Lumea credintei

Creat de dragos2006, Decembrie 22, 2011, 09:20:56 PM

« precedentul - următorul »

D006

Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 13
1.   Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite.
2.   Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă.
3.   Căci dregătorii nu sunt frică pentru fapta bună, ci pentru cea rea. Voieşti, deci, să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea.
4.   Căci ea este slujitoare a lui Dumnezeu spre binele tău. Iar dacă faci rău, teme-te; căci nu în zadar poartă sabia; pentru că ea este slujitoare a lui Dumnezeu şi răzbunătoare a mâniei Lui, asupra celui ce săvârşeşte răul.
5.   De aceea este nevoie să vă supuneţi, nu numai pentru mânie, ci şi pentru conştiinţă.
6.   Că pentru aceasta plătiţi şi dări. Căci (dregătorii) sunt slujitorii lui Dumnezeu, stăruind în această slujire neîncetat.
7.   Daţi deci tuturor cele ce sunteţi datori: celui cu darea, darea; celui cu vama, vamă; celui cu teama, teamă; celui cu cinstea, cinste.
8.   Nimănui cu nimic nu fiţi datori, decât cu iubirea unuia faţă de altul; că cel care iubeşte pe aproapele a împlinit legea.
9.   Pentru că (poruncile): Să nu săvârşeşti adulter; să nu ucizi; să nu furi; să nu mărturiseşti strâmb; să nu pofteşti... şi orice altă poruncă ar mai fi se cuprind în acest cuvânt: Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.
10.   Iubirea nu face rău aproapelui; iubirea este deci împlinirea legii.
11.   Şi aceasta, fiindcă ştiţi în ce timp ne găsim, căci este chiar ceasul să vă treziţi din somn; căci acum mântuirea este mai aproape de noi, decât atunci când am crezut.
12.   Noaptea e pe sfârşite; ziua este aproape. Să lepădăm dar lucrurile întunericului şi să ne îmbrăcăm cu armele luminii.
13.   Să umblăm cuviincios, ca ziua: nu în ospeţe şi în beţii, nu în desfrânări şi în fapte de ruşine, nu în ceartă şi în pizmă;
14.   Ci îmbrăcaţi-vă în Domnul Iisus Hristos şi grija de trup să nu o faceţi spre pofte.

D006

Ziua Pogorârii Duhului Sfânt

La cincizeci de zile după Învierea Domnului, la sărbătoarea evreiască numită Pentecost (cincizeci de zile de la sărbătoarea Ieşirii), în timp ce Apostolii şi alţi ucenici ai Domnului Iisus Hristos erau adunaţi împreună în rugăciune, Duhul Sfânt a coborât peste ei sub forma unor "limbi de foc despicate" făcând zgomotul unui vânt puternic şi ei au început să vorbească în limbi pe care nu le cunoşteau. În acea vreme, în Ierusalim erau mulţi pelerini din diaspora evreiască veniţi la sărbătoare care au fost foarte uimiţi să îi audă pe aceşti pescari neinstruiţi rostind rugăciuni către Domnul în limbile ţărilor lor de departe. Acest eveniment este descris detaliat în Faptele Apostolilor, capitolul 2.
Numărul cincizeci, de la cele cincizeci de zile de la Înviere, mărturiseşte despre deplinătatea eternă şi cerească, fiind de şapte ori câte şapte plus unu.
Sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt

Biserica Ortodoxă vede Pogorârea Duhului Sfânt ca împlinirea misiunii de propovăduire a Mântuitorului Iisus Hristos şi începutul erei mesianice a Împărăţiei lui Dumnezeu, prezentă în mod mistic în Biserică. În mod tradiţional este considerată începutul Bisericii, una Sfântă, Sobornicească şi Apostolească.
Pe lângă prăznuirea venirii Duhului Sfânt, se sărbătoreşte în această zi şi revelarea Sfintei Treimi, Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Cântările bisericeşti slăvesc ultimul act al auto-revelării lui Dumnezeu către lumea creaţiei Sale.
Pentru creştinii ortodocşi, sărbătoarea Rusaliilor nu este doar o amintire a unui evenimet istoric. Ea este o sărbătoare a aparteneţei credincioşilor la Biserică. Ei au trăit Pogorârea Duhului Sfânt şi au primit "pecetea darului Sfântului Duh" prin taina ungerii cu Sfântul Mir.

Calin Catalin

Si totusi, DE CE sa cred ce scrie in Biblie?
Vreau sa cred, dar nu gasesc un singur argument de netagaduit. Mai caut...
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

D006

credinta nu se impune , nici nu se invata si nici nu se demonstreaza ,se obtine doar prin revelatie ! Poate intr-o zi vei avea revelatia si atunci vei deveni cel mai fericit om din lume .

marian sima

Dragos am citit ce ai scris tu mai sus si ma bate o intrebare.Cit s-a supus profetul Ilie stapiniri de atunci?Oare nu cumva era contra acelei stapiniri?Daca Dumnezeu era cu profetul Ilie  cine era cu stapinirea?

A cunoaste bine Biblia este un atu in plus pentru a sti cum sa procedezi in viata de zi cu zi.Dar uneori uitam ce este important si sintem minati de trairi de moment.

Au fost si vor veni momente cind stapinirea i-ti va cere lucruri care sint in contradictie cu Dumnezeu,ce vei alege sa fii de partea stapiniri sau a lui Dumnezeu?

D006

Mariane nu amesteca vechiul testament cu noul testament !

Cataline in 86 de secunde poti intelege tot ! nu am varianta tradusa in romana dar cu putin efort poti intelege :

POSTASUL

Citat din: clncatalin din Decembrie 26, 2011, 08:15:26 PM
unul din cele mai incontestabile argumente de pe intreg mapamondul                                   http://www.holyfire.org/file/Romaneste_Miracolul_Focului_Sfant.htm
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

marian sima

Bine nu amestecam Noul testamet cu Vechiul.Dar i-ti pun intrebarea :)Stapinirea ta i-ti cere sa iei arma si sa i-l omori pe vecinul tau Ungur care este tot bun ortodox ca si tine,Isus zice sa i-ti iubesti chiar si dusmanul si sa nu ucizi,tu ce faci il omori pe fratele tau ortodox? :wink2:

D006

daca trebuie sa lupt impotriva satanei voi lupta.

Calin Catalin

Citat din: POSTASUL din Decembrie 26, 2011, 08:35:58 PM
unul din cele mai incontestabile argumente de pe intreg mapamondul                                   http://www.holyfire.org/file/Romaneste_Miracolul_Focului_Sfant.htm

Si credeti in acest foc? Ce vindeca el? Ce bine face el lumii?
Mai sunt si icoane plangatoare, moaste, .....

http://www.google.ro/search?hl=ro&cp=4&gs_id=e&xhr=t&q=auschwitz&biw=1024&bih=574&gs_sm=&gs_upl=&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=c8H4TraXPJKPsAbKnKDzDw

PS  Dunarea curge dinainte de Hristos. Face mai mult bine lumii decat acel foc. Cu toate acestea, nu se inchina nimeni la ea.
     Soarele incalzeste Pamantul inca dinainte de aparitia oamenilor aici. De ce sa fie mai prejos decat acel foc? Cand Soarele va deveni o  supernova si va exploda, evaporand pamantul, unde se va mai aprinde acel foc?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

Kov iulian

unul din cele mai incontestabile argumente de pe intreg mapamondul                                     http://www.holyfire.org/file/Romaneste_Miracolul_Focului_Sfant.htm
Nu sunt de ajuns niste " minuni " pt a avea o credinta adevarata ,si nu prin minuni ar trebui sa vina credinta,
In lumea asta se intimpla mii de minunii si oameni pot face " minuni " ( magicieni ) chiar si Diavolul face minuni .
Tind sa cred ca in ultima vreme minunile din acea directie incep sa se inmulteasca
( dar din pacate prea putini mai pot deosebi minunile )
Foarte multi crestini cred ca Diavolul ( lucifer ) e o fiinta cu coarne si copite
(inchipuindusi acest portret  probabil ar crede ca acesta poseda  inteligenta unui animal,deci nu s-ar compara cu inteligenta unui om nu-i asa? ), aceasta descriere a luat fiinta in vechime cand misionari au incercat sa ii indeparteze pe popoarele pagane care se inchinau zeitatilor  spunand ca acele zeitati ar fi Diavolul.

Asa au intrat in popor aceste lucruri , realitatea e alta dupa cum ne-o prezinta Cartea Sfanta.
Diavolul (Lucifer ) a fost cel mai mare dintre ingeri, conducatorul ostirilor cersti , un inger de lumina ,chiar daca a fost alungat din cer nu se spune nicaieri ca acesta nu ar mai putea apare oamenilor sub chip de inger ca sa ii insele si sa faca diverse minuni.
( care sa intareasca anumite idei prezente in crestinism, ritualuri pagane " fardate" si 'coafate" pt a aparea ca fiind de origine crestina)
Dupa cum a reusit sa convinga pt a fi de partea lui o treime din ingeri lui Dumnezeu credeti ca i-ar fi foarte greu sa faca diverse minuni pt a insela oameni cu putina minte si credinta?

pharaonu75

Citat din: dragos2006 din Decembrie 26, 2011, 08:46:43 PM
  daca trebuie sa lupt impotriva satanei voi lupta.

Si cine va fi Satana? Fratele ortodox sau stapanirea???
Cine va fi acel factor de decizie, de necontestat, care va spune "asta este Satana"?
Daca tu singur, prin propriile-ti forte si convingeri, vei hotara cine este Satana, de unde stii ca nu gresesti?

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

prin rugaciune ti se releva adevarul !

Kov iulian

Nu intodeauna se intimpla asta, nu intodeauna lucrurile sunt clare  (  ala e Dracu si celelalt  Inger )
Noi oameni putem fi uneori ingeri dar alteori putem fi si Draci
Se poate intimpla sa crezi ca esti puternic( tare in credinta) si sa fi slab, se poate intimpla sa crezi ca faci voia lui Dumnezeu si sa faci voia celui rau , sa poate intimpla sa crezi ca iti raspunde Dumnezeu rugaciunilor si sa te insele cel rau.
Prin lupta si actiune poti face rau , prin rasplatirea raului cu bine si intoarcerea si obrazului celalalt nu poti gresi si nu poti face rau din greseala.

(Nu am spus asta ca sa lovesc in cineva, ce am spus face parte din observatiile mele asupra vieti, unele le-am trait pe pielea mea, si intr-un fel a fost bine ca le-am trait pt ca m-au maturizat si acum vad viata cu alti ochi, dar chiar daca stiu asta nu stiu cum fac ca tot gresesc si fac prostii mari cat mine )

Am auzit undeva pilda unei batrane indience care spunea ceva de genul
ca in sufletul ei sunt ca doi lupi, unul rau si unul bun care se lupta mereu, si ca de fiecare data cand face o fapta hraneste si da putere unuia din lupi din sufletul ei.
La un moment dat nepotul o intreaba," bunico dar care lup va invinge in final" ,
La care ea spune " lupul pe care il voi hrani cel mai mult acela va invinge "

marian sima

Matei 7;22 Multi vor zice in ziua aceia;Doamne Doamne;N-am proorocit noi in numele Tau?N-am scos noi draci in numeleTau?Si n-am facut noi minuni in numele Tau?
          7;23Atunci le voi spune curat;Niciodata nu v-am cunoscut;departativa de la mine ,voi toti care lucrati faradelege.

Apocalipsa 13;13Savirsea semne  mari,pina acolo ca facea chiar sa coboare foc din cer pe pamint in fata oamenilor.

Vezi cine nu cunoaste biblia este usor  pacalit de satana.

Biblia spune ;Si mintuirea este sa te cunoasca pe Tine Dumnezeule si pe Isus Hristos pe care l-ai trimes Tu.
Ori nu poti sa i-l cunosti pe Dumnezeu si pe Isus decit din biblie.
Eu zic ca este un argument destul de motivant pentru a incepe sa studiezi biblia si dupa ce ai inteles-o bine poti sa spui daca crezi sau nu crezi in ia,unule lucruri nu le ve-i intelege ,poti sa intrebi si eu sau altul i-ti va raspunde atit cit cunoastem.