Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

orbanstefan64

Kow iulian
Nu intodeauna se intimpla asta, nu intodeauna lucrurile sunt clare  (  ala e Dracu si celelalt  Inger )
Noi oameni putem fi uneori ingeri dar alteori putem fi si Draci
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sa nu uitam ca si dracii sint ingeri  :sad:

tassevasi

orbanstefan64

orice inceput are si un sfirsit  . greu o inceput dar mai greu se va sfirsii :nod:

POSTASUL

Citat din: orbanstefan64 din Decembrie 27, 2011, 11:01:35 PM
orice inceput are si un sfirsit  . greu o inceput dar mai greu se va sfirsii :nod:
vorbe din batrani    ,,nu te gandii cum ai traii ci cum ai murii'' :
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

Obombo

POSTASUL

Citat din: Obombo din Decembrie 27, 2011, 11:19:19 PM
O_O
http://dmax.ro/2010/12/diferenta-dintre-craciun-si-paste/
pai nu vedeti cui i  sa  luat interviu ?????????? :sad:   vai de mama lor  , si intrebarea cum a fost pusa !!!!! asta fac televiziunile  cac....t
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

milu56

Citat din: dragos2006 din Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM
  Cica toata viata inveti si treci prin situatii noi . Sa va povestesc ce am patit in urma cu doua saptamani ....
Ca un crestin ortodox ce ma aflu in urma cu putin timp aveam niste intrebari existentiale la care nu gaseam raspunsuri asa ca am apelat la forumul crestin ortodaox pentru a afla raspunsurile mult asteptate .Imi fac cont deschid doua topicuri dau sa fac putin dialog cu userii de acolo si surpriza !!! la 24 de ore de la inregistrare sunt banat iar doua topicuri initiate de mine sunt sterse total . mai oameni buni nu-mi venea sa cred ca pentru doua subiecte de discutie ti se baga direct pumnul in gura plus ca trebuie sa dispara si subiectul deschis.
Nu credeam sa traiesc ziua incare cei care conduc BOR sa uite menirea initiala a bisericii si sa aplice o noua inchizitie . Acum inteleg de ce islamul va deveni in curand cea mai mare religie a lumii...

Religiile trebuie sa dispara dar absolut toate ca omul sa poata munci sa se bucure de munca lui in natura in care la pus Creatorul.

D006

Eu acum daca sunt crestin ortodox nu ma bucur de munca mea ????   las-o moarta cu mesaje masonice de trei parale !

milu56

Masoni sunt in toate religiile.

D006

de ce nu raspunzi la intrebare ?

milu56

Da toata lumea care munceste se bucura de munca lui,munca il face sa se bucure nu religia care aduce inchizitie.
Am gasit un om care nu e fan al meu dar spune ceva real:

NiKoN

Citat din: marian sima din Decembrie 26, 2011, 08:24:09 PM
Dragos am citit ce ai scris tu mai sus si ma bate o intrebare.Cit s-a supus profetul Ilie stapiniri de atunci?Oare nu cumva era contra acelei stapiniri?Daca Dumnezeu era cu profetul Ilie  cine era cu stapinirea?
Dumnezeu era contra stapanirii regelui Ahab, intrucat acesta abandonase Legea si se inchina zeitatilor. Pentru a intelege contextul religios si politic, amintesc urmatoarele: In timpul Profetului Ilie, Poporul Sfant (cele 12 semintii) era impartit in 2 regate, Iuda format din 2 semintii cu capitala la Ierusalim si Israel, din 10 semintii cu capitala la Samaria. Intrucat multi evrei din Israel treceau in regatul Iuda cu prilejul marilor sarbatori din Ierusalim, regele Ahab a abandonat Legea mozaica si a introdus cultul zeilor Baal si Astartei, carora le-a construit temple si altare de jertfa. Sf. Ilie a avut misiunea de a intoarce cele 10 semintii ale lui Israel la adverata credinta.

A cunoaste bine Biblia este un atu in plus pentru a sti cum sa procedezi in viata de zi cu zi.Dar uneori uitam ce este important si sintem minati de trairi de moment.

Au fost si vor veni momente cind stapinirea i-ti va cere lucruri care sint in contradictie cu Dumnezeu,ce vei alege sa fii de partea stapiniri sau a lui Dumnezeu?
Au fost momente grele pentru crestini,mai ales  in primele 3 secole, ramase in istorie ca perioada imparatilor prigonitori. Cum au ales acei crestini ? Simplu, si-au dat viata pentru credinta lor, au suferit moarte muceniceasca, iar numele lor sunt trecute in calendarul ortodox, bucurandu-se de binemeritata pretuire a credinciosilor din toate timpurile.
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

NiKoN

Citat din: pharaonu75 din Decembrie 26, 2011, 07:43:32 PM

Cu "crede si nu cerceta"  au subjugat si tinut in supunere si saracie omenirea timp de doua milenii!
Ce mai conteaza ca la intrebarile tale, din lipsa de argumente solide, ti se dau raspunsuri retorice? Tu trebuie sa crezi...si sa nu cercetezi! :wink2:
D-le PHARAONU, stiati ca primii dascali in Romania au fost preotii de la sate? Ati auzit vreodata de Academia de la Iasi, fondata in 1640 de Mitropolitul Moldovei, Varlaam si domnitorul Vasile Lupu ? Materiile predate in aceasta institutie de invatamant erau: gramatica, retorica, dialectica, aritmetica, muzica, geometria, astronomia si teologia. Cred ca sunteti de acord ca se urmarea si cercetarea, nu doar credinta.
Crede si nu cerceta!"Acest indemn se refera la episodul cu Toma necredinciosul, cel care a dorit sa vada si sa pipaie semnele cuielor si a sulitei de pe Trupul Inviat al Mantuitorului. Toma a sfarsit prin a  marturisi:"Domnul meu si Dumnezeul meu", a predicat Evanghelia in India si a murit strapuns de o sulita.

milu56

Istoria,trecutul,nu prea se repeta la fel si in viitor odata cu evolutia,poate la arabi sa se mai incumete vreun.... sa fie martir.

NiKoN

D-le Milu, cred ca vorbim de doua lucruri total diferite. A fi martir al lui Hristos nu inseamna a-ti lua viata alaturi de o suma de oameni nevinovati. Toti cei care au murit muceniceste au murit intorcand si celalalt obraz, au respectat cuvantul Evangheliei lui Hristos, Cel care ne-a dat porunca noua a iubirii, extinsa chiar si fata de dusmani. "Aţi auzit că s-a spus: «Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe duşmanul tău». 44 Eu însă vă spun: iubiţi pe duşmanii voştri, rugaţi-vă pentru cei care vă prigonesc şi vă vorbesc de rău, 45 ca să fiţi fiii Tatălui vostru din ceruri, care face să răsară soarele său peste cei buni şi peste cei răi şi să cadă ploaia peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. 46 Căci dacă iubiţi pe cei care vă iubesc, ce răsplată veţi avea? Oare nu fac aceasta şi vameşii? 47 Şi dacă îi salutaţi numai pe fraţii voştri, ce faceţi mai mult? Oare nu fac aceasta şi păgânii? 48 Fiţi, aşadar, desăvârşiţi, precum Tatăl vostru ceresc desăvârşit este". Mt 5,38-48
Si prin aceasta, crestinismul se detaseaza de celelalte religii ale lumii, printre care si islamismul, care promoveaza legea Talionului "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte".
Istoria se repeta mai pregnant decat ne-am astepta. Dovada sunt clericii si mirenii ortodocsi, greco catolici, etc. prigoniti si exterminati in cei 40 de ani de comunism, de un sistem ideologic ce promova omul si munca acestuia prin forte proprii si nu in legatura cu Creatorul sau.