Faguri artificiali

Creat de gheco, Februarie 03, 2011, 07:43:25 AM

« precedentul - următorul »

prisecarul

Citat din: maximus din Februarie 23, 2011, 04:58:21 PM
Citat din: prisecarul din Februarie 23, 2011, 07:40:36 AM
Citat din: maximus din Februarie 22, 2011, 11:04:49 PM

.............................Sau cumparati cartea mea si invatati cum sa faceti faguri naturali :wink:

ajungem de unde am plecat?
daca stii sa faci faguri 100% naturali, de ce ai mai cumparat?
sau ai nevoie de publicitate la "brosura"?
in rest,
TOATE CELE BUNE!

de unde am plecat domnule prisecar?

stiti zicala cu cainele care moare de drum lung.....?

se pare ca acolo am ajuns :hi:

ce sa fac maximus daca sunt caine?!!!
"imi merit soarta"
dar,  te rog sa nu imi porti de grija!

PS dar nu spui nimic in legatura cu afirmatia din lucrarea ta de "doctorat" in care sustii ca nu folosesti faguri artificiali!??!
chiar vrei sa o cumpar?
poate mai pui si vreo 2-3 stupi ca sa-ti placerea de a o cumpara!(oare de ce cei care au cumpatat-o, spun ca nu merita?)
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

apisrom

buna ziua,

cu parere de rau aflu motivul inversunarii domnului maximus.
aveti o carte si vreti sa o popularizati. OK. din pura curiozitate, daca pot afla ceva nou, doresc sa intru si eu in posesia acestei carti. considerati prezenta cerere comanda ferma. va platesc prin ramburs. adresa de expeditie este pe site-ul www.apisrom.ro

las modestia la o parte si va provoc sa observati care producator si-a aratat disponibilitatea de a discuta atat cat am facut-o eu despre faguri, tehnologia fagurilor, etc.

obiectivul apisrom este sa fie liderul de piata in ceea ce priveste calitatea fagurilor artificiali. personal consider ca l-am atins, dar verdictul nu il dau eu si nici apicultorii....ci albina!!

de final: INDIFERENT CATE PERSOANE APAR PE ACEST FORUM, FIE SI FIRME CONCURENTE DEGHIZATE SUB DIVERSE NUME, CARE DORESC SA CRITICE CALITATEA FAGURILOR FACUTI DE APISROM, VOI FI ALATURI DE TOTI CEI CE DORESC SA DISCUTAM DESPRE FAGURI ARTIFICIALI SI TOT CE TINE DE TEHNOLOGIE.

discutiile sunt constructive, fie ele si contradictorii (in general cei ce nu stapanesc subiectul au tendinta de a polemiza), dar orice discutam trebuie bine fundamentat .

va salut pe toti!

milu56

Ce preturi au acesti fagari?

mape 48-petru manea

Domnule apisrom ve-ti fi cu faguri si la targul de la Timisoara ?

maximus

Citat din: apisrom din Februarie 24, 2011, 09:28:20 AM
buna ziua,

cu parere de rau aflu motivul inversunarii domnului maximus.
aveti o carte si vreti sa o popularizati. OK. din pura curiozitate, daca pot afla ceva nou, doresc sa intru si eu in posesia acestei carti. considerati prezenta cerere comanda ferma. va platesc prin ramburs. adresa de expeditie este pe site-ul www.apisrom.ro

las modestia la o parte si va provoc sa observati care producator si-a aratat disponibilitatea de a discuta atat cat am facut-o eu despre faguri, tehnologia fagurilor, etc.

discutiile sunt constructive, fie ele si contradictorii (in general cei ce nu stapanesc subiectul au tendinta de a polemiza), dar orice discutam trebuie bine fundamentat .

va salut pe toti!

cu parere de rau observ ca nu ati inteles ce trebuie.

desi nu am nevoie de justificari, cartea mea nu duce lipsa de publicitate si nici de cumparatori, cu atat mai mult cu cat datorita solicitarilor sunt nevoit sa ma grabesc cu editia a doua.

am incercat sa aplanez elegant o eventuala aparitie a neincrederii in randul doritorilor de faguri apisrom, dar se pare ca nu prea stim sa citim printre randuri.

si da, am dat apa la moara celor "grijulii" si "bine intentionati" .

in legatura cu disponibilitatea la discutii, sa nu credeti ca imi faceti un  mare favor mie sau altuia.

cu cat sunteti mai transparent si mai de buna credinta cu atat veti avea numai de castigat.

din pacate in totala dumneavoastra transparenta nu mi-ati spus nimic din ce as fi dorit sa aud.

va salut

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: MAPE 48 din Februarie 24, 2011, 10:21:14 AM
Domnule apisrom ve-ti fi cu faguri si la targul de la Timisoara ?

=)) =)) =)) "Domnule apisrom" e domnul rascanu dan
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

mape 48-petru manea

MULTUMESC.
D-le Rascanu veniti si la targul de la Timisoara cu faguri ?
Targul se tine la Ghiroda pe 12 si 13 martie :hi: :hi:

apisrom

pt: mape 48 - targul de la timisoara se suprapune cu targul de la bucuresti.
nu pot zice la ora aceasta daca reusim sau nu sa ajungem la acest targ. de saptamana viitoare lucram in 3 schimburi pt a incerca sa avem suficienti faguri in stoc in vederea participarii la toate targurile. o sa va dau un raspuns in apropiere de acest targ (in saptamana organizarii lui).

pt d-nul milu: pretul de lista al fagurilor este de 5 lei pt manopera si 35 lei la liber (per kg). in perioada targurilor avem discount (la manopera 3-3,5 lei la liber pana la 30 lei).

pt d-nul maximus: despre faguri si tot ceea ce tine de ei DOAR eu discut in numele firmei Apisrom. nu este avizat sa discute nimeni altcineva.
mai nou o sa folosesc scotch personalizat pt produsul meu deoarece mi se povesteste ca cineva la slatina vinde faguri apisrom si nu stiu de unde are.

despre cartea dvs...mi-o trimiteti? sau o cumpar de la primul targ?
eu vreau sa cred ca sunteti f bine documentat, sunteti apicultor de cel putin 10 ani si discutati depre fenomene observate atent de-a lungul anilor, aveti cateva buletine de analize care sa sustina afirmatiile dvs, a-ti luat parte la procesul de productie la cel putin 2-3 procesatori, etc.
intelegerea teoriei SWOT (puncte tari, puncte slabe, amenintari, oportunitati) nu ma lasa sa divulg aspecte sensibile in acest domeniu, si cu toate astea mai multe informatii, poze, file decat mine nu a divulgat niciun alt procesator de ceara.

freecristian

Nu lasa pe maine ce poti face astazi!

Vand faguri APISROM 0764514729

Kov iulian

Citat din: Kovaci iulian din Februarie 21, 2011, 02:20:35 PM
Citat din: apisrom din Februarie 21, 2011, 11:04:14 AM
Citat din: maximus din Februarie 17, 2011, 12:17:42 PM

daca tot ati atins punctul analizelor, puteti sa-mi spuneti daca determinati existenta substantelor toxice in ceara?pesticide, insecticide, fungicide...etc.simpla determinare de "falsificare" mi se pare total ineficienta.
omul cumpara de la dumneata, dar daca fagurii au astfel de remanente toxice si el se trezeste fara albine peste o vreme?

proba claditului fagurelui pe care ati amintit-o ca indice de calitate e total nesemnificativa.in conditii de cules/stimulare si fagurii fileomera/eta sunt claditi la fel de repede.daca imi spuneati ca fagurii dvs vor fi claditi fara sa fie aport de hrana atunci v-as fi crezut ca aveti faguri minune care se cladesc singuri.

sterilizarea se face la ultraviolete sau la temperatura?imi puteti spune ceva despre rezistenta sporilor la sterilizarea prin temperatura/presiune?

daca nu, va voi spune eu.

apreciez ca dl maximus ridica probleme reale si importante si imi face placere sa raspund:
se pot face analize pt determinarea substantelor toxice in ceara. dar vin cu intrebarea: cum sa ajunga aceste chimicale in ceara?
proba claditului este foarte importanta. claditul stimulat sau claditul "greoi" denota calitatea fagurilor si se reflecta in productivitatea la miere.  va recomand (ar trebui sa zis INSTRUCTIUNI DE FOLOSIRE sa nu stropiti fagurii luati de la mine)
analizele de falsificare ne ajuta sa eliminam ceara "slab calitativa" sau mai corect parafina si alte substante folosite la falsificare.
sterilizarea se face termic!
PS: din anumite motive nu am fost extrem de explicit.
dupa cum stiti pe acest forum sunt prezenti si ceilalti producatori. v-a raspuns macar unul sa va vorbeasca despre analize? vreti poze din laborator?
e adevarat ca uni apicultori fac si prostii baga parafina in ceara etc, nu exista padure fara uscaturi. dar marea majoritate a noastra a apicultorilor vreau sa cred ca suntem cinstiti si luam faguri de la diversi producatori care umbla cu prostii cu ``ceara vopsita  :) :)`` ce vina avem noi apicultori ca luam ceara cu parafina de la alti si bagam la stupi iar apoi cind topim faguri vechi si ii ducem la procesatori de ceara cinstiti,se pot gasi in ea tot felul de minuni.Se poate intimpla acest lucru? Apisrom spuneti ca faceti analize,ne puteti da o statistica sa stim cit la suta din ceara noastra este parafina?ne puteti spune cita parafina am cumparat de la ceilati procesatori?
Am gasit singur raspunsul la intrebarea mea pe acest forum la topicul prese si faguri, spune acolo cineva ca, Combinatul Apicol baga in ceara adaos 30 la suta parafina, hai sa nu fiu rautacios poate nu e asa poate se baga doar 15-20 la suta dar tot e mult,sincer chestia asta ma cam pus pe ginduri,si din sustinator inversunat al achizitionari fagurilor la firme specializate,mi-am schimbat astazi total opiniile fata de acest lucru,imi fac sau cumpar o presa din silicon,cupru,aluminiu,beton si mii fac singur.

aici spune cineva de 30 la suta parafina in faguri  http://forum.apiardeal.ro/index.php?topic=2656.0

D006

Cand vei incepe productia de faguri sa nu uiti ca sporii de loca sunt peste tot si ceara trebuie STERILIZATA , altfel iti intretii singur boala in stup.

milu56

Decat sa iti mentii boala in stupi mai bine ceva paraeina,sterilizarea nu e chiar simpla.

Kov iulian

spori de loca exista in fiecare stupina , ei devin cu adevarat periculosi si se dezvolta si ne infesteaza albinele atunci avem faguri vechi in cuiburi, sau cind avem familile de albine slabite de paraziti, eu sunt de parere ca atunci cind albinele au sistemul imunitar slabit atunci apar problemele , desigur ca atunci cind voi incepe sa imi fac singur faguri voi sterliza termic ceara , la 120 de grade celsius timp de o ora etc,desigur ca voi face si experimente cu ultraviolete , am vazut prin spitale lampi cu ultraviolete ,am vazut pe Discoveri la o statie de tratare a apei se foloseai niste lampi care produceau ultraviolete si care erau scufundate in bazinele de tratare a apei, am si testat in camera in care locuiesc o perioada o lampa cu ultraviolete,dupa 30 de min de folosire(desigur ca nu ramineam in camera,lumina ultravioleta produce vatamari  organismele vii) disparea orice miros,raminea totusi un miros puternic de ozon sau alte gaze care rezultau din descompunerea aerului in contact cu lumina ultravioleta,

marian sima

Salutari.Am facut mulajul matritei din silicon,dar nu gasesc o tava pe masura,in care sa prind matrita,cineva zicea ca are matrita din beton dar s-au spart din celule ,intreba cum sa o repare si nu i-a raspuns nimeni,vin cu o ideie pentru repararea acelei matrite,sa ia hoxipol il amesteca si pe urma sa ia o bucata fagure de ceara un pic mai mare(in diametru) decit celulele sparte sa umple celulele de fagure cu hoxipol dar atitea cite sint stricate pe matrita (nu mai multe)sa aseze fagurele de ceara pe matrita in asa fel incit sa se aseze perfect sa preseze un pin pina se lipeste hoxipolul de beton,dupa ce sa intarit (e bine sa intervii a doua zi)sa toarne apa fiarta ca sa indeparteze ceara.In curind o sa va arat presa facuta de mine ,era terminata de mult dar am fost preocupat cu rasadul de legume.

cosmin30

pe mine unul m-ai facut curios. abia astept sa o vad la lucru. bineinteles si cateva poze.