Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

marius_vfp

nu e nici pe departe inventie , totul a pornit de la acea grila prin care cica matca trece sa depuna oua in rama oarba , metoda respectiva era deja creeata numai ca nu era brevetata , maine ma duc sa brevetez roata . ce a urmat dupa , cu camere si unghere a fost cancan sa prosteasca ochiu "pinguinului"

spor
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

yulian

Nu va fi data uitarii pentru ca sunt multi romani amatori de Caritas...bagi 200 eur si rezulta cel putin 1000 intr-un an...hohoo. E foarte bine ca cel putin unul dintre cei multi (multumim Ioan!) ne tine la curent cu randamentul stupului care pana acum mai are de facut doar 990 eur - am pus 10eur o matca pe care o are (inca) prezenta. Ar fi foarte bine daca ar aparea mai multi sa vedem mai multe puncte de vedere.  :)

romikele

Citat din: yulian din Februarie 10, 2014, 01:45:41 PM
... Ar fi foarte bine daca ar aparea mai multi sa vedem mai multe puncte de vedere.  :)
Nu e neaparat nevoie. O sa vedeti mai multe puncte de vedere de la Ioan... functie de cum va bate vantul  :rotfl:

yulian

Io ma gandesc si altfel...daca instructiunile de folosire nu au fost tiparite corect si cumva a gresit Ioan ceva (catastrofic) la un moment dat? Cel putin el asa sustine ca momentan totul e conform planului...urmand ca in doua luni sa fie pregatit pentru orice! Daca altii gresesc si totusi Ioan este cel care are dreptate?? Daca peste ani si ani dupa ce l-am facut cu ou si cu otet pe saracul offline vom veni cu capul plecat, rugandu-l sa ne vanda si noua un stup-doi? Niciodata sa nu zicem niciodata...sau nu??  :rotfl:

oroles

Ursu reloaded. Boala grea, molipsitoare...

http://www.afacere-apicultura.ro/ghidul-antreprenorului-apicol/?gclid=CNK4k6WqwrwCFQkFwwodOAUA8g

Daca as vedea aceste informatii azi nu m-as apuca de apicultura! :D
Moinesti - jud. Bacau - 31 de ani

yulian

Citat din: oroles din Februarie 10, 2014, 09:54:39 PM
Daca as vedea aceste informatii azi nu m-as apuca de apicultura! :D
Esti unu la%...restul de 99% s-ar apuca :D
Eu sunt innebunit dupa asta "Valorificarea produselor apicole incepe din martie si tine pana in noiembrie. Productia medie fiind de 25-33 kg/familie/an, la o 100 familii de albine, rezulta aprox 3000 kg miere/an, la un pret de 16-20 lei/kg te las pe tine sa faci calculele"

State

Nu va mai chinuiti cu Roata Olariana.

Blogul "albina on-line" este intretinut de proful off-line. Olaru este doar pe post de cobai si intermediar.   :blah:

bucovineanu

E vorba de fiul lui Ursu nu de ursul cel batran.

State

Tot un drac e.
Ideea era sa stiti care-i treaba cu "incepatorul" Olaru. Va pierdeti timpul sa-i dati sfaturi , cand in spatele tastelor se afla tocmai lupul deghizat in oaie. 

filip

http://www.afacere-apicultura.ro/ghidul-antreprenorului-apicol/?gclid=CNK4k6WqwrwCFQkFwwodOAUA8g


""in prezent exista aprox. 800.000, iar Romania detine un climat si conditii optime pentru productii intensive de miere.""
Daca brosura a fost publicata in 2012,pot accepta numarul de fam.De asemeni sunt de acord cu statistica INS de 1200000,ca fiind plauzibila.In rest,miere virtuala,stupi virtuali,castiguri virtuale....................
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

Kov iulian

#3565
Citat din: oroles din Februarie 10, 2014, 09:54:39 PM
Ursu reloaded. Boala grea, molipsitoare...

http://www.afacere-apicultura.ro/ghidul-antreprenorului-apicol/?gclid=CNK4k6WqwrwCFQkFwwodOAUA8g

Daca as vedea aceste informatii azi nu m-as apuca de apicultura! :D

Asta e ca reclamale alea de la televizor cu medicamentul minune care vindeca toate bolile dupa il lauda la sfarsit spune produs neatestat, il luati pe propria raspundere . =)) =)) =)) =)) =))

Cu alte cuvinte nu stim siguri daca va vindeca dar sa fiti recunoscator Divinitati ca nu o mierliti dupa ce il consumati.  =)) =)) =)) =))

Nu va bagati si aici Domnule Ion, ca aveti talentul sa nimeriti unde nu trebuie, unde e o smecherie  hop si Dumneavoastra.
http://www.afacere-apicultura.ro/disclaimer/

CitatSiteul Afacere-Apicultura.ro alaturi de toate articolele postate si materialele promovate prin intermediul siteului (inclusiv orele de consultanta sau ghidul Afacerea ta Apicola 2014-2015) reprezinta informatii bine documentate venite de cele mai multe ori direct de la experti in domeniu, sau culese din alte surse de specialitate, dar chiar si asa nu garanteaza obtinerea anumitor rezultate sau avantaje pentru cititorii nostri. Desi facem eforturi sa ne asiguram ca informatiile puse la dispozitie sunt actuale, complete si corecte, nu poate garanta o anumite productie anuala, sau vreun profit de orice fel in urma aplicarii sfaturilor noastre.
Pe aceasta cale va avertizam ca rezultatele obtinute in urma aplicarii sfaturilor noastre difera de la un individ la altul, de la o regiune la alta, de la o stupina la alta.

bucovineanu

Astia macar te pun in garda ca ce spun nu e adevarat, pe cand ursu le da ca litera de lege.

petru.atudorei

Domnu Olaru.. astept comentariile dvs. cu privire la ce voi zice mai jos.

Pe timpul iernii intr-un stup normal intr-un interval dintre 2 rame de 435x300 sunt aproximativ 3000 de albine.

O sa fac putin abstractie ca tu nu ai intervale..ci doar o rama..si o sa zic ca ai in stup pe acea rama 3000 de albine.

Suntem in data de 11 februarie. matca va ponta  in jur de 10 oua pe zi* 20 de zile = 200 oua.
In aceste 20 de zile vei pierde prin uzare in jur de 200 300 de albine.
dupa 20 de zile ai o piertere teoretica de 200 de albine si un numar de 10 albine noi.
urmatoarea zi ai o alta pierdere de 30 de albine si 10 albine noi.

Dupa peste 40 de zile vei avea o pierdere de cel putin 1000 de albine ( albine care mor de batranete si uzura acumulata in producerea de caldura si intretinere puiet) si un numar de maxim 500 de albine tinere.

am zis ca suntem in 11 februarie. peste 40 de zile inseamna 22 martie. Deci in data de 22 martie din cele 3000 de albine care teoretic le ai acolo, ai pierdut 1000-1500 de albine batrane si ai castigat undeva la 500 -600 de albine tinere.

printr-un calcul 3000-1500= 1500, 1500 +600(albine noi) = 2100 albine ramase.

la 20 martie, matca deja ponteaza intr-un ritm mai accelerat..si de la 10 oua pe zi..in aceasta perioada.. poate ajunge sa ponteze 300-500 oua pe zi.. asta in cazul in care exista 4 5 intervale pline de albina.

La tine nu ai intervale, ai doar o rama, si astfel ai obligat matca sa ponteze doar pe rama respectiva si pe o suprafata redusa.

La data de 20 martie, cu toate matca este capabila sa ponteze mult, numarul mic de albine o forteaza sa mentina o ponta de 30-50 de oau pe zi. dupa aceasta data pierderile de albine batrane se accelereazasi daca stam sa vorbim de data de 20 aprilie. Iti garantez ca la aceasta data in stup nu vor fi decat maxim 300-400 de albine batrane(in cel mai fericit caz) si in jur de 1500 de albine tinere, 

Te rog sa argumentezi cele spuse de mine si sa ma contrazici cu calcule teoretice. Pentru ca practic..oricum iti va da cu virgula :D

Cu stima.

yulian

Vezi, deja gresesti grav in ceea ce il priveste pe Ioan. El nu merge cu stupul clasic. La el conteaza metoda folosita in cotetul stupul domnului profesor de matematica Ursu(l), nu calculul aritmetic. Tine cont ca incalzirea puietului in ladoi se face prin densitate (pe cm2, dm2, nu stiu sigur). Sunt elocvente argumentele de mai jos! Din descrierea lui Ioan tind sa cred ca in supul Ursu, datorita faptului ca mai exista o singura rama, ghemul se va face pe verticala urmand sa se creeze un urdinis pe capacul stupului pentru a inlesni iesirea din stup a albinelor.

Citat din: Ioan Olaru din Februarie 10, 2014, 02:28:50 AM
oricum folosesc metodele de lucru cu acest stup care au dat cele mai bune rezultate , albina care are grije de puiet acum are mai putin de lucru , caldura se acumuleaza prin densitate , care a fost facuta prin strangere iar albina consuma doar pentru cresterea puietului , astfel se va uza mai putin , iar albina libera nu face alceva decat sa aduca hrana in jurul puietului .

SPYKAL

Citat din: yulian din Februarie 11, 2014, 01:08:05 PM
...... ghemul se va face pe verticala urmand sa se creeze un urdinis pe capacul stupului pentru a inlesni iesirea din stup a albinelor.
Adica....un fel de rampa de lansare ca la....rachete?!!!  =)) =)) =)) =)) :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: Bravo d-le, tare "stupul" asta... =)) =)) =)) =))