Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

jimm

..si totusi acela este un colector de polen ce are "placa activa" o plasa  :uimit:..... si paradoxal nu e singurul la care am vazut o astfel de "placa activa"  :uimit:
Am rugamintea daca cineva are acest model de cutie in exploatare si a colectat polen sa ma lumineze si pe mine. Multumesc

orbanstefan64

pai ca sa scape piciorusele printre ochiurile la plasa tre sa fie oarbe sau o iau la caita prin vre un birt inainte sa ajunga in stup  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

popa georgian

le stinge lumina la intrare, ele nu mai vad (albinele) calca stramb si vine minunea!!!!!!

pharaonu75

Hranirea...

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

Si-a propus sa prinda cati mai multi fraieri si se pare ca a reusit

Obombo

E mortal proful in salopeta si papuci. Cu ocazi asta am descoperit ca in afara de cutit mai are si doua carlige "speciale", si ... cam atat. "De ce nu folositi peria?" "N-am acuma la-ndemana" :uimit:
In plus are idei din ce in ce mai confuze.

D006

..nu vad eu bine..??..nu sunt prea atent sau are familiile acum pe 3-4 maxim 5 rame..??..si parca in filmul nr 2 spune ca sunt in plina dezvoltare..:)))..

Kov iulian

Sunteti rautaciosi , Dinsul are albine " speciale " asemeni cutiilor lui , o albina dea dinsului cara mult mai mult nectar ca celelalte albine asa ca nu e nevoie sa aiba famili prea puternice , care ar consuma astfel mai multa miere . :rotfl: :rotfl: :P :P :P

bucovineanu

Cand eram copil, in zona noastra era un apicultor batran care toamna facea uniformizarea puterii familiilor de albine. Cum? In fiecare stup lasa cate 5 rame foarte bine acoperite de albine. Albinele care erau in plus le scutura in foc. Era bine?.... Era rau?

D006

Citat din: bucovineanu din Octombrie 02, 2011, 11:06:03 AM
Cand eram copil, in zona noastra era un apicultor batran care toamna facea uniformizarea puterii familiilor de albine. Cum? In fiecare stup lasa cate 5 rame foarte bine acoperite de albine. Albinele care erau in plus le scutura in foc. Era bine?.... Era rau?

..era NEBUN...!!...:)..

bine ca n-avea "apicultorul" ala NET ...

..cred ca era stramosh de lu' "URSU ON LINE"

marius_vfp

domnilor ori sunt prost ori ma inseala ochiul , ca tot se discuta aprins, ca nenea profu a facut un stup bio ma gandesc ca bio inseamna cat mai putine tratamente cu varachet sau chiar zero tratamente. uitativa la postarea 434 a lui pharaonul chiar in primul film cand stupul lui viorel il da de gol pe DON,PROFESOR te tabla se observa cel putin 4 tratamente cu varachet ,
sincer daca asi fi in locul lui nas mai posta sa ma fac de ras in fatza intregii lumi
spor la treaba numai bine
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

nicu68

saracele albine ce moarte cruda aveau :nod: eu unu nu as putea face asa ceva :nod: si tata imi spune  cand vede ca am 8 rame cu albina la iernat,ca sunt prea multe,si ca consumul de hrana e mai mare,el nu le lasa mai mult de 5 maxim 6 rame la iernat,si pe el la invatat bunicul meu care avea albine ,  poate asa era moda pe atunci :nod: si inca ceva cand a vazut ca las stupi cu site pe iarna fara sa bag subarul a zis ca sunt ,,nebun,,cica bunicumio le baga iarna in sop si punea fan pe ei :uimit:

pharaonu75

Pe albinele din padure cine le mai adaposteste? Si totusi trec peste iarna!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

popa georgian

raspuns corect ! nu am avut baterie la telefon sa pun poze cu o familie de albine dintr-un stejar. alea cum trec iarna fara tratament , sita antivaroa?  nu stie nimeni cate rezerve au!

bucovineanu

De obicei asemenea familii nu rezista mai mult de 2 ani