Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

flamadeezy

2 persoane au scris pe acest topic "cuib de viespi" primul a fost olarel si acum "Duncan MacLeod" ,cam mare coincidenta sa nu fie o legatura intre cei doi!

Stefan Madalin

Mai oameni buni, voi ati vazut ce intrebare adreseaza Rotaru ? ( jurnal apicol dragos2006 )

Eduard Rotaru

Citat din: Stefan Madalin din Noiembrie 14, 2013, 06:04:21 PM
Mai oameni buni, voi ati vazut ce intrebare adreseaza Rotaru ? ( jurnal apicol dragos2006 )

Aceeasi intrebare pe care am adresat-o si unui stupar cu aproximativ 50 ani de crescut albine...

Stefan Madalin

Daca din timpul tau liber aloci 5 minute o sa vezi ca o familie de albine nu va muri sufocata de punga de la turta . Rotare, ai vazut in Februarie punga scoasa afara din stup ? Dar in Martie ?  Dupa ce o sa realizezi ca intrebarea e stupida poate vei dori sa mai citesti un pic . E pacat de bani , mai bine ia un 330i .

dredd

Citat din: Stefan Madalin din Noiembrie 14, 2013, 08:25:25 PM
Daca din timpul tau liber aloci 5 minute o sa vezi ca o familie de albine nu va muri sufocata de punga de la turta . Rotare, ai vazut in Februarie punga scoasa afara din stup ? Dar in Martie ?  Dupa ce o sa realizezi ca intrebarea e stupida poate vei dori sa mai citesti un pic . E pacat de bani , mai bine ia un 330i .

nu estiu de ce esti atat de ofensiv. e foarte posibil la o familie in primavara sa blocheze urdinisul de 4-5 cm cu punga de catre albine, incercand s-o scoata afara. daca nu esti acolo la momentul potrivit, pa familie, mai ales daca nici la podisor nu exista aerisire spre capac, iar fundul stupului este plin

Eduard Rotaru

Citat din: Stefan Madalin din Noiembrie 14, 2013, 08:25:25 PM
Cand ai in batatura o ferma de mai bine de 200 de familii de albine o sa intelegi ca cele 5 minute de care zici tu sunt mult prea pretioase...in loc sa fii ironic mai bine ai incerca sa te documentezi ceva mai mult...

marius_vfp

la 200 de familii cu o bucara de sarma indoita gen carlig poti verifica daca sunt infundate urdinisurile in maxim o ora asa ca................
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

stefan1

Punga de la turta poate provoca neplaceri chiar daca nu le observi. In functie de consistenta ei, poate fi trasa intre rame in suprafetele cu puiet, impiedicand albinele sa hraneasca larvele si sa pastreze pentru o vreme temperatura optima. Ba poate sa antreneze bucati de turta care sa mature albine sau chiar si matca de pe un interval si sa le prinda sub turta si folie pe fundul stupului.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

Eduard Rotaru

Citat din: stefan1 din Noiembrie 15, 2013, 01:05:24 AM
  Punga de la turta poate provoca neplaceri chiar daca nu le observi. In functie de consistenta ei, poate fi trasa intre rame in suprafetele cu puiet, impiedicand albinele sa hraneasca larvele si sa pastreze pentru o vreme temperatura optima. Ba poate sa antreneze bucati de turta care sa mature albine sau chiar si matca de pe un interval si sa le prinda sub turta si folie pe fundul stupului.
Mi-ai luat vorba din gura... :bravo:

Kov iulian

Eu o prindeam in pioneze de rame cand foloseam punga :D :D :rotfl:

sorinnel

eu pun turta in hartie de impachetat alba care poate fi roasa cu usurinta de catre albine.
Sorin Pop

dan motu

niciodata nu am patit ca o familie de albine sa se sufoce di pricina pungii de la turta,avem o stupina destul de mare peste200 de fam si folosim pungi la turte de zeci de ani dar nu am avut pana in prezent surprize cu sufocatul,de multe ori am gasit pungi scoase afara de tot pe urdinis dar nu am gasit fam sufocate

cipriene

Ajunge zilei rautatea ei! (Matei 6, 34)

Stefan Madalin

Am si eu stupina , am si eu punga in stup , nu am avut nici macar o singura data familie care sa moara ca nu a scos punga afara . Ca punga face probleme , ca o gasesti intre rame , da, dar pana la axfisiere e mult . Sa cada bucata de turta cu sau fara punga care sa omoare albina ,matca, asta e de rasu rasului . Rotare, de multi ani nu am mai vandut sub 6 tone de miere la procesatori . Eu informatia nu o caut dupa ce fac ceva ci inaine . Ma informez permanent si tot vad lucruri noi , dasta e frumoasa apicultura . La o ferma de peste 200 de familii cum zici ca mai ai tu , nu ar avea rost intrebarea ta . Cred ca esti singurul "Stupar" cu mortalitate datorata turtei pusa in punga .