Stupul Ursu = cea mai mare inventie apicola a secolului XXI ??

Creat de dragos2006, August 10, 2011, 08:17:10 PM

« precedentul - următorul »

dan motu

POLISTIRENU ETE BUN PE LATERALE,DAR DEASUPRA PE PODISOR PUNE O BUCATA DE ZIAR SI O PATURICA DE MONTON SAU CANEPA SI GATA ,SECRETUL IERNARII ESTE MANCAREA DE CALITATE,TRATAMENTELE LA ZI,SI MULTA MULTA LINISTE,SI MAI DEPINDE SI DE CAT POPOR BAGI LA IERNAT SI PE CATE RAME

marius_vfp

mariane , mariane , fiecare are dreptul la experiente si incercari , dar sa vii sa spui ca stupul e BIO si tu bagi fumuri la greu, e NERUSINARE , orgoliul si prostia se tin de mana , uitete mai jos ,la filmul urmator sa vezi cum se vede familia CA INTRO OGLINDA, CHIAR ACOLO LA 1,35  SA VEZI CE REPREZINTA ACELE LINII NEGRE DE PE TABLA   , iar daca nu stii, nui bai , daca da discerne singur ,
dreptul la libera practica si cuvant nu il ia nimeni dar sa nu vina cu MINCIUNI

pharaoane poate nu te superi dar daca ai uni cele2 topicuri , ar fi ideal
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

dan motu

PETELE ,AFUMATURILE SUNT DE LA TIGARI UITATE ,NEFUMATE DIN TIMPUL PROIECTARII

pharaonu75

Eu cred ca au ramas de cand marmota invelea ciocolata in staniol! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

tassevasi

Citat din: dan motu din Noiembrie 22, 2011, 08:13:52 PM

Ce bine ar fi daca nu ati mai folosi la scriere numai  litere de tipar , hai  incercati si scrie-ti ca toata lumea, sa va citeasca toata lumea , multumesc . :hi:
Numai bine .

filip

Sa lucram cu materialul clientului.
Cine cunoaste meserie va vedea multe chestii care nu se pupa in apicultura.
Stupul 3 in 1 unul la intamplare

Atentie la min 10 0,5!
Stupul 3 in 1 s-a transformat in 2 in 1
La min 15 ,30 e urmatoarea faza.
Cum prostesti lumea scuturand niste albine mature dintro lada in alta.In 2 minute ele vor zbura inapoi.
La 17 si 15 a constatat profesorul un adevar crud
Apicultorii cu experienta il cunosteau
La 22,50 adevarul crud,Cum arata stupii beton in primavara la 1 Kg albina
De la min 18 e o apicultura necunoscuta .Iar puietul din Decembrie e beton.
INTERZIS a se pune rama cu puiet in OCTOMBRIE langa diafragma.Cand vine frigul albina se va strange iar puietul va ramane descoperit.Ce urmeaza ,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

orbanstefan64

Citat din: dan motu din Noiembrie 22, 2011, 06:00:15 PM
domnule profesor,toate bune la ce ati afirmat in acest filmulet,dar cum ramane cu condensu din 15 ianuarie inainte?eu anul trecut am facut un experiment pe 20 de familii inpachetandule individual fiecare in lada sa dar cu polistiren lateral si deasupra iar pe partea de sus am mai pus si folie ca si dv pe sub scartul ala,va spun ca am facut cea mai mare prostie,in primavara a fost durere cu aceste famili din cauza condensului.
cum era interiorul stupului gri ,cu puncte negre ,plin de apa pe fund?????si stii de ce te intreb??? eu am patit o

dan motu

DOMNULE ORBAN NU ASI RECOMANDA ASA CEVA NICI LA DUSMANI,SI DE AICI STITI SI CE URMEAZA DACA NU ESTI ATENT..NEOSEMA

filip

Citat din: dan motu din Noiembrie 22, 2011, 08:13:52 PM
Petele de fum sunt de la benzile de Varachet in sistem BIO :redcard:
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

Mai baieti aplicati prezumtia de nevinovatie !!! eu  zic ca sunt urme de la frunzele de tutun arse pentru a combate bio varooa....   =))

filip

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 22, 2011, 09:32:19 PM
  Mai baieti aplicati prezumtia de nevinovatie !!! eu  zic ca sunt urme de la frunzele de tutun arse pentru a combate bio varooa....   =))
OK,eu zic sa fie pregatit cu un set nou de site pentru un control.Daca cei ce controleaza sunt slab pregatiti ca mine,pot crede orice!
Apropos,filmuletul cu tratamentul Bio cu tutun eu nu-l gasesc,ma puteti ajuta?

filip

Asta e un film ce trebuie urmarit cu atentie!
La min 6,40 observam cum CERCETASELE impiedica patrunderea hoatelor in stup
La 9 50 Macel la stupii minune

Uite un apicultor care nu-i ingrijorat ca nu are puiet in octombrie,de ce oare?

Kov iulian

Eu daca eram in locul Domnului Ursu si eram chitit sa imi vand lazile eram  nu vorbeam liber ce imi trecea prin cap chiar daca nu eram un apicultor asa priceput , luam toate cartile de apicultura la citit ( mai ceream sfatul si  catorva apicultori batrini) imi faceam un scenariu pe care il invatam pe de rost dupa care inregistram totul apoi  editam si filmarea pe unde mai era nevoie  ( pe unde mai scapam vreo trasnaie ). Dupa care veneam aici si imi puneam filmuletele , cred ca va lasam pe toti masca cand vedeati ( cat de priceput sunt in a " realiza filme artistice " apicole )  :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Domnule profesor Ursu angajati un scenarist , un regizor mai faceati un contract cu un studiou care va faceau efectele speciale si cativa consultanti priceputi in apicultura si sa vedeti ce film iesea mai ceva ca Matrixul

dan motu

fiecare este liber ca sa poata sasi exprime parerile,ideile,proiectele,dar eu cu acest proiect nu pot fi de acord din nici un punct de vedere,cei cu un pic de vechime in domeniu stiu de cesi inca o chestie oare puietul din decembrie este de calitate?

marius_vfp

puiet de DECEMBRIE? suntem "nebuni" ? , daca avem puiet in decembrie e de jale , la mine numai e din octombrie , prin cartile care le am si le-am citit  se zice ca albina (de iernat) traieste 180 de zile maxim , deci daca facem un calcul avem 6 luni la dispozitie ,  adica oct, nov, dec , ian , feb ,in martie trebuie sa creasca albina tanara, asta in cel mai rau caz  dar matca incepe cel tarziu la 15 februarie  , corectati-ma daca gresesc ^:)^.
iernare usoara.
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva