Pop Mihai Florin(incepatorul:D)

Creat de florinpop, Aprilie 28, 2011, 08:11:52 PM

« precedentul - următorul »

florinpop

florinpop

Caldura mare!

florinpop

Un lucru ciudat am observat ca la 2 stupi de vreo 2 saptamni nu am gasit nici un ou pe nici o rama m-am speriat am crezut ca nam matca azi  la unu din ei am vazut matca dar nici urma de oua la al doilea in urma cu 3 zile i-am dat o rama cu oua de la un roi si si-a tras botci de salvare de ce nu oua matca? :roll:

stefan1

Pot fi mai multe explicatii. Se poate sa fi strans matca la un control, fara sa o omori. Matca nu mai poate sa oua, dar prin prezenta ei a facut ca albinele sa nu se simta orfane si sa nu-si traga botce. Cand si-au dat seama de situatie, nu mai aveau din ce sa mai traga botce.
  Uneori, in urma unui furtisag, regina este stransa fara a fi omorata si nu mai oua. De obicei in aceste cazuri regina reincepe sa oua dupa o perioada, dar de trantori.
  Si dupa unele tratamente de paduchi se zice ca matca poate inceta ponta, dar nu pentru asa lunga perioada.
  Se poate si ca stupii sa fi roit sau sa-si fi schimbat linistit matca, dar atunci trebuia sa vezi botcele sau urmele lor, insa daca controlezi mai rar, se poate uneori ca urmele fostelor botce sa dispara.
  Se poate ca ouale sa nu le vezi, dar ar trebui sa vezi puietul necapacit.
  Foarte rar se poate ca matca sa inceapa sa ponteze oua sterile. Atunci ai oua dar nu si puiet, iar ouale sunt consumate dupa o vreme, de albine.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

cili

florinpop

:hi:Salutare nu am mai postat tare de mult da asta nu inseamna ca nu va urmaresc s- au m- am lasat  :cool: O poza de la tei!

florinpop

[/img][/img] Si o parcela de 2 hectare de facelia !

bio

Sal Florine..
.. cu facelia este poza din zilele acestea sau mai veche de o luna in urma..??

florinpop

Citat din: bio din Iulie 23, 2015, 10:17:34 PM
Sal floreine..

.. cu facelia este poza din zilele acestea sau mai veche de o luna in urma..??

din data de 07-06

bio

Ahha..

..si imaginile cu magaziile pregatite de cules cred ca sunt tot asa mai vechi... cind le pregateai sa le duci la lanul de  facelie..

..sau te pregatesti de acum pt la anul..

florinpop

o alta pasiune mai veche :P  sper sa nu supar pe nimeni :D

bio

Florine este real pestele ala..??..sau vreo poza lucrata/.>??

florinpop

Citat din: bio din Iulie 23, 2015, 10:24:33 PM
Ahha..

..si imaginile cu magaziile pregatite de cules cred ca sunt tot asa mai vechi... cind le pregateai sa le duci la lanul de  facelie..

..sau te pregatesti de acum pt la anul..
POza cu magaziile sun de anu trecut lanu de facelia se afla langa stupina a fost semanata de mine o parte din albine au fost duse la tei si cateva care au fost mai slabute au ramas pe vatra la facelia !

florinpop

Citat din: bio din Iulie 23, 2015, 10:26:08 PM
Florine este real pestele ala..??..sau vreo poza lucrata/.>??
real 100% are 20,1 kg! :hi:

bio

Citat din: florinpop din Iulie 23, 2015, 10:31:48 PM
....
real 100% are 20,1 kg! :hi:

Nu am vazut peste asa mare la Carrefour niciodata... de unde il cumparase-i..?? ... =))

...sau era vreun fotograf  la balta aia cu peste din ala gonflabil si turistii i-si faceau poze cu el --ceva de genul cum face poze cu maimuta pe litoral .