PNA 2011 - 2013

Creat de dragos2006, Ianuarie 25, 2011, 10:18:03 PM

« precedentul - următorul »

codrin br

Aveti perfecta dreptate in tot ce s-a discutat aici. Mai bine tin mierea peste ani si o dau albinelor, decat sa le dau sirop din zahar sau altceva si mierea sa o vand la un pret de nimic.
NUMAI CA UITATI UN ASPECT FOARTE IMPORTANT PENTRU UNII, CA ACESTA ESTE UN MOD DE TRAI SI UN VENIT IN LOC DE SALARIU SI SUNT OBLIGATI SA VANDA ORICAT DE MIC AR FI PRETUL DE ACHIZITIE A MIERII, DEOARECE TREBUIE SA INTRETINA O FAMILIE SI SA PLATEASCA CHELTUIELILE CARE APAR (SI AICI APAR CEI CARE EXPLOATEAZA ACEST ASPECT).
SA NE UNIM CA SA REUSIM! DOAMNE AJUTA!

antiopa din ardeal

Citat din: costinelblagniceanu din Octombrie 14, 2012, 10:57:45 AM
Citat din: romikele din Octombrie 13, 2012, 04:18:58 PM
A inceput deja... dar nu toti odata  :sad:
Puteti sa dezvoltati ideea, va rog mult! :bravo:

Si eu sunt curios, daca nu se dau toti odata dupa ce logica o sa se dea. Sau nu se dau dupa logica ci dupa ,,ureche" sau altfel spus in functie de interesul celor care-i impart. :hi:

romikele

Pentru inceput s-au dat banii alocati de Romania, restul in curand  :wink2:
Cuantumul dezamagitor de mic se datoreaza solicitarilor care au depasit de cateva ori suma alocata.
Nu se stie cate solicitari s-au facut de "nevoie" si cate din dorinta de a "castiga" ceva bani.
Sa se inteleaga ca acest sprijin reprezinta doar o subventie in sprijinul celor ce fac investitii in scopul mentinerii si a dezvoltarii afacerii, nu o oportunitate de a pune mana pe niste bani fara a oferi nimic in schimb.

Fane

Da aveți dreptate asa se face în România când este vorba de DAT  e ceva asemănător cu, CARITASUL și în final ne-au păcalit anul asta sper ca anul viitor sa-i păcălim noi pe ei, cu un preț dublu la miere fata de anul asta.

pharaonu75

Eu cred ca daca s-ar stabili de la inceputul anului preturile ce vor fi decontate pentru fiecare articol, iar apoi sa se verifice la sange toate solicitarile de decontare, lucrurile ar sta mult mai bine!

In felul asta, datorita controalelor drastice, ar pica multe cereri de decontare care nu au acoperire in realitate, adica impostorii. Ori le sunt respinse cererile, ori ar fi descurajati sa mai depuna astfel de cereri, stiind ca vor fi respinse.

Un alt aspect pozitiv pentru apicultori ar fi faptul ca fiecare apicultor, stiind de la inceput ce sume se deconteaza, nu ar mai putea fi pacalit sa cumpere la preturi umflate artificial de cei care ofera facturi pentru decontare. Adica daca eu stiu de la inceput de an ca pentru un roi  mi se deconteaza 60 de lei, nu ma mai duc sa il cumpar cu 300-350 lei de la unul care imi ofera factura, ci il voi cumpara cu 200 de lei de la altul, fara factura si fara sa mai solicit decontare de la PNA.
Daca cel care imi ofera factura mi-ar vinde roiul cu maxim 250 lei, poate as fi tentat ca pentru un avantaj de 10 lei/roi sa obtin toata hartogaraia necesara decontarii prin PNA. Dar asta doar daca stiu de la inceput ce suma mi se deconteaza.

Am mai discutat acest aspect si pe un alt topic si raman la aceeasi concluzie: ideea cu PNA-ul este una foarte buna, insa este aplicata "romaneste", ceea ce a facut ca, treptat, adevaratii beneficiari ai acestui program sa nu mai fie apicultorii ci comerciantii care umfla preturile artificial pentru simplul fapt ca ofera o factura, iar apicultorul alearga dupa hartii si semnaturi, ba chiar mai scoate si bani din buzunar, pentru ca sa umfle conturile comerciantilor.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

romikele

Preturile nu se stabilesc nici la inceput, nici la sfarsit, ele rezulta din valoarea celei mai mici facturi a unui produs... asa ca cele umflate sunt decontate tot dupa cea mai mica...
In cazul in care plafonul e depasit - ca anul acesta -  se aplica o diminuare procentuala pana cand toate facturile sunt decontate la valoarea rezultata, astfel incat sa se consume toti banii alocati.

pharaonu75

Daca astea sunt regulile acum, nu inseamna ca sunt neaparat cele mai bune!

Sunt curios cine a facturat, pe bune, un roi la 63 lei!
Bineinteles vei spune ca s-a facturat la un pret mai mare, insa s-a aplicat acea diminuare procentuala pentru ca toate cererile sa fie bagate la plata si sa se incadreze in suma maxima alocata pentru cumparare de roi.
In dulcele stil romanesc, in loc sa se puna osul la treaba si sa se verifice veridicitatea solicitarilor de decontare, se prefera aruncarea de bani de la buget pentru a multumi pe toata lumea, pentru ca bineinteles aceasta lume trebuie sa voteze si nu sunt de neglijat voturile lor.

Si cel mai mic pret facturat, dar si diminuarea aceea procentuala pentru ca toti sa intre in plata, sunt tot in defavoarea apicultorului, pentru ca apicultorul scoate bani din buzunar ca sa plateasca preturile umflate, dupa care asteapta firimiturile PNA-ului.

Parerea mea este ca trebuie regandit acest PNA incepand din 2014. Decat cu bataia de joc actuala, mai bine lipsa!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

costinelblagniceanu

Citat din: pharaonu75 din Octombrie 14, 2012, 10:12:44 PM
Daca astea sunt regulile acum, nu inseamna ca sunt neaparat cele mai bune!

Sunt curios cine a facturat, pe bune, un roi la 63 lei!
Bineinteles vei spune ca s-a facturat la un pret mai mare, insa s-a aplicat acea diminuare procentuala pentru ca toate cererile sa fie bagate la plata si sa se incadreze in suma maxima alocata pentru cumparare de roi.
In dulcele stil romanesc, in loc sa se puna osul la treaba si sa se verifice veridicitatea solicitarilor de decontare, se prefera aruncarea de bani de la buget pentru a multumi pe toata lumea, pentru ca bineinteles aceasta lume trebuie sa voteze si nu sunt de neglijat voturile lor.

Si cel mai mic pret facturat, dar si diminuarea aceea procentuala pentru ca toti sa intre in plata, sunt tot in defavoarea apicultorului, pentru ca apicultorul scoate bani din buzunar ca sa plateasca preturile umflate, dupa care asteapta firimiturile PNA-ului.

Parerea mea este ca trebuie regandit acest PNA incepand din 2014. Decat cu bataia de joc actuala, mai bine lipsa!
Nu numai cine a facturat dar puneti-va problema si cine ar vinde un roi cu 63ron,ca sa nu mai vorbim ca se deconteaza pretul de 43ron pentru un stup!? :mad: :mad: :mad:
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu ramine prost o viata.http;//costinelblagniceanu.sun photo.ro

Kov iulian

Citat din: codrin br din Octombrie 14, 2012, 12:56:09 PM

NUMAI CA UITATI UN ASPECT FOARTE IMPORTANT PENTRU UNII, CA ACESTA ESTE UN MOD DE TRAI SI UN VENIT IN LOC DE SALARIU SI SUNT OBLIGATI SA VANDA ORICAT DE MIC AR FI PRETUL DE ACHIZITIE A MIERII, DEOARECE TREBUIE SA INTRETINA O FAMILIE SI SA PLATEASCA CHELTUIELILE CARE APAR (SI AICI APAR CEI CARE EXPLOATEAZA ACEST ASPECT).
Mie greu sa cred in " unirea " romanilor sa faca o treaba, la noi e mai degraba dezbinare si " sa moara capra vecinului " .
Avem un talent sa ne facem viata grea uni altora, dar in schimb strainilor le dam mana larga sa faca ce vor .

codrin br

Citat din: Kov iulian din Octombrie 15, 2012, 11:43:12 AM
Citat din: codrin br din Octombrie 14, 2012, 12:56:09 PM

Mie greu sa cred in " unirea " romanilor sa faca o treaba, la noi e mai degraba dezbinare si " sa moara capra vecinului " .
Avem un talent sa ne facem viata grea uni altora, dar in schimb strainilor le dam mana larga sa faca ce vor .
Aveti dreptate in ceea ce spuneti . Viata si traiul pe care il avem in momentul de fata ne invrajbeste, ne face mai inumani, asa cum este in democratia de peste hotare (prietenul sta cu tine vorbeste spune de toate, iti este "prieten" numai ca, daca ii ceri ajutorul e posibil sa spuna ca are treaba e ocupat, etc.).
Prietenii adevarati sunt putini si sunt aceia care vin sa te ajute cum pot atunci cand iti este cel mai greu.

PACO

E clar ca PNA ul a fost o teapa anul acesta. Cei care au cumparat fara factura au iesit mai castigati decat cei care au luat produsele cu factura pt. PNA.
  In privinta smecheriilor cred ca acestea nu prea s au facut (sau s au facut intr o masura mica) deoarece nu renteaza. Calculati si voi daca renteaza cu 100 lei pe familie si cu 1.4 lei biostimulatorii sa faci smecherii, cine se incarca cu facturi pt. suma asta ? Este imposibil  sa acoperi tva ul, imopzitul ,cas urile sau comisioanele.

albinasebes

eu am primit mai mult de jumatate din banii dati pe lazi si sunt multumit. nu astept minuni de la aceste finantari. fiecare se descurca cum poate. totusi sunt bani primiti, iar anul viitor vom sti cum stau lucrurile. din cate aud vor fi mai putini bani, asa ca va trebui sa ne orientam mai bine, fiecare dupa necesitati. la pomul laudat nu se merge cu sacul.
"Aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, aşa încât să vadă faptele voastre cele bune şi să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri"(Matei 5, 16)

romikele

Nu vor fi bani mai putini, dar e posibil sa fie mai multe solicitari si atunci fiecare va primi mai putin... aceasta e problema!

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: albinasebes din Octombrie 25, 2012, 07:33:49 PM
eu am primit mai mult de jumatate din banii dati pe lazi si sunt multumit.

nu pot sa cred...
141,92lei (cat  s-a decontat pe lada) e mai mult decat jumate?...
la ce pret ai luat lazile?
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

pharaonu75

Citat din: Florin-braileanul (FlorinI) din Octombrie 26, 2012, 08:37:20 PM
Citat din: albinasebes din Octombrie 25, 2012, 07:33:49 PM
eu am primit mai mult de jumatate din banii dati pe lazi si sunt multumit.

nu pot sa cred...
141,92lei (cat  s-a decontat pe lada) e mai mult decat jumate?...
la ce pret ai luat lazile?

Florine, nu stiu cu cat se vand lazile la Braila, insa la noi lada s-a vandut la maximum 200 lei, cu factura. Deci 142 lei reprezinta mai mult de jumatate.
Despre lazile din lemn vorbesc, pentru ca la alea din poliuretan nu stiu care este pretul.