Pop Mihai Florin(incepatorul:D)

Creat de florinpop, Aprilie 28, 2011, 08:11:52 PM

« precedentul - următorul »

florinpop

Eu am cam trei rame cu miere din care 2 aproape capacite total ce sa fac sa le mai dau in continuare sirop ca sa-mi creasca faguri din magazie?
Le-am pus catu deja de trei zile si azi mam uitat sa vad o crescut ceva si nimi. :roll:

bucovineanu

Hranirea intensiva cu sirop va duce la intrarea timpurie in frigurile roitului.  Nectarul adus din natura stimuleaza cladirea fagurilor. era mai bine daca puneai rame de cat intre ramele din cuib si dupa ce erau lucrate le ridici in cat unde le poti intercala cu rame necladite.

florinpop

Azi am observat la o familie ca are 5 botci incheiate pe doua rame pe una 2 si pe una 3 mam uitat dupa matca sa vad daca ii vatamata  sa-mi explic motivu pentru care au tras botci dar nam gasito de ouat oua ordonat nu aiurea deci se exclude motivul ca ar fi batrana, acuma ce sa fac sa fac roi su sa rup botcile?
Botcile de pe rama sunt vechi numa ca matca a ouat in ele, nu sunt botci noi trase de albine!
Spunetimi va rog de ce se inghesuie in cuib si in magazie sunt foarte putine albine? :hi:

bucovineanu

Daca nu e marcata nu poti stabili intotdeauna varsta reginei. Chiar daca oua ordonat poate sa fie batrana. Botcile sunt la marginea de jos a ramelor, sau pe mijlocul ramelor? Daca sunt pe mijlocul ramelor sunt botci de schimbare. Daca sunt pe marginele ramelor sunt botci de roire si o sa apara si altele. Hranirea intensiva isi spune cuvantul. Cate rame ocupate de albine are in cuib? Daca intra in friguri o familie sta numai pe ramele din cuib si nu urca in magazie.

florinpop

Botcile sunt la mijlocul ramelor si albina este pe 12 rame! M mai observat ca in urma cu ceva timp cand am introdus o rama la crescut aceasi familie a incercat sa traga o botca chiar in mijlocul ramei pe care am distruso .

bucovineanu

Daca nu sunt botci la marginea ramelor si nu vor aparea regina se va schimba linistit.

florinpop

:nudie: au au auuuuu!!!!

orbanstefan64

ce ai facut te ai dat la regina? :rotfl: :rotfl: :rotfl:

mape 48-petru manea

pentru simetrie mai trebuie o intepatura  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

florinpop

Am tras cu ochiu :rotfl: :rotfl: :rotfl: da mi-o dat la nas!

POSTASUL

ca incepator nu este idicat sa lucrezi fara masca, doamne fereste faci o greseala sa scapi rama sau  mai stiu eu ce si ai incurcatoo rau :nono:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

pharaonu75

Citat din: POSTASUL din Mai 21, 2011, 12:49:11 PM
ca incepator nu este idicat sa lucrezi fara masca, ...
Ba da, insa trebuie sa fii campion la... atletism! =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

adi-m

Asa e la inceput , cu timpul devi imun la intepaturi :rotfl:

florinpop

Citat din: POSTASUL din Mai 21, 2011, 12:49:11 PM
ca incepator nu este idicat sa lucrezi fara masca, doamne fereste faci o greseala sa scapi rama sau  mai stiu eu ce si ai incurcatoo rau :nono:
Nu lucram la ele ma uitam doar cum muncesc da una mai naravasa nu mi-o dat voie:))

florinpop

o rama frumoasa :hi: :hi: