Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Chiar ca pe undeva Ursu inspira mila. Probabil in anul urmator ne va arata ca stupul se preteaza la iernarea 10 in unu. Nu cu mult timp in urma ne zicea ca va avea cele mai puternice familii din tara. Acum ne arata un depozit de lazi goale, iar in stupi nuclee pe 1-3 rame. In loc sa fi intarit nucleele cu care a iesit din iarna, probabil le-a impartit la fel ca si Ionica, prietenul nostru. Cei care cumpara asemenea lazi ar trebui sa ia aminte unde  ajung folosind "tehnologia" Ursu.

sorinnel

Ayi observat ce familii puternice o sa aveti daca folositi stupii BIO? Nu? O sa le iernati pe 3 max 4 rame  :hippo:
Sorin Pop

bio

Citat din: SERBAN VASILICA din Noiembrie 17, 2013, 04:06:31 PM
Iernatul albinelor - Numai cu lazile pline, O treci iarna cu bine - sfaturi utile orice tip de stup
Va salut pe toti. Am urmarit acest film. Am o intrebare: se poate administra inca de pe acum turta proteica? Care ii este rostu: pentru cresterea puietului sau crede ca albina isi face corpul gras? Multumesc.

Deja sarlatanul ursu a facut lazile stiva..???... =))

la primavara nu stiu daca va mai avea albine ce sa filmeze...

..da la manastirea aia unde facea filme..??a imputzit-o si acolo./>???

Heii !! nea ursu !!..scoate stupii de sub copertina aia ca nu mai au nevoie de umbra si sub copertina aia te rupe curentul !

pad3

are dreptate!!! se vede clar din filmarile d-lui profu ca fam rotaru e capul rautatilor.
ati vazut ce camasa cu dungi are?.... hai nu va dati seama? nu  aveau mafiotii costume dungate?  =)) =)) =))
si ati vazut ce de arme acolo? o stiva d-le, de cea mai buna calitate. pai unde ati mai vazut voi asa reteveie daca nu in filme cu mafioti?  ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/ ))/
si in plus dl rotaru stie box. pai ce, asta e o indeletnicire pt un muritor de rand? cu cata precizie a sifonat obrazul subtire sarmanului profu?  =)) =)) =)) =))
si-auzi la el, sa-i spuna ditamai somitatii sa iasa de pe terenul lui? pai unde se trezeste omu, acum e si proprietar? pai cine i-a dat voie?  ))/ ))/ ))/ ))/ ))/
iar asta pune capac la toate: sa-si faca fiul economist!!! voi nu ati vazut <caracatita> ?
si finalul e dureros rau. sa lase bietul om ,acum in prag de iarna, cu stupina goala. noroc de lazi, daca le vinde are cu ce sa-si cumpere la primavara alte familii  =)) =)) =)) =)) :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
somnul ratiunii naste monstri

bucovineanu

Filmul de mai sus imi aminteste de filmul cu recuperarea roiului. Ne arata priceperea lui Ursu la apicultura.

Eduard Rotaru

Citat din: istodorescu vasile din Noiembrie 17, 2013, 07:06:19 PM
marturisesc ca nu am rabdare sa vizionez in totalitate filmele lui ursu, dar atit cit am urmarit am tras niste concluzii.vad ca din ce trece timpul, ursu face tot mai mare stiva de lazi goale si tot mai putine lazi cu albine.din ce spune profu on line despre cazul rotaru ma ingrozeste gindul ca rotaru este pe mina cu politie, procurori, judecatori. nu este treaba mea acest conflict in care doar ursu si rotaru stiu adevarul si nu imi dau cu parerea, dar din ce povesteste ursu ar insemna ca acolo la birlad este mafie ramificata in toate institutiile  care trebuie sa apere legea. deci ar insemna ca domnul rotaru este foarte influent acolo in zona birladului. foarte tare!

Probabil ca maine poimaine va face un flm in care urla ca eu am la mana toata politia si justitia din tara...si asta pentru ca el a facut plangeri la Inalta Curte de Casatie si Justitie Bucuresti, la Curtea de apel Iasi, la Bacau, la Vaslui, la ministerul de Interne, la Regionala TF Iasi, si culmea ca toate i-au fost respinse...oare de ce?!
Se pot verifica toate aceste solutii date pe internet:

http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx

http://www.scj.ro/dosare.asp

Vyktor

Citat din: nick din Noiembrie 17, 2013, 04:04:28 PM
Uneori mergeti prea departe, de unde stiti voi ca Olaru ii atat de prost poate o facut omu scoala ca sa scrie gramatical, legat de fiul lui "online" o terminat in IT, si lucreaza pt. Microsoft, respect lui, nu toti ajunge sa lucreze pt. aceasta firma, totusi stiu cu ce se mananca informatica pt ca si eu am terminat in domeniu, Olaru saracu o sa se friga pana la urma cu aceste lazi, rezultatele vin mai tarziu.
Aici dupa parerea mea nu este vorba de cat de prost sau de destept este unul sau altul sau cat de multe dezacorduri garamaticale intalnim in postari...se poate vedea unul si in citat. Greseli gramaticale putem face toti, totusi cred ca cel mai important nu este felul cum ne exprimam, cu toate ca si asta conteaza,  ci ceea ce vrem sa spunem.
Revenind la "micul incepator Ioan Olaru" ,parca asa se intitula, as vrea sa spun ca si eu sunt tot un incepator,  chiar daca nu asa de mic....la varsta ...ca si Olaru nu as putea sa imi permit la experienta pe care, nu o am,  sa apar si sa sustin cu atata convingere cat este de bun acest  stup. Incerc prin aceasta postare in speranta ca alti viitori incepatori,  care poate au impulsul de a se apuca de apicultura vazand acele filmari si sub mirajul productiilor record care se obtin,  sa reflecteze sa citeasca si nu in ultimul rand sa incerce mai intai cu  un model de stup "consacrat" si dupa cativa ani buni de ucenicie pot incerca si altceva.
Nu am pareri nici pro si nici contra acestui stup pentru ca inca nu am habar cu ce se mananca apicultura pentru a mi da cu parerea,  insa este deranjant faptul ca un asa zis incepator ajunge sa dea lectii pe net, un anonim care este doar "Gica Contra" vin si sustin cu atata ardoare cutia lui Mos Martin sau agita spiritele iar "sen sei" face bani de pe urma...pinguinilor...cum spune dl. Dagos. Pentru cei tentati sa faca aceasta achizitie nu am decat un sfat. Asteptati ca veteranii in acest domeniu sa lucreze cu ladoaica.....sunt convins ca daca este o "minune " a apiculturii vor renunta la prejudecati si cu siguranta o vor folosi, iar daca acest lucru se va intampla  aveti liber sa va avantati.
Dar cred ca m am lungit cu vorba si ideea de baza a postarii mele s a pierdut pe drum. Vreau doar:-)sa ii sfatuiesc pe cei care au de gand sa se apuce de apicultura prinsi de mirajul imbogatirii peste noapte folosind  "ladoaca" sa renunte din start....apicultura este cu totul altceva, nu vor face altceva decat sa  arunce banii in vant.
Pentru cei care au apucat sa deschida un stup si considera ca au nevoie de  acea minune atunci parerea mea este ca in acest caz nici Ursu nu mai este vinovat fiind valabila zical " cum iti asterni asa dormi".
O seara buna tuturor!

feerary

Eu am fost ferit, dar in zona sunt colegi care au avut stupine devastate de URS... doar asta stiu sa faca ursii cand dau de albine :nod:
          Ar fi culmea ca ursu sa convietuiasca cu albina

Vyktor

Citat din: feerary din Noiembrie 17, 2013, 07:38:09 PM
Eu am fost ferit, dar in zona sunt colegi care au avut stupine devastate de URS... doar asta stiu sa faca ursii cand dau de albine :nod:
          Ar fi culmea ca ursu sa convietuiasca cu albina
Norocul meu ca in zona  de campie nu traieste "Ursul". Daca cei atacati sunt colegi, deci aveau idee cum se manaca mierea,  atunci dupa cum spuneam e mai mult problema lor decat a ursului.

mape 48-petru manea

Din filmul de mai sus am inteles ca Ursu il ruga pe omul acela sa ii deaun pumn si omul milos din fire ia dat ,dar numai unul si de aici a plecat nemultumirea lui Ursu

NiKoN

La minutul 7.13 prezinta o rama care nu are celule de trantor. Cred ca are probleme cu vederea, numai eu am numarat 10. :nono:
Un prieten adevarat nu poate fi cumparat, dar poate fi vandut!

popa georgian

bucovineanu

Vazusem si eu celulele de trantor, dar nu am zis nic. Spusesem deja destul despre cele aratate in film. Rame perfecte contruiesc albinele in primavara, pana sa intre in perioada roitului, sau dupa ce trece aceasta perioada. Mai trebuie indeplinite 3 conditii:
-cules substantial
-regine tinere
-folosirea ramei claditoare
Deasemenea rame fara celule de trantori construiesc roiurile naturale cu regine tinere.

kamy

Amu sa-mi fie cu iertare ca va intreb,va plateste ursu pentru reclama?
Daca nu va place munca voluntara,lasati-l in pace cu stupul lui cu tot,orice lada poate fi rentabilizata prin impartirea spatiului in mai multe nuclee in care normal ca se pot tine mai multe unitati da nu prea e treaba de incepator!
Io l-am auzit la cluj si are dar omul ,daca s-ar face popa ar baga pe multi in buzunar!si se aduna lumea ca la urs!l-a promovat fuga tembeliziunilor dupa senzational si reclama la care s-a mancat........ cu polonicul!

Bătrânul

Catre "PINGUINI" ! Baieti nu e nici o catastrofa daca ati luat stupi tip Ursu !!! Problema este sa le TRATATI CONTRA VAROA cu varachet forte ca astfel in al treilea an ramineti fara albine  :nod: :nod: :nod: :nod: :nod: