Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

bucovineanu

Speram ca il voi intalni pe Ursu la Targ la Iasi, dar sambata el va fi la Timisoara.

mape 48-petru manea

Pai sa vina la Timisoara ca o sa-i pun cateva intrebari

cristipep

Incep sa am impresia ca apicultori adevarati nu mai exista sau incep sa fie din ce in ce mai putini.Nu se poate asa ceva ........ incercam sa reinventam roata si culmea ne iese de fiecare data patrata.Eu din aceste doua filmuete nu am inteles nimic dar absolut nimic , din cel cu iernatu ..mi sa parut o mare porcarie al doilea am vazut o gloata de oameni care erau foarte interesati de acea porcarie de stup .............mai fratilor pana unde poate merge PROSTIA OMENEASCA?????????????????????? sincer va spun ca sunt atat de indignat de noua generatie de apicutori sau o mare parte din ei incat nu am cuvinte sa ma exprim. Si intreb acum ...daca nu erau aceste fonduri europene cati se apucau de apicultura?????????????????????? Nici asta nu avea ce dracu sa inventeze si ne lasa in pace cu ineptiile astea. Imi este sila.

Ioan Olaru

Chiar credeți că uni se apucă doar pentru bani , uite eu personal nu , dar sunt destui care o fac iar acest lucru îi face să ducă la eșec am văzut că mulși critică modul de creștere dar ce ziceți dacă cineva deja e pregătește să plece la rapiță , și fără albine e amuzant sau nu cunosc eu acest lucru ?
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

mape 48-petru manea

Citat din: Ioan Olaru din Martie 08, 2013, 07:46:05 AM
Chiar credeți că uni se apucă doar pentru bani , uite eu personal nu , dar sunt destui care o fac iar acest lucru îi face să ducă la eșec am văzut că mulși critică modul de creștere dar ce ziceți dacă cineva deja e pregătește să plece la rapiță , și fără albine e amuzant sau nu cunosc eu acest lucru ?

Mersu la rapita nu inseamna neaparat cules de productie si pentru dezvoltarea familiei pentru primul cules important SALCAMUL
Am citit pe aici ca rapita ar uza familiile de albine---GRESIT

Cum este mai bine sa le ti acasa si sa stimulezi cu siropuri sau sa le duci la rapita sa culeaga nectar si polen ?

Ioan Olaru

Da este corect asta pentru cine are posibilitate până iese în zona noastră rapița pentru mine era puțin ciudat acum am înțeles.

bio

Citat din: cristipep din Martie 07, 2013, 11:36:04 PM
.....mai fratilor pana unde poate merge PROSTIA OMENEASCA?????????????????????? sincer va spun ca sunt atat de indignat de noua generatie de apicutori sau o mare parte din ei incat nu am cuvinte sa ma exprim. Si intreb acum ...daca nu erau aceste fonduri europene cati se apucau de apicultura?????????????????????? Nici asta nu avea ce dracu sa inventeze si ne lasa in pace cu ineptiile astea. Imi este sila.

Cristi multi se iau de albine, dar dupa 3 ani se lasa.
Spun 3 ani, ca am observat de-a lungul timpului ca 3 ani este "perioada de visare" cind i-si face "incepatorul" zeci de calcule de genul " N familii de albine X 100 Kg miere/familie X 20 ron/Kg = 3 case si 5 mertzane la poarta"..dar dupa ~ 3 ani incep sa cunoasca ca apicultura inseamna oase rupte, ceva munca si cistigul la mina naturii.

Cristi, cred ca de vina pentru amploarea "fenomenului Ursu" sunt si mediile de informare in masa care promoveaza informatiile fara a verifica veridicitatea .... numai sa fie primii care dau stirea, pardon "PROSTIA"

bucovineanu

Am urmarit foarte putine filme ale lui Ursu de la cap la coada. Filmul cu iernarea de mai sus l-am urmarit secvential dar am vazut in mare ce vrea sa prezinte. Am urmarit un film de la inceputuri cand avea familiile in pavilion. Nu tratase albinele si in fata pavilionului puteai strange albinele moarte cu farasul. Acum in loc sa fi unit din toamna acele nuclee are "familii" pe 2 intervale fara mancare. Ursu poate fi numit fara sa exageram deloc: UCIGAS DE ALBINE.
Vorbeste la televizor de venituri de 1000 de euro de la o familie de albine si el chinuieste albinele fara mancare, familiile fiind pe 2-3 rame.

cristipep

Dunt sigur ca unu sau doi stupi din ce a aratat ca nu mai au matca nu stiu de ce am eu impresia asta. :P Ia sa studiati mai bine filmul ...............

D006

Citat din: bucovineanu din Martie 08, 2013, 10:07:33 AM
Ursu poate fi numit fara sa exageram deloc: UCIGAS DE ALBINE.

Nenorocierea e ca acest individ are o groaza de adepti . In fapt se confirma teoria ca prostia este infinita.

Ioan Olaru

Prost să fii noroc să ai că doar suntem români și navem limite e un defect sau un avaantaj , depinde de caz , de om , și de voință iar oricare dintre aceste le poți întoarce în avantajul tău baftă tuturor.

elvis

Si pocaitii au o groaza de adepti pt ca profita de pe urma necunostiintei oamenilor in speta ursu profita de pe urma dorintei multora de a se imbogatii
"cu totii stim ca sunt anumite lucruri imposibil de realizat, pana cand apar unii care nu stiu asta si le realizeaza"-einstein

cristipep

Ca sa te imbogatesti trebuie in primul rand sa te duca mintea ma.................mai departe nu mai zic ca am sa fac discriminari.  :D