Stupul Ursu = cea mai mare inventie apicola a secolului XXI ??

Creat de dragos2006, August 10, 2011, 08:17:10 PM

« precedentul - următorul »

D006

Citat din: totop din Septembrie 24, 2011, 04:16:00 PM
Vara aceasta am utilizat un stup de la Constanta si sunt multumit de rezultate, in sensul ca la primul tratament cu varachet am avut cativa paduchi iar la al doilea n-am mai avut deloc. Orice stupar nu poate
sa spuna ca nu se declara multumit la asa ceva. In comparatie cu alte persoane am preluat ideea, am studiat toata vara si am stabilit ce este sau nu oportun la cerintele mele. In toamna am proiectat si executat
un stup 2 in 1 la iernat pe modelul dlui profesor, dar am eliminat roinita, am marit catul, am micsorat buzunarul si-am introdus 2 roiuri. Domnilor oportunisti, orice puteti comenta negativ despre stupul dlui
profesor, dar nu puteti sa spuneti ca grila transversala nu este utila si ca-i o prostie. Se lucreaza usor cu acest model de stup chiar daca-i mare si-i greu la pastoral. Sunt persoane dispuse sa treaca cu multa
usurinta peste acest impediment. Tot ceea ce-a prezentat dl profesor video am realizat si eu, n-am avut nici cea mai mica problema si chiar mi-a fost usor, motiv pentru care-i multumesc public.
Stiu ca este greu pt multi stupari cu zeci de ani de practica sa vada ca-i posibil sa fie si stupi mai performanti decat ai lui, dar chiar daca-i democratie mi se pare corect ca mai intai sa practic modelul si apoi
sa formulez obiectiile sau sa precizez imbunatatirile.
Apreciez mult de tot nonconformismul dlui profesor fata de unele problematici din practica stuparitului.
Universul este in continua transformare, fie ca vrem sau nu!

... =)).... =))..uimeste-ne cu cit mai multe detalii..

Poze,..!!.. vrem poze..si cit mai multe detalii...:)

....si citi stupi minune ai in exploatare..??>..a..aa...a

D006

marius_vfp

totop , stii cum etreaba asta cu stupul domnului profesor de MATEMATICA  nu de apicultura , cica pana nu te frigi nu suflii, si adam a papat din fructul oprit doar ca ia interzis al de sus ,  ca de nui interzicea poate nu era interesat , asai si cu stupul asta trebuie incercat, problema e ca sa incercat de nenumarati apicultori profesionisti sa zic care si-au expus parerile , dar eu ma intreb oare de ce trebuie sati faci viatza mai complicata decat trebuie sa fie , cu cat e mai simpla cutia fara brizbrizuri cu atat e mai usor si mai productiv , de ce sa umblam cu cioara vopsita sai zicem cai papagal?

stii carei modelul cel mai eficient de stup ?, hai ca nu ghicesti  :lol:

BUDUROIUL :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Bistriteanul

Vara aceasta am utilizat un stup de la Constanta si sunt multumit de rezultate, in sensul ca la primul tratament cu varachet am avut cativa paduchi iar la al doilea n-am mai avut deloc.

Nu va suparati, dar rolul ramei claditoare nu era tocmai acela de a recolta varroa?
Faptul ca nu ati avut "paduchi" se datoreaza sa inteleg, tratamentului bine facut cu Varachet?

Domnilor oportunisti, orice puteti comenta negativ despre stupul dlui
profesor, dar nu puteti sa spuneti ca grila transversala nu este utila si ca-i o prostie.

Puteti sa ne oferiti dovezi ale trecerii matcii prin grila?

In comparatie cu alte persoane am preluat ideea, am studiat toata vara si am stabilit ce este sau nu oportun la cerintele mele. In toamna am proiectat si executat
un stup 2 in 1 la iernat pe modelul dlui profesor, dar am eliminat roinita, am marit catul, am micsorat buzunarul si-am introdus 2 roiuri. .

Ati facut foarte bine ca ati eliminat roinita ca oricum la iernat nu aveti nevoie de ea.  :)Ati marit catul? Cei 2 roi ii iernati cu cat?

am studiat toata vara . In toamna am proiectat si executat
un stup 2 in 1 la iernat pe modelul dlui profesor, dar am eliminat roinita, am marit catul, am micsorat buzunarul .. .
Pe cand o lansare pe piata a noului model imbunatatit? Sau macar o prezentare.
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

pharaonu75

Mai bine ii spunea URSU-letz! =)) =))
Mai era unul suparat ca nu i se aduc osanale domnului fost profesor de matematica (si niciodata profesor de apicultura), care ameninta ca nu mai posteaza pe aici! Sa fie oare acelasi cu totop?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Minune ori greșeala???Profu posteaza filme despre albine .......la profu de mate.....Așa mai merge nu ???

milu56

Apicultorii nu au ce sa inteleaga nimic din acest film decum incepatorii.

mellificus

filmul este foarte slab. ce inteleg eu e ca majoritatea adeptilor dlui profesor sunt cel mult incepatori. sper sa gresesc. sanatate si spor.

dan motu

domnule profesor luati un asistent mai initiat in aceasta meserie ca atfel nu se intelege mai nimic,scuze daca deranjez cu aceasta postare ,celelalte filmulete sunt ok dar acesta este foarte slab

marius_vfp

:rotfl: :rotfl: :rotfl:adeptii da sunt cel mult incepatori , categoric dar nu toti se uita la el , cei care se uita si sunt adeptii lui sunt incepatori dea binelea in toate , :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

laur80

fiind prima mea postare pe acest forum vreau sa salut pe toti utilizatorii de pe forumul apiardeal,va doresc sanatate si la cat mai multe postari! in privinta stupului domnului profesor Ursu,nu i vad avantajele....eu ca incepator in ale apiculturi.

Kov iulian

Salutare Laur80 si bine ai venit aici , in mod normal nu ar fi ceva asa de rau ca cineva incearca sa inventeze ceva , ca face experimente etc , doar experimentand se descopera tot felul de lucruri deosebite , problema apare cand vi si te recomanzi Profesor astfel induci in eroare multa lume crezand ca esti profesor de apicultura , esti privit de incepatori ca un guru al apiculturi astfel prin minciuna reusesti sa iti promovezi o cutie experiment si sa faci bani din prostia unora. Nu era nici o problema daca aparea frumos si se recomanda " Sunt Cutarescu apicultor de nu stiu cati ani , de fapt sunt profesor de matematica dar imi place si apicultura si m-am gandit si eu sa inventez cutia asta "  Asta a deranjat pe majoritatea apicultorilor de aici si de oriunde trufia  Domnului profesor de matematica , macar daca ar fi dat dovada de trufie un as alpiculturi ar fi fost de inteles intr-o oarecare masura , dar cand vine cineva si face greseli de incepator si mai e si trufas normal sa fie luat in ras .

D006

Ca orice minune a aparut , a stralucit si acum a apus. Lumea s-a convins iar bietul on-line a cazut in enernul si inefabilul anonimat. Sa-i fie suferinta usoara !

milu56

Toma Sergiu