Stupul Ursu = cea mai mare inventie apicola a secolului XXI ??

Creat de dragos2006, August 10, 2011, 08:17:10 PM

« precedentul - următorul »

ALBINEL 1984

Citat din: dragos2006 din Noiembrie 20, 2011, 04:35:35 PM
  Ca orice minune a aparut , a stralucit si acum a apus. Lumea s-a convins iar bietul on-line a cazut in enernul si inefabilul anonimat. Sa-i fie suferinta usoara !

:rotfl: :rotfl:unde a stralucit inventia?poate mintea lui si a botanistilor care au crezut in vorbele profului ,de remarcat este ca se pricepe la retorica in rest....... vax albina

marian67stroe

DOAMNE ,cata rautate poate fi ascunsa in caracterul asta al nostru,adica al romanului adevarat.

Am urmarit multe postari expuse prin intermediul internetului (MULTUMESC PE ACEASTA CALE CELOR CE SI-AU IMPARTASIT INVATATURILE PE YOUTUBE) din care pot spune ca am invatat mult, dar tot nu inteleg de ce sunteti atat de inraiti impotriva saracului PROFESOR ON LINE ?.
Sa fie oare din cauza caracterului nostru ORIGINAL de ROMAN????

Oare cine suntem noi sa-i judecam pe altii???
Va urez SANATATE ca-i mai buna decat toate!!!

marius_vfp

judecam , pentru ca nu suportam minciuna , el nu e prof de apicultura  poate de matematica(da parca zicea co fost dat afara din scoala), . sa ne puna si noua acte doveditoare pe net ca a absolvit vreun curs liceu su altceva in domeniul apicol atunci mai vorbim , pana atunci incearca si tu sa vezi filme mai multe pe youtube, unels bune altele .....vax albina  :nudie:  nici cei de la iwf nu folosesc rama oarba in halul asta , tot in mod normal o au dispusa, crezi ca ei sunt mai inapoiati decat "proful" de mate .
spor la treaba
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

marian67stroe

Pai hai sa-l impuscam atunci,nu credeti.

Pana la urma omul asta a facut RAU sau BINE, prin filmele pe care le-a pus pe YOUTUBE???
Ce bucuros as fi ca omul asta prin tot ce a facut pentru (sau impotriva, cum zic unii) APICULTURA, sa fie  cel mai rau dintre apicultori.
Eu pot sa va spun ca am avut ce invata din  filmuletele expuse de dansul,dar si de ceilalti APICULTORI cu experienta printre care pe aceasta cale as vrea sa-i multumesc in mod special domnului DRAGOS 2006.

D006

Oameni buni fiti atenti in ultimul film al dl. on-line la minutul 7:20 in care afirma ca a avut cele mai frumoase familii din tara !!!!!!!!!!!!! Ce minte sa ai sa afirmi asa ceva ???????? sau poate a avut cele mai frumose familii din tara minunilor sau din tara lui piticot..........

LAUDA DE SINE NU MIROASE A BINE !!!!!!!!111

marius_vfp

performantza domle , performanta perseverenta , calitate , ce sa mai zicem , JOS PALARIA 
e mai rau decat in bancul cu popa si blonda  cu versetul 14  :nudie:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

milu56

Cele mai frumoase familii in Romania sunt aranjate la iernat pe maxim 6 rame dar numai la PROF. ONLINE.

Obombo

Citat din: marian67stroe din Noiembrie 21, 2011, 08:34:02 PM
Pai hai sa-l impuscam atunci,nu credeti.
Pai de ce Mariane? Proful e simpatic. Paralel cu apicultura dar simpatic. De fapt, ca sa fiu sincer nu e chiar paralel, e pe undeva intre incepator si mediocru, cel putin din punctul de vedere al cunostiintelor teoretice. Nu stiu ce ai putut invata din filmele profului dar eu in locul tau as confrunta invatamintele lui cu ce scrie prin manualele de apicultura, asa de curiozitate, mai ales ca majoritatea au fost scrise inainte sa apara proful, deci autori nu pot fi acuzati ca ar avea ceva cu dansul, cum sant acuzati apicultori care-l critica.
Omul a inventat un stup si sustine ca e cel mai bun iar asta e OK. Oricine are dreptul sa promoveze traznaile care-i trec prin cap, dar daca se poate, cu argumente solide, cifre, comparatii, nu axiome. Proful in schimb e plin de contradictii: stupul se chiama "bio" da' baga-n el amitraz grupa mare si asta nu mi se pare foarte corect. Acum il recomanda la toti pentru iernarea a trei familii dar el spera sa obtina in primavara din cele trei familii o familie si doua nuclee. Daca ar fi prezentat stupul asta in mod onest nu s-ar fi luat nimeni de el. Stupul merge, se pot creste albine in el, (e adevarat si faptul ca poti creste albine si intr-o cutie de carton, daca ai un minim de cunostiinte de apicultura) numai ca este foarte greoi si nu face toate minunile alea pe care le promite proful online. Cel putin dupa parerea mea.
Toate cele bune!
Romeo.

marian67stroe

Eu as face o paralela intre subiectul acesta si un post TV.
Daca ai un post tv care nu-ti place, pur si simplu i-l sari sau i-i dai stergere si-l lasi sa emita in continuare pentru cei care i-l apreciaza.
Ma gandesc ca acelasi lucru se poate intampla si aici pentru cei care nu-l simpatizeaza pe acest domn apicultor.
Nu cred ca este atat de greu,asa cred,nu???
Eu cred ca este loc sub soare pentru toata lumea,atata tot.

filip

marian67stroe ,
Biblia spune cercetati si luati doar ce e bun.
Dar cum sa iei un produs daca tu nu ai habar in general de produs.
Ok ,sa revenim la cazul concret.
Daca cineva e bun pe domeniul sau {a se citi profesor de matematica}nu inseamna ca detine adevarul 100% si in apicultura.
Eu am ceva experiente cu albinele si stiu ce e posibil si ce nu.Dar unul ce investeste azi in apicultura?
Produsul 3 in 1 e fascinant
Cumpar o lada in care pun 3 fam,superoferta.
Eu doar intreb,ce doriti stupi pe 4-6 rame in sezon
Stupi ce trebuie mutati in alte lazi cand temperatura e negativa?
Ganditi ,studiati apoi luati cea mai buna decizie.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

pharaonu75

Citat din: marian67stroe din Noiembrie 22, 2011, 02:13:43 PM
Eu as face o paralela intre subiectul acesta si un post TV.
Daca ai un post tv care nu-ti place, pur si simplu i-l sari sau i-i dai stergere si-l lasi sa emita in continuare pentru cei care i-l apreciaza.
Ma gandesc ca acelasi lucru se poate intampla si aici pentru cei care nu-l simpatizeaza pe acest domn apicultor.
Nu cred ca este atat de greu,asa cred,nu???
Eu cred ca este loc sub soare pentru toata lumea,atata tot.

Perfect de acord cu paralela!
Daca nu iti place un post TV, schimbi din telecomanda!
Dar asta nu inseamna ca pe acel post pot fi difuzate tot felul de grozavii, pentru ca vine CNA-ul si le da palme!
Deci daca filmele domnului profesor le asociem unui canal TV, atunci sutele de mii de vizualizari ale clipurilor sale cu care se lauda, au fost facute de apicultori din toata lumea. Acesti apicultori ii asociem telespectatorilor care schimba sau nu canalul TV!
Cei care sustin sau contesta aici ideile domnului profesor on-line pot fi asociati acelui CNA!
Deci, dupa parerea mea, totul este OK!
Proful on-line isi vede in continuare de activitatea sa apicola, cinematografica sau de inventare/modificare/brevetare, iar cei de pe margine cern informatiile, dezbat si incearca sa ia ce este bun.
Iar pentru ca exista incepatori care ar putea crede ca tot ce spune profu' este OK, este cu atat mai mult binevenita o dezbatere pro/contra metodelor minune!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

Obombo

Eu cred ca Marian se refera la acest tropic, pe care-l asemuieste cu un post TV, nu la filmele profului, numai ca un forum nu e acelasi lucru cu televiziunea, informatia nu e unidirectionala. Aici fiecare isi da cu parerea, se exprima in functie de experientele si cunostiintele personale, citeste, trage concluzii, contrazice, cu sau fara argumente, e ca la piata iar proful, cand a prezentat apicultorilor stupul, s-a expus implicit judecati acestora. Nu poti sa iesi in lume cu o inventie din asta si sa pretinzi ca toti ceilalti sa o primeasca cu bratele deschise si cu ochi inchisi, fara sa o analizeze cat de cat si sa-si dea cu parerea.
Pe de alta parte, din rezultatele sondajului reiese ca peste 50% din cei care au raspuns au o parere pozitiva despre acest stup, lucru care ma lasa perplex la fel ca si faptul ca aproape nici unul nu a intervenit in discutie. Mi-ar place sa stiu care sunt aspectele pozitive pe care le-au vazut la inventia profului.

dan motu

domnule profesor,toate bune la ce ati afirmat in acest filmulet,dar cum ramane cu condensu din 15 ianuarie inainte?eu anul trecut am facut un experiment pe 20 de familii inpachetandule individual fiecare in lada sa dar cu polistiren lateral si deasupra iar pe partea de sus am mai pus si folie ca si dv pe sub scartul ala,va spun ca am facut cea mai mare prostie,in primavara a fost durere cu aceste famili din cauza condensului.

marian67stroe

Sper totusi sa nu fiti suparati pe mine pentru interventiile anterioare din care se pare nu m-am facut pe deplin inteles.
Eu de fapt am vrut sa se inteleaga ca sustin dreptul fiecaruia sa-si expuna experientele ,produsele si ce o mai vrea el.
Dar nu sustin ca tot ce a postat  pe youtube domnul profesor online trebuie sa fie impartasit in totalitate de colegii apicultori.
Cu stima pentru toti colegii
marian67stroe

dan motu

MARIANE,NICI EU NU AM CU NIMENI NIMIC,DAR NICI NU PUTEM FI PE DEPLIN DEACORT CU UNELE PROBLEMECU CARE NOI AM CAM DAT CU CAPU SI NEA CAM DURUT,NU POT RECOMADA SI LA ALTII,DE EX MODELUL CU FOLIA SI POLISTIRENUL PESTE FOLI,FARA FUND CU PLASA NUI BINE,TIO SPUN DIN SUFLET SI NU RECOMAND LA NIMENI,AM FACUT SI NUI BINE