Intretinerea albinelor (sfaturi batranesti)

Creat de Bătrânul, Februarie 25, 2011, 08:42:55 PM

« precedentul - următorul »

johnysibiu

Am vazut in pastoral la ce serveste arma, un exemplu mai prozaic: dupa ce nu s-au inteles cu vorba buna asupra asezarii stupilor si-au aruncat toate invectivele posibile si in final s-au dus la masina si si-au adus armele.Putin a lipsit sa nu asistam la un schimb de focuri.Nu cred ca societatea romaneasca este 'coapta' pentru portul de arme indiferent cum s-ar numi.

Poate de sabii.

Bătrânul

Citat din: marius_vfp din Aprilie 12, 2012, 09:11:57 PM
Citat din: Bătrânul din Aprilie 12, 2012, 03:32:48 PM
: 1) de acum las un cm inte rame si izolatie .

buna seara batrane , asi vrea sa stiu cauza acestei distante mai mari , se formeaza ghemul mai compact sau de ce ?

va multumesc o seara buna

sarbatori fericite la toti
M-am referit la distanta deasupra ramelor, adica las loc albinutelori sa schimbe intervalul deasupra la orice temperatura acolo fiind cald.

happy

Citat din: Bătrânul din Aprilie 12, 2012, 03:32:48 PM
Am terminat revizia de primavara. In afara celori moarte DIN VINA STUPARULUI am gasit o regina dintr-un roi natural care nu depune ponta. Restul sint frumoase .  Concluzie principala : 1) de acum las un cm inte rame si izolatie . 2) nu mai pun niciun fel de adaos proteic in turta , adaosurile le pun la 5 metri in galeti in fata stupilori la inceperea zborului. 3) la extragere voi pune miere in pungi pentru rezerva si stimularea de primavara pentru a cristaliza pe grosimea dorita.
Tot ieri am reusit si eu sa umblu la toti stupii.Concluziile ,culmea sunt aceleasi,la turtele proteice nici nu s-au uitat le-am strans exact asa cum le-am pus :nono:
Din cauza ca nu le-am lasat miere asa cum trebuie pt. iernat si ponta este pe masura.Sper sa le intremez cu dulcofruct si cu sirop de zahar facut de mine.Pana la salcam sa fie familii adevarate nu roiuri :sad:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Adrian Roman

ce fel de turte proteice le-ati dat, ca nu le-au consumat ???

Bătrânul

Tot ieri am reusit si eu sa umblu la toti stupii.Concluziile ,culmea sunt aceleasi,la turtele proteice nici nu s-au uitat le-am strans exact asa cum le-am pus :nono:
Din cauza ca nu le-am lasat miere asa cum trebuie pt. iernat si ponta este pe masura.Sper sa le intremez cu dulcofruct si cu sirop de zahar facut de mine.Pana la salcam sa fie familii adevarate nu roiuri :sad:
[/quote]  happy iti ofer rame cu miere capacita in schimb la plante !!!!! Si catina te asteapta....

POSTASUL

da sigur cu miraculosul ,, dulcofruct '' vor si roii pana la salcam , succes  :hi:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

happy

Citat din: Adrian Roman din Aprilie 13, 2012, 01:05:41 PM
ce fel de turte proteice le-ati dat, ca nu le-au consumat ???
Turtele au fost facute din apifondant amestecat cu faina de soia degresata si lapte praf degresat.Le-am mirosit si cred ca faina de soia a fost in cantitate cam mare(presupun) :sad:
http://hapy.sunphoto.ro/
Lumea nu ar exista fara albine!

Obombo

Nu afecteaza albinele in sensul ca nu le omoara pe loc dar au acelasi efecte subletale ca toti neonocotinoizi. Acetamiprid si Tiacloprid au ca principiu activ Cloronicotinili, neonicotinoizi din prima generatie, la fel ca Imidacloprid. Fiind vorba de insecticide sistemice, se regasesc in nectar chiar daca stropirea a fos efectuata inaintea infloriri iar efectele asupra albinelor sunt alterarea capacitatii de comunicare si pierderea orientamentului (Ramirez-Romero R et al, 2008), fapt care duce la depopularea stupilor.
Toti neonicotinoizi reprezinta un pericol pentru albine. Singurul mod in care nu pot sa dauneze acestora, este sa nu vina in contact cu albinele sub nici o forma.

Bătrânul

Citat din: Obombo din Aprilie 17, 2012, 04:38:01 PM
Nu afecteaza albinele in sensul ca nu le omoara pe loc dar au acelasi efecte subletale ca toti neonocotinoizi. Acetamiprid si Tiacloprid au ca principiu activ Cloronicotinili, neonicotinoizi din prima generatie, la fel ca Imidacloprid. Fiind vorba de insecticide sistemice, se regasesc in nectar chiar daca stropirea a fos efectuata inaintea infloriri iar efectele asupra albinelor sunt alterarea capacitatii de comunicare si pierderea orientamentului (Ramirez-Romero R et al, 2008), fapt care duce la depopularea stupilor.
Toti neonicotinoizi reprezinta un pericol pentru albine. Singurul mod in care nu pot sa dauneze acestora, este sa nu vina in contact cu albinele sub nici o forma.
si CARE ESTE SOLUTIA ?

Obombo

Depinde pentru ce. Exista solutii bio specifice fiecarui daunator, capcane cromatice, solutii "din batrani" :) antecedente aparitiei substantelor de sinteza (curatirea si varuirea tulpinei la sfarsitul ierni).

ion patrut

spune tu asta marilor fermieri si sigur se vor conforma imediat!!!!!!!!!! sa fim seriosi .a castigat cineva vriun proces cand iau murit albinele in urma folosirii acestor  insecticide?

Obombo

Citat din: ion patrut din Aprilie 17, 2012, 05:30:30 PM
spune tu asta marilor fermieri si sigur se vor conforma imediat!!!!!!!!!! sa fim seriosi .a castigat cineva vriun proces cand iau murit albinele in urma folosirii acestor  insecticide?
Cu mentalitatea asta nu o sa ajungem prea departe. Lumea e in continua scimbare si cu cat o sa contribuim si noi la schimbare, cu atat mai repede o sa vedem rezultatele.

Pentru Bătrânul: http://www.revista-ferma.ro/articole-horticultura/pomicultura-bio-a-prins-radacini-in-ungaria.html

Papp László
6787 Zákányszék, T 525
Tel.: 30/340-2664
pappcsalad@invitel.hu :)

ion patrut

apropo de mentalitate dupa adresa locuiesti in italia intradevar italienii au simtul raspunderii si al respectului foarte bine dezvoltat............

Obombo