Vremea in iarna 2010-2011

Creat de bucovineanu, Septembrie 19, 2010, 06:47:34 PM

« precedentul - următorul »

bucovineanu

Toata lumea a auzit de prognoza meteorologilor polonezi referitoare la iarna care urmeaza. Nu stiu daca se va adeveri sau nu. In zona de munte din Bucovina se spune ca daca se fac multi hribi, urmeaza o iarna foarte grea. Am discutat cu un padurar in cantonul caruia apar de regula hribi in fiecare an. A zis ca de 35 de ani de cand lucreaza in acel canton nu au fost niciodata asa de multi hribi ca in acest an.
Indiferent  cum va fi iarna , trebuie sa asiguram albinelor in fiecare toamna rezerve suficiente, ca  pentru o iarna foarte grea, stiind ca ele nu consuma mai mult decat au nevoie si ce ramane e tot a apicultorului.
Daca vom face tratamentele corect si vom asigura rezerve de hrana suficiente, vom putea dormi linistiti oricat de grea va fi iarna.

apicmd

BPR!!!!

gheco

Cu stima.
www.gheco.sunphoto.ro
www.magazine-online.ro/gheco/

prisecarul

cred ca, in plus fata de ceea ce spune bucovineanu, daca va fi o iarna grea, vor fi si vanturi puternice, iar in acest sens, trebuie ca  stupii sa nu aibe crapaturi, iar capacul sa se inchida etans, pentru a nu exista curent de aer in interior.
Exista batalii pe care e bine sa le ocolesti ...nu de teama ca le-ai putea pierde, ci pentru ca ai deveni ridicol castigandu-le!

Porfy66

Citat din: apicmd din Septembrie 19, 2010, 07:11:11 PM
ce  inseamna  hribi?

HRIB, hribi, s. m. Ciupercă comestibilă, cu pălăria de culoare brună-gălbuie și cu piciorul alb, gros; mânătarcă (Boletus edulis). – Din ucr. hryb.   
:hi: :hi: :hi:

bucovineanu

Se pare ca nu a fost valabila parerea ca atunci cand sunt multe ciuperci, de care am vorbit anterior, urmeaza o iarna grea. Azi in Bucovina au fost 15 grade si toate familiile din stupina au iesit la zbor. Am controlat 3 familii, au mancare suficienta, dar nu aveau puiet. Pe o scandurica de zbor am gasit o regina moarta, aceasta fiind cumparata in vara de la Poieni Iasi. Deci am pierdut jumatate din reginele cumparate. :smile: Am unificat familia respectiva cu un nucleu.

valter

Citat din: bucovineanu din Februarie 08, 2011, 04:41:00 PM
. Deci am pierdut jumatate din reginele cumparate. :smile: Am unificat familia respectiva cu un nucleu.

Fii mai explicit.
Iertarea este o virtute crestina.    Alexandre Dumas.

Calin Bondaru

azi 20 de grade la dorohoi! expunerea stupinei sud-vestica!

orbanstefan64

Citat din: valter din Februarie 08, 2011, 06:09:08 PM
Citat din: bucovineanu din Februarie 08, 2011, 04:41:00 PM
. Deci am pierdut jumatate din reginele cumparate. :smile: Am unificat familia respectiva cu un nucleu.

Fii mai explicit.
pai simplu o cumparat doua matci si una o murit .jumatate :smile: :smile:

bucovineanu

Exact asa cum a inteles Stefan. Dar nu stiu inca daca mai este cealalta jumatate. :smile:

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

gore

Am citit ca prin tara in aceasta iarna au pierit foarte multe familii de albine. Unele au murit chiar langa mancare, roi morti in conditii neexplicabile de apicultori, care nu s-au mai confruntat in alte ierni cu acest fenomen, aveau tratament facut, cuib strans, conditii bune de iernat si totusi...au murit. Eu zic ca albinele au fost afectate de cum au intrat in iarna si evident greseli de apicultor. Aveti cunostinte de astfel de fenomene? exemplu din zona Otelu Rosu:
  ........ Vreau sa va spun ca in zona unde locuiesc la toti stuparii cu doua exceptii e jale mare inca din toamna. Si la ce a ramas in primele doua zboruri de curatire a fost ok, dar la ultimul zbor au aparut petele pe capace si au culoare maro inchis cine cunoaste stie care este cauza. Precizez ca in zona unde sunt este vorba de peste 2500-3000 familii de albine. Asteptam primavara sa numaram ce a mai ramas. 
A gresi este omeneste...totusi, a da vina pe altul este si mai omeneste."Nu-i suficient sa faci tot ce-i mai bun. Intai trebuie sa stii ce sa faci, APOI sa faci ce-i mai bun." -- W. Edwards Deming

bucovineanu

Se pare ca iarna va tine cel putin pana la sfarsitul lunii. In multe zone albinele au deja puiet si consumul a crescut mult, deoarece temperatura in ghem trebuie mentinuta la 35 de grade. Atentie pentru cei care stiu ca nu au suficienta mancare in stupi. Acum se termina mancarea in cele mai multe cazuri.