PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

D006

Si la noi in Buzau tot 33 lei cutia , nu stiu cum se face ca numai la o organizatie anonima prezentata de un "mascul feroce" ascuns in spatele anonimatului varachetul este 44 lei . Asta care isi zice star o fi un extraterestru de pe planeta Marte si ne prezinta pretul de acolo .... in lei martieni...

PS. Mare este gradina Domnului !

mape 48-petru manea

in primavara am comandat la doctorul veterinar 3 cutii de varachet ,mi-a adus la un pret de 47.5 roni cutia si cu expirare iulie 2011
acum o saptamana am luat inca o cutie de la magazinul ACA CU 33 RONI CU EXPIRARE IN 2012 IULIE

bucovineanu

Da, dar cat face ca s-a livrarea la domiciliu. Carburantii sunt foarte scumpi in ziua de azi si transportul costa.. :razz:

star_25

Citat din: dragos2006 din Octombrie 23, 2011, 07:56:54 AM
  Si la noi in Buzau tot 33 lei cutia , nu stiu cum se face ca numai la o organizatie anonima prezentata de un "mascul feroce" ascuns in spatele anonimatului varachetul este 44 lei . Asta care isi zice star o fi un extraterestru de pe planeta Marte si ne prezinta pretul de acolo .... in lei martieni...

PS. Mare este gradina Domnului !
Precizare : pretul  varachetului a fost de 43 lei nu 44 cum am scris . SCUZE. Asociatia a achitat astazi bani cuveniti apicultorilor prin PNA . Cei 43 lei /cutie varachet au fost achitati integral .... celor care au avut de primit bani prin PNA asociatia le a oprit 8% din suma accesata + banii pe placute ( crotalii ....2,5 lei bucata , dar am inteles ca au facut crotalii din plastic , nu din material inoxidabil cum scrie in ordinul ministrului....)+ cotizatia...     I am spus tatalui meu ca mai bine se lasa pagubas....   Au votat sa li se deconteze benzina sefilor :rotfl:, telefoanele noi cumparate...   Li s a spus clar ca celor ce nu le convine sa plece ca asociatia are sediul in apartamentul lui si no pleca el sau n o renunta el la functie :rotfl:   

Pentru  Don Dragos    : Ciocu mic .... Detalii despre ce am spus eu afli daca il suni pe dr. veterinar GH.Dobre - presedinte AFAR  Prahova , presedinte si ROMAPIS din cate am auzit !

ilalexandru

Mai Star, incepi sa enervezi lumea. NIci macar nu te ocupi de apicultura tu, de hartii si alte alea, insa stii sa dai din gura. CE dracului a facut ala cu asa zisele "miliarde" intr-o saptamana de zile? Cata dobanda a lui? Ai primit banii...de fapt tatal tau a primit banii. Si inca nu esti bucuros. Acum nu-ti convine ca le-a oprit cei 8%. Tu sigur stii ce inseamna cei 8%? Si vezi ca s-ar putea sa fie 9%, nu 8 cu zici tu. NImeni nu te tine in asociatia aia. Esti liber sa te muti la ACA sau in oricare alta parte. Nimeni nu te obliga sa platesti cotizatia...tu te-ai inscris in asociatie, tu te-ai obligat sa o platesti. Crede-ma ca si eu am criticat faptul ca asociatia cere un 1 la cotizatie. Insa trebuie intelesi si ei. Au si ei cheltuieli cu nemiluita. La mine cotizatia s-a platit inainte de a depune dosaru, banii de placute cica ar fi vreo 4 lei bucata...si nu ma mai plang. Deocamdata. Daca am vrut fonduri europene, asa imi trebuie.
Azi s-a destramat un vis, a plecat dintre noi o persoana foarte inteleapta,un om care, fara sa-mi explic si eu, a tinut foarte mult la mine si a incercat sa ma implice in cat mai multe lucruri. Asa ca, taci din gura, documenteaza-te mai intai si apoi incepe sa vorbesti

star_25

Il ajut la munca in stupina pe tatal meu . Intrucat sunt " functionar public " ( nu pot spune mai mult ) nu am accesat in nume propriu nici un ban european.  Tata indemnat  de alti apicultori,  s a  lasat dus de val si contrar vointei mele a intrat in pna... . Acum a inceput sa se vaite... si el si ceilalti...  Deja se pare ca o sa mai apara vreo 2 asociatii din cei care pleaca...  .  Cei care au accesat 141  injura pe la spate si trebuie sa i suporte cei 5 ani.
  Pentru cei care stiu unde sa caute  pot afla cat a accesat fiecare  asociatie  si se va convinge  cat a accesat AFAR PH.... Sunt convins ca la cei peste 300 de membri   ce spun ca ii au  au accesat cateva miliarde ( in bani vechi )
Nu cred ca cineva a comentat ca i s a oprit cotizatia ..era normal  ( daca acum a fost sedinta acum a platit ) . Cele mai mari discutii au fost la varachet  ( cand s a spus ca primesc inapoi  cat au dat  minus 8%  s au potolit ), la croatliile din plastic, si la faptul ca cei care acceseaza pna ul sa fie cu stupina pe raza judetului PH cel tarziu la 15 August ....

ilalexandru

Au primit inapoi toata suma datorita faptului ca nu au fost foarte multe cereri pe medicamente si nu s-a consumt toata suma initiala. Aici a avut de castigat asociatia, careia i-au ramas 10 lei la fiecare cutie de varachet. CEi 8% care cred ca sunt 9% reprezinta TVA-ul de la varachet care nu se deconteaza.
Din cate stiu eu, e liber fiecare sa se mute la orice asociatie doreste. Numai sa te primeasca asociatia respectiva si sa-i respecti statutul.
DAca accesezi PNA-ul, in mod normal, prin sondaj, vin cei de la APIA sa te verifice. Iar daca tu nu ai stupii acasa, cum pot aia sa te verifice? Daca tu declari 500 si de fapt ai 50?

star_25

Asociatia a oprit 8% din suma.... indiferent ce a accesat apicultorul  ( varachet, varachet si cutii, familii de albine si cutii.... ) Clar ?
Vad ca nu mai comenteaza nimeni de capusarea banilor europeni prin anumite firme ale sefilor de asociatii ! Am inteles ca la o asociatie din Buzau s a oprit 6%.... ( s a zis ca pentru fondul de rulment ) !

ilalexandru

MIe mi s-a decontat intreaga suma....fara tva. Ce nu stiu eu insa, e daca s-a mai tinut cont de numarul de tratamente, sau s-a decontat tot ce a insemnat medicament cumparat. Eu cu facturile eram in grafic...6 tratamente varachet si 2 mavrirol.
Star nu-l tine nimeni pe tatal tau in aceea asociatie...pune-l sa se duca la aceea asociatie care-l plateste pt simpla lui prezenta acolo.
Intrebare pentru domnul Dragos : o cooperativa agricola cu domeniul apicultura, poate indeplini si rol de asociatie???

star_25

Atat timp cat unii se multumesc  cu urjumele ramase  de la masa celor marii ( sefii ) n are rost sa ne mai dam cu parerea !!!

viorel55

Citat din: star_25 din Octombrie 27, 2011, 11:17:41 PM
Atat timp cat unii se multumesc  cu urjumele ramase  de la masa celor marii ( sefii ) n are rost sa ne mai dam cu parerea !!!

Atat timp cat unii dintre apicultori NU MISCA UN PAI PENTRU ASOCIATIA din care fac parte si se gandesc numai la"foloase" , este normal si de bun simt sa se abtina de la orice comentariu.........
   Ca sa functioneze normal o asociatie cu 200-300 membrii nu este simplu deloc,iar vremurile muncii voluntar-patriotice au trecut........

star_25

N  am auzit niciun sef de asociatie ca vrea sa si dea demisia  pentru ca e epuizat de munca ce o presteaza... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
De ce oare ?!

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: star_25 din Octombrie 30, 2011, 07:20:36 PM
N  am auzit niciun sef de asociatie ca vrea sa si dea demisia  pentru ca e epuizat de munca ce o presteaza... :rotfl: :rotfl: :rotfl:
De ce oare ?!
sunt caliti... =))
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

apilia

Buna ziua
Am vazut ca multi dintre apicultori s-au intrebat in ce asociatii sa se inscrie pentru a beneficia de subventii si fara a fi jecmaniti.
Din cate stiu, A.C.A.-urile pe langa faptul ca au taxe de inscriere si cotizatii destul de mari (1,2 lei/familie), pentru subventiile din cadrul Programului National Apicol au luat comisioane grase de la apicultori ca sa-i accepte (10-15%). In mai multe judete, am constatat faptul ca filialele A.C.A. nici nu au vrut sa faca proiectele pentru mebrii ei.
Acum 3 ani, am infiintat o asociatie in judetul Arad, avand initial doar trei membrii, pentru a nu mai depinde de filialele A.C.A.. Pana in prezent, am ajuns la peste 60 de membrii (din care mai putin de 10 sunt din judetul Arad, restul sunt din alte judete din Romania: Bucuresti, Hunedoara, Alba, Brasov, Arges....), pentru care am cerut in anul 2011 subventii prin Programul National Apicol in suma de aprox 240.000 lei.
Pentru membrii nostrii, in schimbul cotizatiei de 0,50 lei/familie (deci mai putin decat jumatate decat la A.C.A.), nu se cere nici o alta taxa sau comision pentru membrii, iar solicitatrea subventiilor se face fara nici un cost. Noi nu interediem vanzare si cumpararea de materiale pt apicultori, ci acestia isi gasesc singuri furnizorii, iar apoi ne remit facturile si chitantele spre decontare.
Daca mai sunt si alte persoane interesate, ne puteti contacta la tel 0751.876314, pe mail : contact@apilia.ro, sau pe yahoo.messenger la adresa : adrianberari.

Donbazil

Sal'tare!
Mai copii!....Ca va faceti reclama , treaba voastra, eu inteleg  ca fiecare trebuie sa traiasca, dar de ce dati in ACA?..... :redcard:
Pai bine " Fratilor", de ce mintziti cu nerusinare ca la ACA e cotizatia  1,2 lei/familie si la voi doar 0,50?......
Uitati ca tot ce ati facut de la inceputul activitatzii voastre a fost prin ACA?......
Iara daca suntetzi asa de buni , intreb si io, ca amarasteanu' :.....De ce doar 10 stupari din judetul Arad au acceptat sa faca parte din asociastia voastra?....
Ca doara numai daca mergeati pe filiera  "crestina"  ajungeati la sute de membrii.....
Numa' ca nu toti cei numiti de noi, cei  "din lume"  cu titulatura de "pocaiti", -  sunt chear asa de fraieri sa nu se prinda ca aveti voi un interes........
Iar cine stie ce sa faca cu banul lui muncit cinstit, prefera siguranta unei asociatzii mari, puternice, cu reprezentare nationala, , fata de o asociatie a celor ce vor sa fie ei sefi ....-(Parca ziceati ca la inceput ati fost trei, deci un presedinte, un vicepresedinte si un secretar cu atributiuni de casier).....Si foarte posibil rude.....
Pai daca-i asa,  e bai.......
Inseamna ca nu prea suntetzi cinstitzi " fratilor"........Si Doamne-Doamne..........Ne vede pe toti....
Asa ca avetzi grija ce spunetzi, -  ca e porunca a IX-a -  care zice:  Sa nu marturisesti stramb impotriva fratelui tau.....
Sal'tare! ....Si ganduri bune!.....
Sa va ajute Bunul Dumnezeu sa faceti Doar binele......
Donbazil - Faget

P.S. " Vedeti dar mai intai barna din  ochiul vostru  si abia mai apoi paiul din ochiul celuilalt!".....