Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Inventika Bucuresti - seria I

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Inventika Bucuresti - seria a II-a

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

galbeaza

fratilor la aprox.15-30 de kg de miere/stup/an (ca asta ne intereseaza)se poate ajunge in mai multe feluri cu mai multa munca sau mai putina, cu stupi de 10 ,11,12 ,14,16,20 de rame cu caturi de 1/2 ,3/3 etc.
daca acest stup se va dovedi ca ofera munca minima si rezultat maxim eu voi trece cele 137 de fam in ,,case noi,,
dar pana atunci mai e multa munca in practica.
salut si pertinenta celor care cunosc meserie,domnul dragos ,care i-asi adresa o intrebare  ,daca nu si-ar dori sa aiba acces mai usor la rama claditoare si daca da cum?

marius_vfp

salut , inpostarea 446 a domnului admin, la filmul al doilea minutul 12,30 , se pare ca deja au inceput contradictiile ,
nenea ursul in octombrie tu nu mai ai nevoie de puiet , 1 acea albina nu mai are timp sa isi faca corpul gras pentru a trece iarna , ea va fi mult slabita ,  2 puietul depus in octombrie cere mult sacrificiu de catre albina batrana existenta , 3 puietului ,daca nu stii , ii trebuie o cantitate de polen necesara dezvoltarii optime si sanatoase, pe care natura nu il arein octombrie  4, daca albina ramane in cuib fara pastura in primavara va avea un soc mare , se stie ca polenul e hrana proteica ,de care are nevoie pentru a creste puietul  dumneavoastra ati putea trai doar cu carne sau zarzavaturi? ,5 dupa terminarea cresterii puietului noua albina va avea nevoie de hrana ,hrana care s-a folosit pentru cresterea tocmai lui iar in stup va ramane o cantitate mica de hrana ,
6 DACA NU STIAI albina de iernare rezista si traieste  pana la 180 de zile deci pana la 6 luni .
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

cristipep

Mi se pare o mare tampenie dar in fine fiecare are dreptul la dezamagire, din punctul meu de vedere acest domn profesor ursu ..........nu comentez dar ar fi bine sa-si vada fiecare de stuparitul lui.

D006

Citat din: galbeaza din Octombrie 08, 2011, 03:44:45 AM
.,...
salut si pertinenta celor care cunosc meserie,domnul dragos ,care i-asi adresa o intrebare  ,daca nu si-ar dori sa aiba acces mai usor la rama claditoare si daca da cum?

Dl-e Galbeaza .... acces cit mai facil la rama claditoare.....OK.....dar pentru ce se foloseste rama claditoare ??.

.Cu ce  ne-ar  ajuta un acces asa facil la aceea rama..??.

S-a demonstrat cu pixul si hirtia in mina, pe calcul financiar,  ca limitarea Varooa cu rama claditoare nu este rentabila.

Eu folosesc rama claditoare, .....dar nu pentru a incerca limitarea Varooa cu rama claditoare....si o folosesc pe alte considerente si nu este o pb ca ar trebuii deschis stupul, cuibul pentru a observa si intervenii asupra ramei claditoare.

petrica52

Cred, că dom' profesor, incearcă să demonstreze in apicultură, că 1+1=3 !
O zi buna cu sanatate !

cristipep

Nu  o sa intelegem niciodata adevarata inteligenta a albinelor ceea ce incercam noi sau unii dintre noi sa facem este doar o mare necunostinta......ne dam cu parerea inventam tot felul de chestii nefolositoare sau chiar ingreunam ritmul albinelor.

D006

Chiar daca nu mai doream sa postez pe acest topic simt nevoia sa fac cateva precizari. Rama claditoare nu este un scop in sine in stuparie si nici o metoda eficienta de tratare a varooa fata de altele. Uneori eu chiar las ramele claditoare in pace deoarece doresc populatii de trantori din stupi performanti pentru imperecherea matcilor . 
   Eu acum cand am trecut de 300 de familii ma consider undeva la rascruce de drumuri si trebie sa iau o decizie : ori merg spre profesionism si urmez modelul stuparilor gen Nelu Pupemea ORI raman in amatorism si urmez calea lui domn on-line . Sa explic cele doua exemple ;

PROFESIONISM = stupina standard pe stupi verticali ( ideal MER) cu interventii minime in familiile de albine . Mergand pe doua principii limpezi ca apa : regina si culesul de nectar sunt cheia succesului . Reginele ori le cumpar de la producatori consacrati ori investesc banii intr-o crescatorie de matci de sine statatoare fara legatura cu stupina de productie . Culesul de nectar se rezolva prin deplasari in locuri consacrate unde riscul de rateu este minim. Tratamentele antivarooa dupa metodele clasice. Paradoxal la un numar de peste 300 de familii de albine cu standardizarea muncii vei depune mai putin efort decat cei care lucreaza intr-o stupina de 100 familii.

AMATORISM (PROSTISM)  aici nu ma refer la stuparii care practica apicultura de placere in week-end ci la cei care au pretentii de stupar dar au o gandire anormala. Sa spunem deschis ! este vorba despre indivizi gen on-line care nu detin notiuni de baza despre apicultura dar au pretentii ca au inventat apa calda. "inventia" prezentata in acest topic a aparut din nevoia domnului Ursu de a reusi sa practice apicultura cu familii slabe si tratamente facute haotic deoarece el fiind lovit de o boala crunta nu a simtit nevoia de a se informa din carti si de la alti stupari . El a plecat de la o situatie gresita care prin metode gresite ar trebui sa dea rezultate pozitive . In matematica minus cu minus da plus dar in apicultura da catastrofa. Bietul on-line daca ar fi avut sansa in viata lui sa cunoasca apicultori performanti sau sa citeasca niste carti poate acum era un exemplu pozitiv. In primavara cand a fost la targul de la Galati a asistat la prezentarea lui Dan Puisoru despre cresterea matcilor , credeti ca a mai avut glas sa vorbeasca despre crescatoria lui de matci ?

Noi apicultorii de mijloc avem doua variante in fata : ori mergem pe calea batatorita si verificata ori alergam dupa bazaconii . Voi ce varianta alegeti ?

Avand in vedere ca prostia nu are limite sunt sigur ca on-line va avea ceva adepti care isi vor ingropa cariera de apicultor in asemenea bazaconii.

pharaonu75

Video Apicultura - Teorie si practica despre avantajele iernatului 3 in 1 la Bio Stup vatra

pharaonu75

Apicultura - Pregatirea familiei de albine pentru iernat si sfaturi utile pentru primavara

milu56

Saracu om,acuma chiar daca el nu vrea sa mai apara pe forum apare mereu.

pharaonu75

Atat timp cat isi posteaza "creatiile" intr-un spatiu public, se pot da link-uri catre acestea!

mape 48-petru manea

mi-a fost dor de domnu prof.
dar observ ca nu-si duce o idee pana la capat niciodata ---sare din una in alta
oare cum se numeste aceasta deficienta in medicina ?

bucovineanu

Trebuie sa-l caut pe Viorel, fabricantul de stupi. E undeva in zona mea. Nu a fost la Galati?