Stupul profesorului Ursu

Creat de pharaonu75, Decembrie 04, 2010, 11:55:16 PM

« precedentul - următorul »

Ioan Olaru

Citat din: cristipep din Martie 08, 2013, 06:03:16 PM
Ca sa te imbogatesti trebuie in primul rand sa te duca mintea ma.................mai departe nu mai zic ca am sa fac discriminari.  :D
Bogăția îți distruge viața numai ai timp să trăiești prefer să trăiesc mai sărac simplu , să văd și lucruri simple care altfel bogat nai timp și îți pierzi viața fără să trăiești.
Pentru că apar noutăți verificați blogul personal
www.albina-online.blogspot.com

cristipep

Bogatia nu se rezuma la genti cu bani.............................

istodorescu vasile

parerea mea despre stupul domnului ursu nu este prea buna.cu acest model de stup e aproape imposibil sa faci pastoral.ar trebui sa fi hercules sa incarci si descarci 100 de lazi de acest gabarit. am urmarit si eu secvential filme de ale lui ursu si mi-am dat seama ca multe teorii ale sale nu sint conforme cu realitatea.sa va dau citeva exemple;in primul rind modul de crestere a matcilor este ca la incepatori din botci crescute la intimplare.modul cum incearca sa introduca matcile in familii de cele mai multe ori esec. sa zicem ca pune la iernat 3 familii in acest model de stup l-as intreba cum face primavara  cind pleaca cu ei la cules ?va culege cu toate 3?zice ca a cautat sa isi usureze munca dar din ce am vazut a ingreunat-o. de cele mai multe ori practica bate teoria.poate ca sint adepti care impartasesc aceeasi idee dar eu cred ca pe apicultorii cu experienta nu poate sa ii convinga ca are dreptate

Ioan Olaru

Există și model pentru pastoral

D006

Si cine a facut pastoral cu ladoaca minune ??  =)) =)) =))

cristipep

Nici macar ala care a inventat gaura din covrig....... =))

D006

Dupa ani de prostie marca "ursu" astept la vara sa vad ,daca am noroc, primul kg. de miere extras din lada 3 intr-unul ...   de ce sa tin 3 rapandule intr-o lada cand pot tine o singura familie buna intr-o lada si sa-mi dea productie mai mare decat cele 3 la un loc ?  :uimit:

istodorescu vasile

am mai urmarit si acum din explicatiile d,lui ursu si desi am oarecare vechime in ale apiculturii sint multe explicatii care fac parte din sf , desi nu il cunosc personal fiindca eu sint din cealalta parte a tarii nu am nimic cu dinsul; le strica inceputul in apicultura la multi tineri.mi-as dori sa stau cu dinsul macar o  zi in timp ce lucreaza in acest stup  si sa ii demontez toate argumentele dar sa si filmeze . din ce vad eu dinsul nu prea mai are treaba cu apicultura mai degraba cu filmul. zice ca poate sa puna pe pavilion lazile 3in1 dar l-as intreba ?familia din spate pe unde iese afara?mi-ar raspunde ca are fundul lazii dublu iar cel din spate ar iesi pe sub acel placaj dar iarna la zboruri de curatire albinelor le-ar fi imposibil sa parcurga acea distanta fiindca soarele nu are cum sa patrunda pina in spate, si sint sigur ca cel din spate din aceasta cauza ar pieri pina primavara.sa nu mai vorbim despre alte deficiente grave ale acestui model de stup. dar timpul va dovedi ca este o aberatie ce incearca sa arate d,nl ursu .o sa vedeti ca se va intoarce la vechiul model sau poate ca se va lasa de apicultura si intra in cinematografie . eu personal ii urez succes dar sint sigur de esec.poate ca o sa supar  anumiti oameni care ii impartasesc ideile dar se aseamana cu dan senzationescu de la otv

Ioan Olaru

Sunt stupi speciali pentru vagon nam auzit de ce afirmație spuneți sunt lăzi cu 2 locuri cu buzunar în spate acele lăzi sunt acelea pe care a început să filmeze la început acând acele performanțe documentațivă mai bine ca să nu fiți duși în eroare dar e libere alegere și afirmație numai bine.

cristian87

Acum cativa ani l-am sunat pe Nea Gica romanescu sa-l intreb nu  mai stiu ce.
Si el ma intreaba  de cate ori deschid un stup pe saptamana si cat timp il tin deschis.
Eu pe atunci aveam mai putine familii si bolnav fiind( ca de altfel si acuma)eram toata ziua buna-ziua cu mana in stup. Si era musai sa vad matca.
Zice Nea Gica " eu  la baietii mei umblu cu ceasul si cu un bat in mana .La care depaseste trei minute ma duc si bat cu batul in lada sa-i ridic albinele in cap.Daca in trei minute nu intelegi ce e in lada si nu esti in stare sa faci oparatiunea necesara ca sa pui familie pe drumul bun  nu esti inca apicultor."
Plus ca la mai putin de 10 zile nu ai ce deschide lada.
Acum nu stau mai mult de 5 minute la o familie decat in cazuri extreme.
Am prieteni apicultori care vazand cat de repede lucrez au zis ca imi bat joc de albine.
Ma intreb la randul meu cat timp iti ia sa faci toate operatiunile visate noaptea de on-line?
Cat timp stresezi o familie cand trebuie sa suporte deranjul pe durata cat lucrezi la trei familii?
Am familii care se alarmeaza cand lucrez la familiile de pe acelasi suport si cand ajung la ele sunt deja agitate ?
De ce mama dracului toti pinguinii pun botul unde e tampenia mai mare? Chiar atat de oi sunt romanii de mor sa se arunce cu capul inainte dupa un berbec batran si patologic. Ba sa mai si plateasca pentru asta?
Daca da isi vor merita soarta.
zâmbeşte-mîine poate fi mai rău

Ioan Olaru

Mereu în istori sa întâmplat acest lucru , iei un caiet în mână scris de ani de zile , și citești și faci tot așa , până când vine unul și spune eu am inventat televizorul , calculatorul , avionul și altele chiar și cu toate aceste sun oameni care nau mers cu avionu prin care mă aflu și eu și de ce ? să zicem că sunt sceptic că funcționează și nu cade jos , cu toate că am informație destulă . Nu poți să spui oamenilor că un lucru e stricat și să fie așa , nici președintele nu ia deciziile singur , dar  trebuie timp pentru a se rezolva o problemă și cum spui facem ce vrem cu banii noștri chiar te deranjează o zi plăcută stupul funcționează de 3 ani și va mai avea mulți de acum încolo , în viitor voi folosi și alte metode de stup asta nu înseamnă că alți stupi nu sânt buni , în general toți stupi sunt buni până la proba contrarie numai bine.

cristipep

A postat Pharaonu un film cu acest stup minune si cum a iernat.......................mai multa albina am eu decat ce am vazut acolo fara suparare.Si inca o chestie penibila......sa lase turta nedesfacuta..mi sa parut dea dreptul aiurea nici macar cel mai prost incepator nu face asa ceva.Dar in fine si se crede mare inventator .........EU UNU NU AM SA FOLOSESC NICIODATA ASEMENEA PANARAMA DE STUP , da am sa folosesc cu buzunar lateral asa cum se facea apicultura acum 60 de ani dar nu panarama aia.

Citat din: Ioan Olaru din Martie 09, 2013, 03:19:09 PM
Mereu în istori sa întâmplat acest lucru , iei un caiet în mână scris de ani de zile , și citești și faci tot așa , până când vine unul și spune eu am inventat televizorul , calculatorul , avionul și altele chiar și cu toate aceste sun oameni care nau mers cu avionu prin care mă aflu și eu și de ce ? să zicem că sunt sceptic că funcționează și nu cade jos , cu toate că am informație destulă . Nu poți să spui oamenilor că un lucru e stricat și să fie așa , nici președintele nu ia deciziile singur , dar  trebuie timp pentru a se rezolva o problemă și cum spui facem ce vrem cu banii noștri chiar te deranjează o zi plăcută stupul funcționează de 3 ani și va mai avea mulți de acum încolo , în viitor voi folosi și alte metode de stup asta nu înseamnă că alți stupi nu sânt buni , în general toți stupi sunt buni până la proba contrarie numai bine.

cristipep

Luati o agenda si un pix cu multa pasta si bagati la cap.................... :D ca nu stiti nimic.

vranceanul

Nu m-am prins de ce trebuie agenda si pixul (ce sa-i faci?....batranetea :surprised:), dar curios ca si Ursoaica a devenit prof., da lectii :yes:, e buna cameraman la OTV =))
Are omu* ceva in cap, doar nu se scarpina degeaba!

cristipep

pixu si agenda sunt ca sa notezi ..............sa nu uiti pretioasele informatii.......... :P