Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

ion patrut

teoretic da dar practic ne mai trebuie ceva ani

Obombo

Citat din: ion patrut din Aprilie 17, 2012, 05:39:52 PM
... italienii au simtul raspunderii si al respectului foarte bine dezvoltat............
Eu credeam ca vrei sa fii sarcastic, dar vad ca vorbeai serios :D . Nu ne mai trebuie ceva ani ca sa fim ca ei, suntem deja. Din pacate :roll: .

Tot pentru Bătrânul: inca ceva despre neonicotinoizi, un gram de Imidacloprid are asupra albinelor un efect echivalent cu 7 Kg de DTT (Francesco Panella - UNAAPI)

marius_vfp

salut , cu parere de rau dar la noi sa ajuns de se f......t tata si fiu , asa ca so lasam moarta legatura dintre apicultor si pomicultor nu va exista niciodata la noi in romanika , ba mai rau daca cel care face stropirile stie  ca insecticidul utilizat omoara albina cu sigurantza il va utiliza intro doza mult mai mare asta doar de dragul "sa moara capra vecinului"

anul trecut la mine in zona au fost omorate aproximativ 350 400 familii de albine si asta de dragul unuia care avea si el 200 de hectare de rapitza si le-a stropit cu elicopterul . credeti ca a fost tras la raspundere in vreun fel acel individ?

solutia e simpla cu tot riscul de a nu avea familii puternice sa nu mergem in pastoral la pomii fructiferi si sa vadem productie , iar cei ca sunt mai aproape sa deplaseze albinele la o distantza mai mare pentru a nu poleniza respectiva  livada  in toamna mergem si vedem ce culege omul apoi ii aducem la cunostinta care e cauza , anul urmator va trebui sa dea cu banul ,cum se face si prin alte state se plateste polenizarea.
spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Obombo

KTA-APIDORNA - Ski

Ideea nu este rea,eu unul daca pateam asa la rapita, mai ales ca eram acolo cu toate documentele(actele) in regula,sunt sigur ca nu se termina toata povestea fara sa fiu despagubit, mergeam si la proces cu desteptul ala... :mad:
bucură-te de ce ai,nu fi nefericit pentru ce nu ai!(dar nu fi leneş!) KTA -SKI  0745789006 /mess:catalinborcan@yahoo.com  http://foreverapi.sunphoto.ro/

ion patrut

in instanta de regula castiga cel mai puternic nu cel care are dreptate stie el marius ce spune

Adrian Roman

D006

Dezbateri  fara  rost  si  pareri  impartite.sa stam stamb si  sa  judecam  drept.sau  invers.
-detinem  noi  apicultorii  adevarul  absolut?
-trebuie  sa  lase  agricultorii pamantul  din  cauza  albinelor?
-am  instiintat  agricultorul  de  instalarea  vetrei?
-am  luat  in  calcul pierderea  stupilor  din  cauza  chimicalelor.?
-am cerut voie  proprietarului care  a  cultivat  rapita?
-nu  credeti  ca  vrem  cam  multe ?

marius_vfp

salut,    abeja(albina)
1 nu , nu trebuie sa lase agricultorii pmantul , din cauza albinelor dar tebuie sa fie constienti ca fara ele in cativa ani vor trebui sa se urce prin copaci cu pamatufu cum fac chinezi  :lol:
2 chiar daca il instiintezi il doare in cu....ot de tine ca-ti mor albinele , am spus mai sus .
3  daca chimicalele sunt cele potrivite e mutumita si capra si varza
4 nu ,de ce tie asa ti se pare ca vrem cam multe .

daca la rapitza nu poti face nimic impotriva polenizarii fiinda se polenizeaza si prin vant l apomii fructiferi e alta mancare de peste

ion patrut

o mica remarca: observ ca membrii forumului care au la profil adrese de spania italia noua zeelanda parca am vazut cam tin cu ursu cum se zice. De cand sunteti plecati fratilor din romania de ati uitat cu totul cum merge treaba pe aici? sau vrem sa ne dam occidentali de mare marca?

andrei_georgian

albinele au un rol foarte important in polenizare, un studiu a aratat ca daca n-ar mai exista crac de albina, in 3 ani de zile omenirea ar cam disparea, multi nu isi dau seama de importanta acestor vietati :hi:
Nu merge unde te duce drumul, mergi pe unde nu exista un drum si lasa o urma.

D006

Citat din: ion patrut din Aprilie 18, 2012, 08:35:22 PM
o mica remarca: observ ca membrii forumului care au la profil adrese de spania italia noua zeelanda parca am vazut cam tin cu ursu cum se zice. De cand sunteti plecati fratilor din romania de ati uitat cu totul cum merge treaba pe aici? sau vrem sa ne dam occidentali de mare marca?

Ai  gresit,te  las sa-ti  mai  revii si  nu  raspund cand  ma incalzesc.Cred ca  m-am  inclus  si  pe  mine.

marius_vfp

conio despierta , nu esti singurul care a calcat peste hotarele tarii , asa cum zicea si dl. patrut sa nu uitam de unde am plecat . :stop_the_war:

la rumanika e alta mancare de peste , daca in spania de duci cu stupii intro lcatie si nu declari sau cu ce le faci tratamentul cand si cum , ai puso , iei salata grasa de culoare roz ca alea care le gasesti sub stergator :nudie:

Obombo

Citat din: ion patrut din Aprilie 18, 2012, 08:35:22 PMDe cand sunteti plecati fratilor din romania de ati uitat cu totul cum merge treaba pe aici? sau vrem sa ne dam occidentali de mare marca?
Asculta fratele meu, eu scriu ce stiu, ce gandesc si mai ales ce fac eu, mai ales in ce priveste raportul cu natura. Daca dupa parerea ta nu am dreptate pe undeva, ma poti contrazice, da' cu argumente daca e posibil, ca sa nu discutam doar de dragul discutiei. In caz contrar, ia-te de mana cu Postasul, faceti un partid eventual, ca si el ne considera " de doi bani", puturosi", etc.

ion patrut

tu ori faci misto de mine ori chiar esti plecat din romania inainte de revolutie ?hai sa fim seriosi.eu nu sunt impotriva occidentului dar nici nu pot sa nu recunosc ce se intampla in romania la noi in tara de la revolutie si pana acum e o continua perioada de prohibitie doar banii conteaza .Daca intradevar aveti asa mare drag de plaiurile natale lasati occidentul deoparte si veniti acasa fratilor poate cu ajutorul vostru vom schimba romania in bine.HAI ROMANI VENITI ACASA C-AVEM O TARA FRUMOASA si loc avem berechet pentru toti