa va contraziceti pana va plictisiti!!!

Alutus

Tocmai de aceea va fi mai bine daca aceste teme se vor muta pe un site..... ? cu acces separat .
Sa nu uiti Darie!

marian sima

Citat din: clncatalin din Decembrie 28, 2011, 08:34:30 PM
Citat din: marian sima din Decembrie 28, 2011, 08:30:29 PM
I-mi pare rau ca discutia a degenerat eu unul am dorit ca sa invatam unul de la altul.
Cataline a avea credinta nu este deajuns,biblia spune :SI DRACI CRED SI SE INFIOARA,cind Isus sa dus la un demonizat demoni din persoana respectiva i-au zis lui Isus;Ce avem aface noi cu tine Isuse fiul lui DUmnezeu,credeau acesti demoni ca Isus este fiul lui Dumnezeu?Le-a folosit la ceva?Nu sint ei pierduti pentru vesnicie?Tot biblia spune;Dupa faptele lor ii ve-ti cunoaste,sau Credinta fara fapte este moarta.Daca unii oameni erau lumina dv cunosteati mult mai mult din biblie,tot biblia spune ;Vai de cel ce este o piatra de poticnire pentru aproapele sau,cei la care dv va uitati in loc sa va calauzeasca spre lumina va este o piatra de poticnire si dv bijbiiti prin negura,cititi Noul Testament si ve-ti gasi acolo scris ca biserica este trupul si Isus capul,cititi Apocalipsa si ve-ti gasi ca biserica este mireasa si Isus este mirele,Isus a PORUNCIT ''''''''DUCETIVA SI FACETI UCENICI BOTEZINDUI IN NUMELE TATALUI, FIULUI,SI AL SFINTULUI DUH.

DEcit sa ne dam noi parerea noastra mai bine am vedea ce zice Cuvintul lui Dumnezeu in problema si dilemele pe care le avem.
Oameni calici si obraznici sint in toate religiile,Iuda a umblat cu Isus si caracterul lui a fost tot inselator.

Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau ca zic din nou.

De ce sa cred in Biblie?
Ce garantie am eu ca acela este Cuvantul lui Dumnezeu?
Scriu si eu o cartulie. Zic ca am avut o revelatie, ca mi s-a aratat Dumnezeu si o impart prin lume. Poate sa ma contrazica cineva ca nu a fost asa?

Apocalipsa 13;15 I sa dat putere sa dea suflare icoanei fiarei,ca icoana fiarei sa vorbeasca si sa faca sa fie omoriti toti cei care nu se vor inchina icoanei fiarei.

Citind acest text acum 17-18 ani si eu aveam dubii si ziceam ,cum sa vorbeasca o icoana?Cum sa stie daca eu ma inchin ei sau nu?Cu internetul si tehnologia de astazi un monitor ultrasubtire sau o tableta poate foarte usor sa faca icoana sa vorbeasca,cu o minicamera stie daca eu ma inchin ei sau nu...Aceste lucruri se vor intimpla in viitorul apropiat.

Ce zici de faptul ca o anumita religie  vrea sa ia locul FMI si sa creeze o mare banca?
Ce zici de pasapoartele biometrice?

Apocalipsa 16;3 Al doilea a varsat potirul lui in mare.Si marea sa facut ca singele unui mort.Si a murit orice faptura vie chiar si tot ce era in mare.

Intrebare au aparut locuri fara viata in mari?Ce culoare au meduzele gigantice care secatuiesc de viata apele din preajma japoniei?
Apocalipsa16;8Al patrulea a varsat potirul lui peste soare .Si soarelui i sa dat sa dogoreasca pe oameni cu focul lui.
Dogoreste soarele din ce in ce mai puternic?
Si sint multe alte texte care arata ca scriptura se implineste,dar tot ia spune cine are urechi de auzit sa auda si cine are ochi de vazut sa vada,dar putini sint cei care aud si vad.

Calin Catalin

Domnule Marian Sima, aveti tot respectul meu pentru credinta dumneavoastra.  :bravo:
      Crestinismul ne-a inzestrat cu multe valori, fiind o cale de urmat spre o viata virtuoasa.

Sunteti un om deosebit si poate vreodata voi avea onoarea de a cinsti un pahar de bere cu dumneavoastra. Sper ca bunul Dumnezeu sa imi dea si mie putere sa cred. :hi:
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

cornelioandanciu

Citat din: NiKoN din Decembrie 29, 2011, 08:05:36 AM
D-le Cornel, scena la care faceti referire se numeste Infricosatoarea judecata sau Judecata universala care va avea loc la a doua venire a lui Hristos pe pamant, de aceasta data in calitate de Judecator. Este o scena care face parte din randuiala picturii bisericesti din cele mai vechi timpuri, manastirile monument din Bucovina fiind dovada clara in acest sens. In centrul scenei este tronul de judecata, pe care sta Hristos, iar demonii cu furcile arata destinatia sufletelor pacatoase, singuratatea care arde ca cel mai teribil foc. In concluzie, biserica d-voastra nu a introdus nimic in plus, iar scena respectiva trebuie sa ne determine sa avem rapuns bun la infricosatoarea judecata prin cultivarea virtutilor crestine, a faptelor bune, sporite prin lucrarea harului divin.
Domnule NiKoN, cu respect trebuie sa va aduc aminte ca frumoasa religie crestina nu a inceput in Bucovina, deci daca in Bucovina se pictau draci pe pereti, sensul cuvintelor Sfintei Scripturi a fost deturnat,iar Iisus Hristos , fiul lui Dumnezeu, nu s-a lasat ispitit de diavol, asa ca ca nu ma voi lasa nici eu, atata cat ma va ajuta Dumnezeu.(Nu-l voi accepta nici macar pictat)Iar destinatia sufletelor nu o stabilesc diavolii, sau cel putin asa cred eu.Cititi in Vechiul Testament cum a fost construit Cortul Adunarii, si va rog sa-mi spuneti unde  afost pictat diavolul acolo, pt. ca nu a fost!Iar noua lege a lui Hristos este mai buna decat cea veche, si o implineste pe cea veche.Cum aratam ca este mai buna?Bineinteles indepartandu-ne si mai mult de diavol, si apropiindu-ne de Dumnezeu.Asa ceva nu este posibil atata timp cat ii facem diavolului icoane(picturi) in biserici.Iar daca prostia de a-l infatisa pe diavol in biserica este veche, trebuie s-o facem sa inceteze!Iar daca aceasta scena face parte din randuiala Bisericii, atunci Biserica nu mai este in Credinta, pentru ca se foloseste de dusmanul lui Dumnezeu pentru a-si atinge scopurile.Asa intra diavolul in viata oamenilor, prin "randuieli" de acest gen,pentru a se face acceptat.Ori luptam impotriva lui, ori nu.
Va salut.

marian sima

Biblia zice ca Fricosi nu au parte de mintuire,ori sa sperii lumea ca sa caute pe Dumnezeu este total gresit,pina la urma imaginile infatisind raul sint total eronate,ce ne face sa pacatuim un lucru atractiv sau unul respingator? Isus ii vorbia lui Petru despre moartea sa(a lui Isus) ce ii raspunde Petru?Sa te fereasca Dumnezeu de una ca asta.La care Isus ii spune ;inapoia mea satano.Vedem unele lucruri ne par bune ,de fapt Petru dorea ca Isus sa nu fie ucis,dorea ceva rau? Dar daca Isus nu era ucis se mai implinea profetia profetului Isaia ?Mai avea omenirea un mituitor?

Pavel aminteste in scrierile sale ;VA aparea OMUL FARADELEGI,asa sa facut ca in biserica sa apara unele lucruri care pe vremea apostolilor erau necrestine.

NiKoN

D-le Cornel, nu am afirmat ca diavolul stabileste destinatia sufletelor ci Hristos in calitate de Judecator. Destinatia sufletelor pacatoase este aceeasi ca si in cazul diavolilor, care prin cadere au ales sa traiasca in singuratate, in afara comuniunii cu Dumnezeu, Creatorul tuturor. Si omul pacatos, alege sa traiasca in singuratate, in afara comuniunii cu Dumnezeu, prin aplecarea exclusiva asupra placerilor trupesti, zidindu-si comori pe pamant si nu in cer. Intr-adevar, crestinismul nu a aparut in Bucovina, insa acolo avem unele dintre cele mai vechi Biserici de pe teritoriul tarii noastre, iar scena despre care vorbeam este pictata chiar si pe peretii exteriori ai locasurilor de cult, intr-o forma complexa. Daca ajungem la Cortul Legii, probabil stiti ca acesta era impartit in trei compartimente. Perdea ce despartea Sfanta, de Sfanta Sfintelor avea pe dansa pictati heruvimi. Inca un temei pentru existenta icoanei si a reprezentarii iconografice in Biserica. Insusi Mantuitorul Hristos a savarsit minuni de eliberare a oamenilor posedati de diavol, asadar lucrarea lor in viata omului, pentru a-l deturna de la scopul final, mantuirea sufletului, nu poate fi tagaduita.
Pictura bisericeasca a fost mult timp ""Biblia nestiutorului de carte" . Daca veti studia in amanunt si alte scene din viata Mantuitorului sau a sfintilor prezente in biserici, veti identifica si personaje pagane, precum soldatii romani care L-au chinuit, rastignit pe Hristos sau ieniceri otomani care l-au martirizat pe Constantin Brancoveanu si ai sai fii. Mergand pe rationamentul d-voastra, noi ne inchinam si la pagani, lucru total neadevarat.
Asadar si aceasta reprezentare, a Judecatii Universale are un rol pedagogic, pentru a pregati pe crestin , inca din viata lui in lume, pentru a da un raspuns bun acestei judecati. Iar in aceasta reprezentare sunt infatisati toti cei care vor participa la Judecata, pentru o buna si completa pregatire a crestinului.
D-le Cornel, acesta este raspunsul meu. Sunt sigur ca in calitatea d-voastra, de crestin ortodox care merge la biserica, aveti un pastor de suflete care va poate lamuri si mai adanc in privinta dilemelor.
In alta ordine de idei, refuz sa intru intr-un dialog inter-confesional, intrucat sunt lucruri care ne separa foarte mult iar discutiile s-ar prelungi la infinit. Eu intru pe apiardeal pentru a ma perfectiona in apicultura, nu pentru a incerca unirea Bisericilor.

marian sima

Dl Nikon preoti au avut perioada lor (pina la jertja lui Isus) cind Isus a fost atirnat pe cruce perdeaua din templu sa sfisiat singura pe din doua asta insemnind ca perioada preotiei sa dus,de fapt ce faceau preoti mijloceau intre Dumnezeu si om,ei prezentau jertfa in fata lui Dumnezeu dar cind isus a fost pus pe cruce ritualul jertfelor a fost incheiat fiinca cel spre care aratau acele jertfe a fost el insusi jertfit.

Si acum avem un mijlocitor in persoana lui Isus.
1Ioan 2;1 Copilasilor ,va scriu aceste lucruri,ca sa nu pacatuiti.Dar daca cineva a pacatuit avem la Tatal un MIjlocitor,pe Isus Hristos,Cel neprihanit.

Deci pe cine avem noi mijlocitor?Pe preot sau pe Isus?

1Ioan 2;2 El este jertfa de ispasire pentru pacatele noastre;si nu numaipentru ale noastre,ci pentru ale intregi lumi.

I-a sa vedem ce zice biblia despre organizarea biserici.
1Corinteni 12;28 Si Dumnezeu a rinduit in Biserica ,intii apostoli;al doilea prooroci;al treilea invatatori;apoi pe cei ce au darul minunilor;apoi pe cei ce au darul tamaduirilor,si vorbiri in diferite limbi.

Intrebare;Ii mai gasim aici pe preoti?Ii gasim pe predicatori?Nu Biblia spune ca a rinduit apostoli pai  acestia sint total diferiti de preoti si predicatori de astazi,ei nu practicau ritualuri ca preoti de astazi si nici nu predicau ca predicatori ,predicatorul se duce zice o predica dar ei fac acest lucru in fata unora care cunosc bine ceia ce ei predica,in schim apostolul invata lumea era mereu in mijlocul multimi in piete ,in casele oamenilor si pe drumuri.Ei organizau biserica si supravegheau asupra ei.

Aici se aminteste de cei care faceau minuni ,daca ne inchipuim ca ei faceau minuni ca sa i-si demonstreze credinta gresim,acesti oameni faceau minuni ajutind pe alti ,vorbiau in limbi adica in cele intelese de alte natiuni .
La acesti urmasi ai lui Isus nu o sa mai gasesti icoane sau statuiete reprezentind cinestie ce.
C-am toate religiile sint un fals insa Dumnezeu se uita la inima omului,printre preoti au fost si oameni sinceri care au invatat atit cit au stiut pe alti,la fel si printre predicatori,dar asemenea oameni in ziua de astazi foarte rar se mai gasesc,Preotia si Pastoratia au devenit o meserie si nu o chemare din partea lui Dumnezeu.

NiKoN

Citat din: Alutus din Decembrie 29, 2011, 11:12:52 AM
- Ce limba vorbeau oamenii din preajma sus numitei academii?  Era oare identica cu limba de predare din acea academie?
Nu era identica cu cea din academie, insa limba de predare a fost latina, mai apoi greaca, limbilie oficiale ale umanitatii la acel moment. Si in zilele noastre, in orice domeniu, marile descoperiri, cercetari se publica in limbile oficiale, engleza si franceza.
- In ce limba erau scrise documentele bisericesti, dar slujba in ce limba se facea? nu cumva in slavona? pana pe la 18...iar ulterior pana pe la 189... nu cumva in limba greaca?
Slujbele bisericesti s-au savarsit in limba romana, iar textul slavonesc in care spuneti ca erau cartile de cult va asigur ca este si pe intelesul d-voastra. A nu se confunda caracterele slavone cu limba slavona, intrucat sunt doua lucruri total diferite. Era vorba de imba romaneasca veche, ce folosea caractere slavone.
- Oare intelegeau oamenii limbile in care se oficia slujba?
Da, intelegeau pentru ca desi se folosea alfabet slavon erau in limba romaneasca a acelor vremuri.
- Care este originea zicalei: iti taie popa limba?
Parintii care incercau sa isi corijeze copii prin acest mod. Eu nu incurajez acest mod, intrucat am observat, din practica, faptul ca acei copii au o perioada in care se tem de prezenta preotului in preajma lor.
- Care era originea etnica a calugarilor si episcopilor care suprapopulau manastirile si conduceau biserica timp de aproape 400 de ani. Nu cumva erau greci sau de pe aiurea ?  Nu cumva secularizarea i-a vizat tocmai pe acestia?
In Biserica se resspecta succesiunea apostolica. Infiintarea Mitropoliilor din Tarile Romane s-a facut in virtutea succesiunii apostolice pe hirotonirea unor episcopi, de catre alti 2, 3 sau mai multi episcopi. In prima instanta acestia au fost de neam grec, insa pe parcusrul dezvoltarii acestor organisme bisericesti, au intrat in scaun si episcopi de neam roman, lucru neintrerupt pana in zilele noastre.
Sa nu vorbim si despre perioada fanariota, cand de la Istanbul veneau domnitorii, din cartierul  Fanar, iar pe scaunele episcopale se aflau ierarhi de neam roman.
Acest lucru nu l-am omis, chiar am amintit de acele manastiri inchinate, care aveau ca scop sustinerea crestinilor ortodocsi din Constantinopol, Capadocia, Locurile Sfinte care erau sub ocupatie otomana sau araba si intampinau mari neajunsuri din partea conducerilor islamiste.

- Care era originea etnica a episcopului Transilvaniei la 16.... .Nu era cumva un sarb pe nume Sava Brancovici cu subordonare la Karlovitz in Serbia?  Nu cumva a fost urmat de varul sau?

n vara anului 1656, dupa moartea lui Simion Stefan, in scaunul vacant a fost ales protopopul vaduv Simion Brancovici din Ineu (jud. Arad). Spre deosebire de alti mitropoliti din trecut, viata lui este destul de bine cunoscuta, dintr-o Cronica scrisa de fratele sau, invatatul Gheorghe Brancovici. Din aceasta Cronica aflam ca viitorul mitropolit facea parte dintr-o veche familie sarbeasca, se pare, originara din Hertegovina. Pe la sfarsitul secolului al XVI-lea, aceasta familie s-a refugiat in partile Aradului, din pricina expansiunii turcesti; traind vreme indelungata printre romani, familia respectiva s-a romanizat. Din sanul ei s-au ridicat cativa episcopi care au pastorit la Ineu (jud. Arad), numit pe atunci Ienopole: Matei, apoi fiul sau Sava si Longhin. Vorbim totusi despree o familie sarbeasca, ortodoxa, stabilita pe pamant romanesc de arpoape un secol si despre un martir al Ortodoxiei in general, si a celei romanesti in particular. Cred ca a-ti da viata pentru credinta, chiar si din pozitia de episcop intr-o tara in care parintii tai si-au gasit linistea sociala si spirituala, nu loveste la radacina natiunii romane, ci o intareste.
- Oare de ce prof Mircea Pacuraru spune fara echivoc:  bisericile ortodoxe din tarile vecine au folosit biserica din teritoriile romanesti ca  instrument al deznationalizarii romanilor ?
Daca sunteti bun, oferiti intregul context al acestui citat.
- Oare de ce mari romani crestini au spus adevarul si au suferit pentru tarele bisericii?
Toti crestinii, mari sau mici, au datoria de spune adevarul, de a-l marturisi pe Hristos, Cel Care este Calea, Adevarul si Viata! Cel care va judeca faptele noastre este singur Dumnezeu.
Bibliografie: Magazin istoric.

marian sima

La citi apostoli se pleca lumea si le pupa miinile?Cititi ce v-am scris mai sus si ca sa complectez dovada ca obiceiurile preotilor de a primi inchinare nu sint bune.

Apocalipsa 19;10 Si m-am aruncat la picioarele lui ca sa ma inchin.Dar el mia zis;Fereste-te sa faci una ca asta.Eu sint impreuna slujitor cu tine si cu frati tai,care pastreaza marturia lui Isus.Lui Dumnezeu inchinate.(Caci marturia lui Isus este duhu proorociei)

Atunci cum primesc inchinare acesti oameni,cind un inger ii zice lui Ioan; FERESTETE SA FACI UNA CA ASTA.

Pe alta parte satana ii zice lui Isus ;Inchinate mie si i-ti voi da aceasta lume.

Cei care se pleaca in fata preotilor si le pupa mina practica o inchinare falsa,iar preoti ca accepta acest lucru se fac vinovati.Omul trebuie sa se inchine numai lui Dumnezeu.