Pop Mihai Florin(incepatorul:D)

Creat de florinpop, Aprilie 28, 2011, 08:11:52 PM

« precedentul - următorul »

florinpop

Salutare dupa aproape doi ani de citit pe acest forum mi-am luat inima-n dinti am pus mana pe bani si mi-am luat 4 famili la data de 12 aprilie, familie pe 8 rame cu albina de la un batran stupar care din cauza problemelor de sanatate a hotarat sa mai rareasca din stupi.
Acuma stupi sunt foarte puternici pe 12 rame si cu cate 3 rame pline cu miere in stadiu de capacire, fiind foarte puternice de frica sa nu-mi roiasca le-am pus cat la 27 april cu rame late de 1/2 toate fiind cu faguri artificiali pe care sper sa ii creasca dar din ce am observat azi nu prea s-au atins de faguri.
      astept idicati si comentarii!
:hi: :hi:

florinpop

Stupi sunt asezati in paduricea mea de salcami veche de 6 ani pe care am plantato pentru umbra oilor care locuiesc :d in greajdurile care se vad in fundalul pozei. :hi:

florinpop

Fetele la munca  :D

pharaonu75

Vrei sa iti cladeasca cele 10 rame 1/2 din cat!
Ii stimulezi?
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

florinpop

a

florinpop

Da le stimulez cu cate 1 litru de sirop pe familie dal cel pus de ieri seara abia azi dupa masa lau consumat si nu stiu de ce ca le-am mai dat sirop seara dar a doua zi dimineata era uscat adapatorul.

florinpop

In primavara anului trecut am mai plantat pe 3 hectare 3000 de salcami acum astept sa creasca iar despre asezarea stupilor mi-a placat mai mult asa unu galben unu albastru si numerotarea am facuto de mult si atunci nu mam gandit :D o sa sterg cu radiera :) :hi:

florinpop

paznicul la albine nu numai la oi lazile au fost ale batranului fiind frig cand am cumprat albinele mi-a dat familiile cu tot cu lazi urmand sa le transfer in lazile mele cand temperatu de afara imi permitea.

florinpop

Puterea familiei in ziua cand le-am pus catul. :D

florinpop

O parcela unde am semanat trifoi rosu si facelia.
:hi:

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: romikele din Aprilie 28, 2011, 08:19:23 PM
Frumosi stupii, cam rara paduricea  :)
N-ai aranjat stupii corect. Trebuia 1-3-4-2 (asta-i ordinea de "aprindere" corecta  =))  )

Lasand gluma, cam greu sa cladeasca acum intreg catul, e nevoie de stimulare paralel cu culesul de la pomi, dar poti "strecura" cate o rama la cladit in cuib, pe care o scoti imediat, pentru a nu fi ouata de matca si muta sus.

da bine ca acuma spui...  :mad:

si mie daca deja mi-a ouat rama de 1/2? o mai mut in cat? sau astept sa iasa cu ea in cuib?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

bee_lover

Doar ca rama acea nu o sa mai fie virgina  =))

Marek

Apreciez foarte mult ca lucrati la dezvoltarea bazei melifere. Sunt convins ca munca dvs va da si roade. Sanatate maxima!

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: bee_lover din Aprilie 28, 2011, 10:08:59 PM
Doar ca rama acea nu o sa mai fie virgina  =))

am inteles...
dar sti tu cum e cu virginitatea?

nimeni nu moare virgin!  :uimit:
viata ne-o trage cel putin odata la fiecare   :yahoo_cry:
indiferent de sex, varsta sau culoare politica   :yes:

asa ca ce mai conteaza inca ... ceva nevirgin?  :rotfl:
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

bee_lover

=)) gura pacatosului adevar graieste, traiasca viata, anul trecut am patit-o si eu chiar daca am avut 2 caturi de 1/2 cu rame late tot a urcat matca si in ramele de sus si a ouat, cea mai sigura metoda pentru rame virgine e gratia.
Numa' bine!