Perna pentru iernare

Creat de NiKoN, Septembrie 12, 2011, 08:15:40 AM

« precedentul - următorul »

4unix

Poza 1

4unix

poza 2.

cristipep

Cine este interesat de covorase de papura.....sa lase aici un mesaj de intentie

Calin Catalin

Ma gandeam sa pun ca podisor o foaie de polistiren extrudat, decupata la dimensiune, lasand o mica fanta pt aerisire. Am verticali dadant pe 10 rame, cu fund intreg fix si aerisire la capac. Ce parere aveti? Oare face condens? A folosit cineva?
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

bucovineanu

Eu am hranitoare de podisor care raman peste iarna pe stupi. Deoparte si de alta pun bucati de polistiren si deasuprasaltelute. Nu am probleme cu condensul.

ioanardelean55

Polestirenu oridecare ar fi el nu e bun deasupra .,mai ales primavara .

Calin Catalin

"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

bucovineanu

Citat din: ioanardelean55 din Octombrie 10, 2011, 07:51:05 PM

Polestirenu oridecare ar fi el nu e bun deasupra .,mai ales primavara .
Polistirenul nu e bun, atunci folia care e recomandata de unii, o fi buna?

bucovineanu

Am uitat sa spun ca am podisoare din lemn si polistirenul e pus peste. Nu inteleg de ce ar putea sa  dauneze. Cat despre folie nu am vazut niciodata un roi in natura adapostit sub o folie, cu toate ca sunt pline campurile si padurile de tot felul de plastice.

sopy

Citat din: bucovineanu din Octombrie 10, 2011, 11:57:31 AM
Eu am hranitoare de podisor care raman peste iarna pe stupi. Deoparte si de alta pun bucati de polistiren si deasuprasaltelute. Nu am probleme cu condensul.
Respectul meu ,d-le Bucovineanu !Va rog frumos puteti detalia ? Am si eu podisoare hranitor (achizitionate recent ),numai ca am o problema : le-am cumparat fara funduri si negasind PFL le-am pus un fel de plastic din acela folosit la reclame stradale (m-i le-a dat un prieten ).Daca as ierna cu aceste podisoare ,nu se va forma condens ? Deasupra ramelor ,ar mai trebui acoperit cu ceva (material textil )? Precizez ca distanta dintre leatul superior al ramei si fundul podisorului (din plastic ) este de 8-9 mm.In aceasta situatie ar trebui deschis urdinisul mai mare ,pt.a nu se forma condens ? Eu m-am gandit la umatoarea "formula "de iernare : polistiren de 5 impachetat ,diafragma PFL ,ramele din cuib ,diafragma PFL ,polistiren ;deasupra ramelor un material textil ,podisorul hranitor ,polistiren in podisor  ,capac .Va multumesc pt.raspunsuri !

bucovineanu

Poze  cu podisorul aici: http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=1556.60. Totul e din lemn.
Nu stiu ce sa zic despre cum ar trebui daca e din plastic. Totusi cred ca salteluta ar trebui peste podisor.  Daca sub podisor sunt numai 8mm nu mai e loc pentru altceva decat pentru ca sa treaca albinele. Urdinisele eu le las de 6-8cm.

sopy

Citat din: bucovineanu din Octombrie 14, 2011, 01:40:19 PM
Poze  cu podisorul aici:http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=1556.60. Totul e din lemn.
Nu stiu ce sa zic despre cum ar trebui daca e din plastic. Totusi cred ca salteluta ar trebui peste podisor.  Daca sub podisor sunt numai 8mm nu mai e loc pentru altceva decat pentru ca sa treaca albinele. Urdinisele eu le las de 6-8cm.
Multumesc frumos pt.raspuns ! Asa am sa fac :deschid urdinisele pe varianta "vara ",pun gratiile de soareci ,organizarea cuibului descrisa mai sus ,podisorul cu ceva textile ,capacul si DOAMNE AJUTA !!!

filip

Ani de zile am facut perinute de paie de grau,acum am renuntat.
Voi cum va simtiti avand in spate o suba imbibata in apa?
Perinutele absorb umezeala din stup dar nu o evacuiaza ci o conserva.
Fiecare face cum crede.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

relutu

Buna seara.Am si eu o intrebare(am uitat sa precizez ca sunt incepator) nu am inteles exact;ziarele se pun peste rame sub podisor adica sau peste podisor?Imi cer scuze dar nu a vrut nimeni sa imi explice.Sunt din Vrancea zona de deal.

bucovineanu

As zice scor egal 1-1, cu o mica adaugire: in cazul polistirenului albinele nu ajung nici un moment in contact cu el. Sigur, ierneaza foarte bine si fara, cu un consum mai mare in iernile foarte grele. :razz: