Familie Agresiva

Creat de faststorm, August 30, 2011, 10:03:18 PM

« precedentul - următorul »

cipriene

daca familiile agresive sunt cazuri izolate in stupina, scapati de ele. cel mai bine ar fi sa schimbati matca  :bzz:
Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

dorindafi

cum a spus ciprian,simplu shi ushor  :hi:
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

relutu

Eu am doar o familie"rea" si daca iese din iarna si ma supara si la anu, ii schim matca cu toate ca imi este mila ptr ca oua in prostie.

andrei_georgian

salutare! am si eu o familie agresiva de 2 ani, adevarul este ca sa dezvoltat foarte bine, si la culesul de salcam de anul asta a mers 'ca pe roate' la extractia de la salcam mi-am luat 17 intepaturi :sad: doar de la familia asta, iar de la restul familiilor doar 2,
daca si in primavara asta face la fel o sa schimb regina, ba chiar o sa-i schimb lada si locul in stupina,
am observat ca daca muti o familie intr-o lada noua si ii schimbi locul are loc o schimbare in comportamentul albinelor,devin mai linistite
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

cipriene

Citat din: andrei_georgian din Decembrie 26, 2011, 07:42:54 PM
am observat ca daca muti o familie intr-o lada noua si ii schimbi locul are loc o schimbare in comportamentul albinelor,devin mai linistite

asta nu stiam. chiar functioneaza?

Calin Catalin

Citat din: cipriene din Decembrie 26, 2011, 11:06:16 PM
Citat din: andrei_georgian din Decembrie 26, 2011, 07:42:54 PM

asta nu stiam. chiar functioneaza?

Se poate si invers.
In primavara am transvazat o familie de doua ori si a devenit foarte rea. A ramas asa pana la floarea soarelui.
"Cuvintele sunt ca albinele: unele fac miere, altele te inteapa"- Bisanne de Soleil
https://www.facebook.com/

cipriene

pai lupul isi schimba parul nu si naravul :rotfl: :rotfl: :rotfl:

cristipep

Si eu sunt de aceiasi parere sa schimbati matca daca aveti familie agresiva.

cristian87

Uneori nu merge nici asta.
Am avut o familie agresiva, am spart-o in trei si tot agresiva a ramas.La fel si roiurile.
Am schimbat matca dar nu au acceptat-o si au tras botca de salvare .
In primavara s-a mai potolit
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

dorindafi

Am avut o familie agresiva, am spart-o in trei si tot agresiva a ramas.La fel si roiurile.

la ce te ashteptai daca era din aceeashi familie?
CODUL  e   LEGEA
         0763650092

faststorm

Acum sunt in Germania, iar de anu acesta vor fi aici pe veci, sper sa se calmeze, am gasit o zona cu multa padure langa casa unde stau, aici e foarte liniste, se aude doar vantu cand bate si pasarile.Apa au la parau iar in plus le pun si eu in adapatoare.
Am verificat in januarie si totul a fost OK, am alimenmtat cu mancare si acum asteapta primavara.
Zborul de curatire l-au facut inainte de potopul cu zapada cand afara era c-am 10 grade.
:bzz: