Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

marian sima

Oare luam aminte?Sa va spun o intimplare recenta.
La mine in sat se obisnuieste ca in aceste zile lumea sa se duca cu imparteala  unul la altul.O bunica i-l trimite pe nepotelul ei cu imparteala la vecini.Baiatul ia farfuria cu imparteala si pleaca la cel mai apropiat vecin ,acesti vecini primesc imparteala si ii dau in schimb alta farfurie cu imparteala(de la ei) baiatul pleaca de la vecini si se duce din casa in casa schimbind imparteala astfel a impartit la un catun intreg,ajuns acasa bunica i-l intreba de ce a intirziat atit el a raspuns ca a impartit la tot catunul,femeia pregatise mai multe farfuri cu imparteala dar nepotul cu o farfurie a rezolvat tot.
Ce spune Biblia ?Cind dai un dar cui sa i-l dai ?La cel care poate sa-ti inapoieze darul  sau la cel sarman si amarit?

Nu stiu daca sa mai scriu in continuare sau sa nu mai scriu (unii au sa se supere pe mine)
Referitor la post ,este foarte bine cine posteste,dar vad la stiri anuntul;Corpul de garda al spitalelor nu mai fac fata din cauza celor ce au facut exces de alimente si bauturi;
Are valoare postul daca eu dupa ce termin postul bag pe mine pina ajung la spital?
Ce zice Biblia?
Galateni 5;21.Pizmele,uciderile,betiile,imbuibarile si alte lucruri asemanatoare cu acestea .Va spun mai dinainte ,cum am mai spus,ca cei ce fac astfel de lucruri,nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu.

O masa de sarbatoare este totusi o masa incarcata si asa si trebuie sa fie dar sa bagi pe tine pina plesnesti nu e un lucru bun si se ajunge de la un obicei care se doreste spiritual la un obicei pacatos.
Pavel spunea ;Ma straduiesc sa fac binele dar ma trezesc facind raul.
Si mie mi sa intimplat acest lucru.Cineva nu doarme este pe pamint de mii de ani a avut deaface cu multi ca noi si este foarte siret .

Calin Catalin

Fara suparare, de ce as crede in Biblie?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

POSTASUL

Citat din: clncatalin din Decembrie 26, 2011, 05:04:34 PM
Catalin da nu te pune nimeni sa crezi  :nono:  in Bailesti stiu ca oamenii sunt mai crestini  :roll:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

D006

NUmai cei alesi cred , restul la cazanul cu smoala !

Calin Catalin

Nu am zis ca e rau sa crezi in Biblie si nici ca nu cred, doar ca firea mea este cam carcotasa si evenimentele ultimlor ani m-au facut sa ma indoiesc de tot mai multe lucruri scrise acolo. Ii respect pe cei care au puterea sa creada. Bunicul meu, Dumnezeu sa-l odihneasca, a fost genul de om care imi vorbea de nasterea lui Iisus prin '88 si sa imi zica de Mos Craciun nu de mos Gerila, iar parintii mei il certau, de frica sa nu ma scap eu cu cele aflate fate de cine stie cine de prin partidul de atunci.
          Am intrebat doar pentru ca pana acum nimeni nu a reusit sa imi dea un argument de necontestat care sa ma convinga ca este adevarat ceea ce scrie in Biblie. Recunosc, spre rusinea mea ca nu am reusit sa o citesc pe toata (desi am citit alte carti stufoase) si pentru asta imi acord singur un cartonas rosu.

Respectele mele! :hi:

" NUmai cei alesi cred , restul la cazanul cu smoala !"
PS. unii zic ca D-zeu este atotbun, asa ca nu cred ca va face El discriminare in felul acesta
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil

marian sima

Buna intrebare,sintem apicultori si stim cu toti aceasta insecta ALBINA,fara albina se spune ca viata ar disparea de pe pamint,intrebare ;care a fost la inceputul vremi plantele sau albina?Daca a fost albina cum a supravietuit fara nectar?Daca au fost plantele cum s-au dezvoltat fara albina? Sa nu i-mi spui ca albina in momentul aparitiei ei banuia ca o sa culeaga nectar si plantele in momentul aparitiei lor banuiau ca o albina o sa vina sa le polenizeze.

Mai este o varianta Cineva a creat si albina si plantele a pus aceasta planeta pe o traiectorie astfel incit aceasta planeta sa sustina viata,pe acest Creator il gasesti in biblie ,cine il cauta il va gasi.

Nu e nimeni obligat sa creada,pina la urma credinta este tot un dar de la Creator.

POSTASUL

Citat din: dragos2006 din Decembrie 26, 2011, 05:35:27 PM

Cataline cum ai auzit de cazanul cu smoala tiai cam schimbat parerea depre biblie  =))  =))

Calin Catalin

Citat din: POSTASUL din Decembrie 26, 2011, 06:04:01 PM
Citat din: dragos2006 din Decembrie 26, 2011, 05:35:27 PM

Cataline cum ai auzit de cazanul cu smoala tiai cam schimbat parerea depre biblie  =))  =))
Nu, dar din respect pentru dumneavoastra si pentru toti cei care acceseaza acest forum imi infranez dorinta arzatoare de a posta unele lucruri.
Respectele mele.

PS. Oricum, nu cred in cazanul cu smoala, cum ma cam lasa rece si ideea cu Raiul si Imparatia Cerurilor pe care o vor stapani unii dupa ce mor.
Cred insa cu tarie ca aici, in aceasta viata trebuie sa facem tot ce putem pentru a fi mai buni si aceasta convingere nu mi-a dat-o Biblia. Am gasit-o in lucrurile din jurul meu. De aceea donez 2% din impozit catre SMURD si ii rog pe toti care pot face aceasta redirectionare sa opteze pentru SMURD.Astfel putem ajuta la salvarea unei vieti. Cine stie, poate vreodata vreunul dintre dvs imi va salva viata mie.

POSTASUL

Citat din: marian sima din Decembrie 26, 2011, 05:42:00 PM
Buna intrebare,sintem apicultori si stim cu toti aceasta insecta ALBINA,fara albina se spune ca viata ar disparea de pe pamint,intrebare ;care a fost la inceputul vremi plantele sau albina?Daca a fost albina cum a supravietuit fara nectar?Daca au fost plantele cum s-au dezvoltat fara albina? Sa nu i-mi spui ca albina in momentul aparitiei ei banuia ca o sa culeaga nectar si plantele in momentul aparitiei lor banuiau ca o albina o sa vina sa le polenizeze.

Mai este o varianta Cineva a creat si albina si plantele a pus aceasta planeta pe o traiectorie astfel incit aceasta planeta sa sustina viata,pe acest Creator il gasesti in biblie ,cine il cauta il va gasi.

Nu e nimeni obligat sa creada,pina la urma credinta este tot un dar de la Creator.
cu permisiunea voastra as vrea sa mai completez la cele spuse de donu Marian si mas referii la cei acare cred ca ne tragem din maimuta , eu cred ca exista o forta supranaturala,numita Dumnezeu care a creat nu doar omul,ci intreg universul,in care se gasesc si maimutele.Acestea nu puteau sa apara asa pur si simplu,nu?Cineva trebuia sa le creeze , unii zic ca universul a fost creat printr-un bigband.Dar cine a creat acel big band si   apoi  prin el  universul?
Cine ne fereste de pericole,de rele?Si inca ceva:daca se intampla sa-ti scape un troleibuz,autobuz etc.,iar,mai tarziu,afli ca acel mijloc de transport a fost implicat intr-un accident grav,ce zici?e ghinion sau noroc faptul ca acel autobuz,microbuz ti-a scapat?sau  daca se intampla sa intarzii la scoala,serviciu,policlinica,iar,cand ajungi,gasesti acel sediu in flacari?e noroc sau ghinion faptul ca ai ajuns mai tarziu in acel loc?cine te-a ferit de aceste nenorociri?cine a avut gija de tine? Chiar nu ati sesizat niciodata nici un semn mai deosebit  sau  poate o sa ziceti  ca au fost simple intamplari,dar aceste intamplari?Cne s-a ocupat de toate acestea?
In plus  sa presupunem ca omul a evoluat din maimuta.dar,cum am mai zis,acea maimuta cum a luat finta?Dar planetele,cerul,astrii,formele de relief,apele,plantele,si tot ce se gaseste in univers tot maimuta le-a creat?Sau au fost create printr-un big-band.Dar de cine?Si big-band-ul cine l-a creat?
Gandeste-te un pic la toate astea,si vei vedea ca exista Dumnezeu.A..ca uneori ni se mai intampla si lucruri neplacute?Asta e.Dumnezeu,ca orice parinte,ne mi pedepseste uneori,ca sa revenim pe calea cea buna,si nu pntru ca nu ne iubeste.Sau consideri ca parinti nostri nu ne iubesc,daca ne pedepsesc?Dumnezeu a creat omul liber,i-a dat posibilitatea sa aleaga intre bine si rau.E vina Lui ca noi am ales raul?Si ne mai incearca,uneori,si ca sa se vadeasca mai mult credinta noastra in el ,ca sa ne apropiem mai mult de el.Caci omul numai atunci cand e in necaz sau are o problema,isi aminteste de Dumnezeu(alteori nici atunci),ceea ce nu este normal.
Asa ca nu mai puneti  la indoiala existenta lui Dumnezeu,orice ar fi!Puteti sa fiti siguri  ca exista,ne iubeste,si are grija de noi  ,de creatia lui ., nu incerc sa va tin prelegeri dar vad infiecare zii tot mai multi [tineri] care se indoiesc de existenta bunului nostru dumnezeu   :hi:   :hi:

D006

Catalin iti recomand sa citesti "ivan Turbinca " !
  Apiardeal este un forum liber asa ca poti posta tot ce crezi din suflet dar incerca un exercitu de imaginatie si sa o vezi pe Maicuta Domnului la picioarele lui IIsus Hristos rastignit pe cruce .

Calin Catalin

"Cine ne fereste de pericole,de rele?Si inca ceva:daca se intampla sa-ti scape un troleibuz,autobuz etc.,iar,mai tarziu,afli ca acel mijloc de transport a fost implicat intr-un accident grav,ce zici?e ghinion sau noroc faptul ca acel autobuz,microbuz ti-a scapat?sau  daca se intampla sa intarzii la scoala,serviciu,policlinica,iar,cand ajungi,gasesti acel sediu in flacari?e noroc sau ghinion faptul ca ai ajuns mai tarziu in acel loc?cine te-a ferit de aceste nenorociri?cine a avut gija de tine? Chiar nu ati sesizat niciodata nici un semn mai deosebit  sau  poate o sa ziceti  ca au fost simple intamplari,dar aceste intamplari?Cne s-a ocupat de toate acestea?"

Ce fel de Dumnezeu poate permite astfel de lucruri?

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=kind&gs_sm=e&gs_upl=1395l2867l0l4050l4l4l0l0l0l0l244l842l0.1.3l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1024&bih=617&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zJn4Toy_AofHsga2rbjoDw#um=1&hl=ro&tbm=isch&sa=1&q=hungry+children&oq=hungry+children&aq=f&aqi=g-L10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=7513l9412l2l9622l7l7l0l0l0l3l262l1395l0.4.3l7l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=55fab3e0f9137df2&biw=1024&bih=574

sau

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=kind&gs_sm=e&gs_upl=1395l2867l0l4050l4l4l0l0l0l0l244l842l0.1.3l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1024&bih=617&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zJn4Toy_AofHsga2rbjoDw#um=1&hl=ro&tbm=isch&sa=1&q=war+children&oq=war+children&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2121735l2123264l4l2123480l4l4l0l0l0l1l250l587l0.1.2l3l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=55fab3e0f9137df2&biw=1024&bih=574

Iar aceste lucruri le stim acum in era tehnologiei si a informatiei, dar ele sunt de cand lumea si pamantul.

De aceea eu zic sa fim mai buni, iar cele religioase sa le lasam in seama sfintilor parinti si a preacuviosilor, preafericitilor, etc

POSTASUL

Citat din: clncatalin din Decembrie 26, 2011, 06:36:06 PM
"Cine ne fereste de pericole,de rele?Si inca ceva:daca se intampla sa-ti scape un troleibuz,autobuz etc.,iar,mai tarziu,afli ca acel mijloc de transport a fost implicat intr-un accident grav,ce zici?e ghinion sau noroc faptul ca acel autobuz,microbuz ti-a scapat?sau  daca se intampla sa intarzii la scoala,serviciu,policlinica,iar,cand ajungi,gasesti acel sediu in flacari?e noroc sau ghinion faptul ca ai ajuns mai tarziu in acel loc?cine te-a ferit de aceste nenorociri?cine a avut gija de tine? Chiar nu ati sesizat niciodata nici un semn mai deosebit  sau  poate o sa ziceti  ca au fost simple intamplari,dar aceste intamplari?Cne s-a ocupat de toate acestea?"

Ce fel de Dumnezeu poate permite astfel de lucruri?

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=kind&gs_sm=e&gs_upl=1395l2867l0l4050l4l4l0l0l0l0l244l842l0.1.3l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1024&bih=617&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zJn4Toy_AofHsga2rbjoDw#um=1&hl=ro&tbm=isch&sa=1&q=hungry+children&oq=hungry+children&aq=f&aqi=g-L10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=7513l9412l2l9622l7l7l0l0l0l3l262l1395l0.4.3l7l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=55fab3e0f9137df2&biw=1024&bih=574

sau

http://www.google.ro/search?hl=ro&q=kind&gs_sm=e&gs_upl=1395l2867l0l4050l4l4l0l0l0l0l244l842l0.1.3l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1024&bih=617&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=zJn4Toy_AofHsga2rbjoDw#um=1&hl=ro&tbm=isch&sa=1&q=war+children&oq=war+children&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=e&gs_upl=2121735l2123264l4l2123480l4l4l0l0l0l1l250l587l0.1.2l3l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=55fab3e0f9137df2&biw=1024&bih=574

Iar aceste lucruri le stim acum in era tehnologiei si a informatiei, dar ele sunt de cand lumea si pamantul.

De aceea eu zic sa fim mai buni, iar cele religioase sa le lasam in seama sfintilor parinti si a preacuviosilor, preafericitilor, etc
da Ctalin ami place ca tiai raspuns singur la intrebare cu o simpla :nod: cautare pe google si ai ajuns la vb lui Dragos ,,doar cei alesi''  :nod:

Calin Catalin

Incepusem sa mai scriu un raspuns, dar ma opresc aici,deoarece scopul meu nu este acela de a intra in polemica cu cineva.  ^:)^

D006

Dovada Invierii avea sa o constate Toma la opt zile de la acest eveniment. Iata ce spune Evanghelistul Ioan despre acel moment: "Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru si Toma, impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate si a stat in mijloc si a zis: Pace voua! Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios, ci credincios".

Toma a atins ranile Mantuitorului si, cutremurat, a spus: "Domnul meu si Dumnezeul meu", iar Iisus i-a zis: "Pentru ca M-ai vazut, ai crezut! Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut".

In aceste cuvinte ale Domnului descoperim lauda si pentru viitor smerenia acelora care, in decursul veacurilor, vor trebui sa creada in El, bazati pe predica Apostolilor si vederea minunilor lor.

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube