Perna pentru iernare

Creat de NiKoN, Septembrie 12, 2011, 08:15:40 AM

« precedentul - următorul »

sopy

Cred ca se potriveste si la dumnealui .

NiKoN

Exista in comert niste granule , asemanatoare celor folosite pentru igiena pisicilor, foarte bune absorbante de umiditate. Credeti ca o punguta din material textil cu astfel de granule, puse dupa diafragma ar fi o solutie?
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

marius_vfp

salut, pentru toti am o intrebare , peste rame o fi buna o panza din molton?  molton de la capoatele alea de spital  a incercat cineva? or fi bune sau nu , stupii in am cu fund fix antivaroa pe 10 rame .

va multumesc .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristi ciuc

Peste stupii cu fund antivaroa, când şubărul este deschis cca. 1/3 iarna, se poate pune şi folie.
În condiţiile specifice zonei Ciuc, eu am iernat, cu foarte mare succes, având stupi normali, cu urdinişul deschis generos, doar cu ziare peste rame.
La unii dintre ei am folosit diafragme, la alţii am lăsat ziarele să se reverse după ultima ramă, iar stupii i-am "lipit" între ei folosind polistiren de 5 cm., la exteriorul lor. Nu am folosit polistiren în interiorul stupilor, cum s-a întâmplat la primele experienţe, când am înregistrat umezeală şi mucegai.
Nu contest valoarea pernuţelor confecţionate din papură, trestie, textile sau alte materiale recomandate de apicultorii cu experienţă. Sunt convins că sunt bune.
Dar avem la îndemână ziarele (Atenţie!!!, cele obişnuite şi nu reviste din hârtie impermeabilă/hidrofugă).
Am vrut doar să expun ceea ce am observat eu că merge la Ciuc. Rămân, deocamdată, fidel utilizării ziarelor, până când o să am timp şi resurse pentru confecţionarea altor izolaţii.

POSTASUL

Citat din: cristi ciuc din Septembrie 23, 2011, 10:57:48 PM
Peste stupii cu fund antivaroa, când şubărul este deschis cca. 1/3 iarna, se poate pune şi folie.
În condiţiile specifice zonei Ciuc, eu am iernat, cu foarte mare succes, având stupi normali, cu urdinişul deschis generos, doar cu ziare peste rame.
La unii dintre ei am folosit diafragme, la alţii am lăsat ziarele să se reverse după ultima ramă, iar stupii i-am "lipit" între ei folosind polistiren de 5 cm., la exteriorul lor. Nu am folosit polistiren în interiorul stupilor, cum s-a întâmplat la primele experienţe, când am înregistrat umezeală şi mucegai.
Nu contest valoarea pernuţelor confecţionate din papură, trestie, textile sau alte materiale recomandate de apicultorii cu experienţă. Sunt convins că sunt bune.
Dar avem la îndemână ziarele (Atenţie!!!, cele obişnuite şi nu reviste din hârtie impermeabilă/hidrofugă).
Am vrut doar să expun ceea ce am observat eu că merge la Ciuc. Rămân, deocamdată, fidel utilizării ziarelor, până când o să am timp şi resurse pentru confecţionarea altor izolaţii.
aveti ziare destule?? :rotfl: :hi: :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

cristi ciuc

Deocamdată am. =D>
Am şi prieteni mari "cititori", care-şi doresc miere cadou.  :hi:

POSTASUL

Citat din: cristi ciuc din Septembrie 24, 2011, 08:16:02 AM
Deocamdată am. =D>
Am şi prieteni mari "cititori", care-şi doresc miere cadou.  :hi:
ps. ati faceam eu un abonament daca nu aveai :rotfl: :rotfl: :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

4unix

Buna, pentru iarna am cumparat de la un magazin SH 10kg de paturi pe care le-am taiat si pus peste podisor, iar deasupra am pus carton. Ma intreb daca in paturi ar fi bine sa pun granule de silica gel, sunt la prima iernare, am 12 stupi si..... mari emotii.
Numai bine!

stefan1

Voiam sa-mi dau cu parerea, dar am renuntat, ca vad ca nu ti-ai trecut la datele personale macar zona unde ai stupina.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

4unix

Scuze, mi-am completat profilul, sunt din  Braila , iar stupii sunt la 5-6km de oras in zona Lacu Sarat.

apivasmob

pentru unix degeaba pui silicagel ca nu are efect ca afara umiditatea este permanent
Sanatate tuturor apicultorilor

pharaonu75

Citat din: stefan1 din Octombrie 02, 2011, 01:51:16 AM
  Voiam sa-mi dau cu parerea, dar am renuntat, ca vad ca nu ti-ai trecut la datele personale macar zona unde ai stupina.
Cu o astfel de atitudine am putea determina mai multi "anonimi" sa fie fair-play si sa ne spuna si noua cu cine discutam... Respect!  =D> =D> =D>
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Intradevar ar fi bine daca macar cei care cer sfaturi sa spuna  in ce zona au stupii. Nu e asa de mare Romania, dar conditiile pentru apicultura difera de la o zona la alta.

mape 48-petru manea

Citat din: bucovineanu din Octombrie 02, 2011, 12:11:51 PM
Intradevar ar fi bine daca macar cei care cer sfaturi sa spuna  in ce zona au stupii. Nu e asa de mare Romania, dar conditiile pentru apicultura difera de la o zona la alta.
:nod: :nod: :nod:

4unix

Buna iar, scuze iar, "anonimatul" a fost o greseala nu o intentie, zic eu ca am reparat-o completand datele din profil.
Am facut cateva poze in seara asta din care postez doua:
1. modul in care, sper eu, am asigurat izolarea termica;
2."fetele lu' tata"  :hi:.
In doua sapatamani as vrea sa-mi schimb podisoarele, care sunt cumparate odata cu stupii, cu unele cu plasa si PFL cum am vazut in unele postari de pe yo...be ale colegilor. Sper ca  asta sa ma ajute in combaterea fenomenului de condens. Voi ce parere aveti?
Si nu in ultimul rand mutumesc lui apivasmob pentru parere.
Numai bine!