Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

POSTASUL

ce sa zic , e complicat rau ,acesti  oameni sunt de apreciat dar pacat de munca si resursele lor investite, pentruca nu vad ceva de viitor :uimit: eu ca incepator mias prinde urechile in acest model de stup :roll:
A fi domn e o-ntamplare , a fi om e lucru mare.

POSTASUL

Citat din: romikele din Septembrie 26, 2011, 05:42:07 PM
Ce anume pare complicat? Constructia? Exploatarea?  :uimit:
totul , totul , sincer nu sunt rautacios , nu ma vad lucrand cu asa un stup

pharaonu75

Eu am lucrat si cu orizontali si cu verticali!
Se lucreaza diferit, dar destul de usor!

Insa prof. Ursu are talentul de a complica foarte mult lucrurile. Iar dupa ce le complica, face doi pasi inapoi, contempla ceea ce a faurit, dupa care se apuca din nou de treaba si le mai complica o data... si inca o data! :uimit: :uimit:

Parerea mea este ca daca ramanea la ideea initiala, cu stupii orizontali in pat cald de pe pavilion, ale caror rame le aseza in pat rece si monta "grila minune", apoi rama claditoare in buzunarul astfel creat, iar catul doar la nevoie... poate ca ideea avea rezultate mai bune!
Dar s-a complicat prea mult... 3 urdinise, cat, nucleu, diafragme inventie-proprie, o matca, 3 matci, tamplari acuzati pentru nereusite apicole, alta matca introdusa si neacceptata, buzunar polivalent... m-a pierdut pe drum! Pacat, pentru ca talent oratoric are! Ambitie are!
Nu degeaba spun asiaticii ca intoarcerea la baze este cheiia succesului!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

POSTASUL

da intradevar cu acea grila si ramele asezate in pat rece era o ideie cat de cat plauzibila

D006

Citat din: pharaonu75 din Septembrie 26, 2011, 02:15:48 PM
Poftim Dragos, ca sa iti mai descretesti fruntea! :wink2:

..nu prea am rabdare sa vad "aiurelile marca URSU"..:))..dar am stat vreo 3-4 minute din filmul asta si cum a deschis proful gura s-a umplut de respectul meu..--va rog ascultati de la min 2:30 pina pe la min 3:30 si ii dau dreptate lui DRAGOS ca proful mai mult delireaza..

....dupa mine acest individ URSU VIOREL este un sarlatan de 2 ori...

1..odata ca vorbeste despre apicultura luindu-si in mod grosolan titlul de PROFESOR si multi incepatori cred ca este prosfesor in apicultura, dar el este profesor de orice altceva dar de apicultura nu prea arata ..

2..si in al doilea rind,  URSU VIOREL induce lumea in  eroare si-i pacaleste pe incepatori,  cu denumirea de STUP BIO--il intreb pe acest canal de comunicare pe acest om Ursu Viorel, ce are aceea cutie de lemn de-si permite sa-l prezinte drept STUP BIO..???

se joaca cu cuvinte sa pacaleasca lumea.,..

orbanstefan64

balasbebe

As dori sa vad un astfel de stup folosit dupa un an de zile. Acele diafragme mobile vor fi propolizate si greu vor mai fi scoase.

D006

Citat din: orbanstefan64 din Septembrie 26, 2011, 10:10:25 PM
min 21 ,48 pina la 22,12  :yes: =)) =)) =))

da..da..in primul film..:))..dar este de pe la minutul 20:30 cind incepe cu "albina calatoare" :rotfl:--si termina in fortza cu manevra aia de mutare a 4 faguri in spate si spargerea cuiibului cu 4 faguri odata..:) :rotfl: :rotfl: :rotfl: si asta cum incepe inflorirea la pomii fructiferi  ....

orbanstefan64

o sa fac si eu asa un stup .
i mi plce ca ii impartit cu buzunaras cu roinita,cu diafragme .........ii f. buna sa tii fasolea pe sortiment si culoare
cred ca i o fac cadou lui soacra mea :nod: :nod: :nod:

orbanstefan64

Citat din: bio din Septembrie 26, 2011, 10:40:59 PM
Citat din: orbanstefan64 din Septembrie 26, 2011, 10:10:25 PM
min 21 ,48 pina la 22,12  :yes: =)) =)) =))

da..da..in primul film.. :) )..dar este de pe la minutul 20:30 cind incepe cu "albina calatoare" :rotfl: --si termina in fortza cu manevra aia de mutare a 4 faguri in spate si spargerea cuiibului cu 4 faguri odata.. :) :rotfl: :rotfl: :rotfl: si asta cum incepe inflorirea la pomii fructiferi  ....

exact si albinele cladesc intr o vesele  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

orbanstefan64

orbanstefan64

Citat din: balasbebe din Septembrie 26, 2011, 10:32:22 PM
As dori sa vad un astfel de stup folosit dupa un an de zile. Acele diafragme mobile vor fi propolizate si greu vor mai fi scoase.
uitete atent ce zice profesorul! pt fiecare stup de acest tip mai trebuie alti doi stupi, deci  ,daca respecti cea ce zice, tot mereu vei lucra cu stupi noi si diafragmele nu vor avea cum sa se propolizeze  :nod: :nod: :uimit:

jimm

Colectoarele de polen cum functioneaza? Placa activa este din plasa? Ce dimensiune au gaurile plasei?
Ceva rezultate stie cineva?

pharaonu75

Uite inca un motiv pentru care spuneam ca era mai bine daca dl. Ursu ramanea la varianta initiala a ideii sale...
DACA TACEA, FILOZOF RAMANEA!

Cum sa faci colector de polen din plasa?
Daca are ochiul de 5 mm, diagonala are putin peste 7 mm! =)) =))
Daca are ochiul de 4 mm, diagonala are 5,65 mm =)) =))
Daca are ochiul de 3 mm, diagonala are 4,24 mm... prin asta nu trece albina nici indesata cu mana! =)) =))
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

cica "albinele merg la camp " ma asteptam sa spuna  in continuare " si sapa porumbul "----poate data viitoare
astept cu interes  =)) =)) =))