Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

Bătrânul

Citat din: dragos2006 din Ianuarie 07, 2012, 11:15:52 PM
Citat din: pharaonu75 din Ianuarie 01, 2012, 05:18:30 PM
a fiind egal cu b, ceea ce este intre paranteze este egal cu 0, deci pana la penultima operatie totul este OK

in  matematica nu este voie sa imparti la 0 .
Este ecuatia guvernului care se straduieste sa imparte 0 si sa demonstreze la alegeri ca 2=1  :redcard:

POSTASUL

un film care ma emotionat  de la fratii nostrii de peste Prut                                                                             
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

cristian87

zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

POSTASUL

Citat din: cristian87 din Ianuarie 10, 2012, 10:40:37 AM
ce gaselnita frumoasa la 2.19
da Cristian eu nu am vazuto  :rotfl: ai spirit de observatie  :hi:

Bistriteanul

Ce frumos zice:" Aceasta pasiune a fost altoita de la Bunelul sau."
Admir albina si cainele national, Ciobanescul Romanesc Carpatin.

http://www.carpatin.net/
http://www.carpatin.net/forum

POSTASUL

Citat din: Bistriteanul din Ianuarie 10, 2012, 11:11:28 AM
Ce frumos zice:" Aceasta pasiune a fost altoita de la Bunelul sau."
si la final  ce frumos spune ,, Ca nusi inchipuie cum siar incheia viata lui pe acest pamant fara albine''  , un om cu o deosebita dragoste fata de albine  :bravo:

emil.oltean

Foarte instructiv filmuletul cu "prisecarul ".O lectie de modestie si dragoste pentru o pasiune.Bravo vitei romanesti de peste Prut.Nu trebuie sa fii" prof online" sau " capitalist tanchist" pentru a da o lectie de simplitate,modestie si buna cuviinta.Felicitarile mele realizatorilor.

Adrian Roman

E un deliciu "colegul" nostru din filmulet..... =D>

cristian87

Chestia asta e cu dus si cu intors.
Din cat am urmarit cunostintele lui apicole nu depasesc nivelul unui incepator slabut.
E drept ca suntem usor impresionabili de copii si batrani. Dar
Imaginati-va un mic scenariu. Mosul isi gaseste un ucenic care ii soarbe fiecare cuvant si se increde orbeste in ce-l invata batranul.
Exista posibilitatea  ca noul apicultor sa se plafoneze si sa devina refractar la nou pastrand  aceleasi tehnologii ca doar sunt "din batrani" . Cunosc personal cazuri.
Bunelul are 20 de familii . E si mult si putin.Eu l-am depasit din anul 2 si ca mine multi altii.
si asta poate spune multe.
Am cunoscut si eu apicultor batran care avea 20-30 familii .Avea 80 de ani dar in tinerete avusese in medie 150, facuse pastoral etc.

POSTASUL

Citat din: cristian87 din Ianuarie 10, 2012, 10:29:56 PM
Chestia asta e cu dus si cu intors.
Din cat am urmarit cunostintele lui apicole nu depasesc nivelul unui incepator slabut.
E drept ca suntem usor impresionabili de copii si batrani. Dar
Imaginati-va un mic scenariu. Mosul isi gaseste un ucenic care ii soarbe fiecare cuvant si se increde orbeste in ce-l invata batranul.
Exista posibilitatea  ca noul apicultor sa se plafoneze si sa devina refractar la nou pastrand  aceleasi tehnologii ca doar sunt "din batrani" . Cunosc personal cazuri.

pai in cazul asta ar trebui inpuscat   :roll:  eu zic ca pentru ce face  el are destule cunostinte , spune reportera ca face de vreo 40 ani apicultura , intradevar la scara mica da eu zic ca are mai multe cunostinte fata de multi dintre noi  care avem de ceva timp albine si deja suntem ,, doxa '' ne dam mari profesori

apicmd

chiar ma asteptam la asa comentariu...
1.are cunostinte  mai  aprofundate..altf daca avea cunostinte cu   spuneti  dumneavoastra de apicultor incepator slabut  avea max. 5 familii shi  alea vai de capu lor.
2.omul e batrin..la virsta  inaintata e greu sa  ai   grija de un  nr. mare de  familii.
3 nu e cazul sa va laudati ca intreceti  batrinii de 10 ori... din cit  ma  citit peaici ... ffff putini sau laudat cu  asta.
Va salut!
P.S fiti  mai ingaduitori cu asa persoane.acel o  chiar e fericit ^:)^
BPR!!!!

cristian87

nu ma intelegeti gresit :stop_the_war:
si mie mi-e drag dar nu pot sa ma entuziasmez asa usor.
In stup e gaselnita si nu prin crapaturi ci pe rama si albina nu-i face nimic.
daca l-a deschis pe cel mai slab mai e cum e dar cred ca l-a deschis pe unul bun.
A umblat fara masca si a trebuit sa fuga cu mainile in cap iar regizorul a lasat secventa.
In reportaj sa spune ca a ajuns la 19 familii nu ca a mai  ramas doar cu 19 familii
Amintiti-va de filmele lui Dragos cu prof Hanganu , acesta era cu mult mai in varsta ca mosul din film si avea stupina model.

POSTASUL

Cristian aici e vb de un ,,biet'' om de la tara  cu o mare dragoste pentru albine  , tu al pui in comparatie  cu profu Hanganu ???  Sper sa nu te superi pe mine dar ar trebui sa te mai maturizezi , ai vazut toate deficientele  e drept , dar pacat ca nu ai vazut ce trebuia   :hi:

cristian87

Da e dulce si povestile lui frumoase. Nu poti sa nu te induiosezi cand vezi ce lumina are in ochi .
Totusi unele faze  nu sunt magulitoare .Ca aceea  cu mierea de 5000 de ani buna de consum
Sau cu mierea fara pic de apa. Sau hranirea pupei in botca capacita.
La un momentdat deschide podisorul si bate cu scandurica in lada.
Apicultorul cu masca si salopeta nu cred ca e el ca se misca prea repede.
Iertare celor pe care i-am deranjat.
Ce voiam eu sa subliniez e ca nu toate sfaturile batranesti sunt de urmat.

apicmd

:sad: ar trebui  sa  vedeti partea plina  a paharului!necatind  la faptu ca acest batrin  nu  are cunostinte aprofundate in apicultura e fericit si pasiunea sa pentru albine la indemnat sa  treaca de toate greutatile..altfel nu l-am  fi  vazut in  filmulet.
BPR!!!!