Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Daca ai stupi verticali, iar atunci cand faci tratament cu Varachet le indepartezi caturile, nu ai cum sa obtii miere in care sa se regaseasca urme de amitraz sau tau-fluvalinat!
Mai este insa o conditie: sa nu extragi din cuiburi, sau daca o faci, sa nu amesteci mierea din cuiburi cu cea din caturi.

O astfel de miere a luat drumul strainatatii ca fiind miere bio pentru ca in Romania nu se folosesc inca atat de intensiv chimicalele, asa cum se procedeaza in alte tari!
Acest fapt, cumulat cu un tratament la stupi asa cum l-am descris mai sus, a dus la obtinerea unor rezultate bune la analizele mierii facute afara. Iar procesatorii au speculat asta, vanzand aceasta miere ca miere bio!
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

mape 48-petru manea

eu nu as avea nimic cu omul asta-dar nu pot sa nu spun ca simt o jena oarecare urmarind aceste filmulete mai ales ca se adreseaza in special incepatorilor.
M-am pus in postura unui incepator si am incercat sa invat apicultura din expunerea dansului---concluzia ---zero barat.
vorbeste mult si incorent se contrazice de cateva ori in acelas film
in capul unui incepator se formeaza un haus
pe acst forum sunt incepetori care au avansat in cunostiintele despre apicultura foarte mult in cateva luni intreband si primind raspunsuri de la cei cu experienta si binenteles citind si din manualele de specialitate

Kov iulian

Citat din: pharaonu75 din August 30, 2011, 10:41:26 AM
Daca ai stupi verticali, iar atunci cand faci tratament cu Varachet le indepartezi caturile, nu ai cum sa obtii miere in care sa se regaseasca urme de amitraz sau tau-fluvalinat!
Mai este insa o conditie: sa nu extragi din cuiburi, sau daca o faci, sa nu amesteci mierea din cuiburi cu cea din caturi.

Am o mica intrebare .   Ok se indeparteaza caturile cind se face tratamentul  apoi se aseaza inapoi pina aici e bine sa zicem ca in caturi e miere fara urme de varachet , dar ce se intimpla cind albinele urca sus mierea din cuib ? Poate ati observat  albinle mai muta de colo colo mierea , mai mult folosesc si ceara " second hand " uneori pt a construi  faguri , uneori o si fura pt a o aduce in cuib ( din cite am observat daca uiti un buklgaras de ceara pe capacul stupului vin albinele si o o sfraimiteaza  si probabil o cara ila familiile lor ) . Ce se intimpla in cazul acesta mai este mierea fara urme de varachet ?

pharaonu75

Tratamentul cu varachet il faci toamna, dupa ce ai indepartat caturile! Pana primavara acele caturi nu mai ajung pe stupi!
Mierea care se afla in cuiburi in momentul tratamentului reprezinta rezerva albinelor pentru iarna, deci nu va ajunge in butoiul vandut procesatorului. O consuma albinele peste iarna si in primavara, pana incep culesurile principale!
Caturile le pui pe stupi la culesurile principale, deci mierea "contaminata" cu varachet este demult consumata de albine!
Cat despre ceara contaminata, exista si aici o rezolvare: ramele din caturi, in care se depoziteaza mierea "curata", nu se folosesc niciodata in cuib.
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bee_lover

La toti cei care s-au inscris la bio le-a iesit varachetul din cap pana in primavara cand au pierdut cam jumate din efective si dupa le-a venit iar in cap, un varachet in sezon asa pe ascuns cand fac "pastoral bio".  :rotfl:

orbanstefan64

bio, vrajeala pt ......fara jigniri ,probe bio numai din faguri tinuti la rezerva, analiza de miere numai din caturi.dar oricum cine o lansat bio ....... :bravo: :bravo:
tratament bio=aprindere la plamini vindecat cu ceai de menta :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ps .2 lei + la kg de miere merita ? sau o meritat deja? :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:

Alutus

Citat din: orbanstefan64 din August 30, 2011, 10:17:30 PM
bio, vrajeala pt .....dar oricum cine o lansat bio ...
ps .2 lei + la kg de miere merita ? sau o meritat deja? :yahoo_cry: :yahoo_cry: :yahoo_cry:
Notiunea bio a fost introdusa in apicultura de marii comercianti pt a justifica preturile scazute oferite la achizitii.
Sa nu uiti Darie!

pharaonu75

Citat din: Alutus din Septembrie 02, 2011, 08:26:45 AM
Notinnea bio a fost introdusa in apicultura de marii comercianti pt a justifica preturile scazute oferite la achizitii.

Nici pe mierea bio nu platesc prea mult.
1-2 lei in plus se simt intr-adevar, insa la cantitati mari de miere.
Daca din diferenta de bani scazi cheltuielile pentru certificarea bio, plus conditiile impuse pentru a scoate mierea bio, plus problemele de mortalitate a familiilor de albine cauzate de interdictia efectuarii tratamentelor conventionale, plus... plus... plus... ajungi intr-un punct unde realizezi ca mierea bio este rentabila doar pentru intermediari, nu si petru apicultori.

adriann

matematica ataca din nou

mape 48-petru manea

pharaonu75

Acomodarea matcii in stupul...Viorel? Nu mai este stupul Ursu?
Aha, m-am prins! Este stupul Ursu&Viorel!

mape 48-petru manea

saracele albine ---ce ghiveci--ce nebunie --acum m-am prins ,omul asta este bolnav  :nod: :nod: :nod:

orbanstefan64

nicu68

dupa vizionarea mai multor filmulete cu profu online,am ajuns la concluzia cea e un calau de matci ,le creste in nuclee si in loc sa le lase acolo sa aibe totusi o sansa.le aduce in stupul minune si le pune prada albinelor cu tot felul de ochiuri haneman,si mirosuri,saracele albine nu m-ai stiu care e matca lor ,si in loc de 3 in 1 ramane una la trei

bucovineanu

Citat din: mape 48 din Septembrie 06, 2011, 03:27:44 PM
saracele albine ---ce ghiveci--ce nebunie --acum m-am prins ,omul asta este bolnav  :nod: :nod: :nod:
Abia acum?