Cati stupi putem face dintr-un mc. de scandura ?

Creat de dragos2006, Iulie 18, 2010, 10:02:18 AM

« precedentul - următorul »

orfan.george

mutumesc. daca stii cum sa te organizezi se gaseste timp pentru orice.eu impart timpul intre facultate si stupi acum mai mult cu facultatea la vara mai mult cu stupi si tot asa.dar nu ma vait nici de distractie

orbanstefan64

sint putini  la virsta ta care judeca ,ca tine (din pacate)
:bravo: :bravo:
succes pe mai departe!!!!

Fane

am cumpart si eu in vara 6 mc de scandura la 3 cm grosime cu 33 latime si 4 lungime vreau sa o transform in cuti  de 10 rame 1/1` cu cat tot de 1/1 cu fund antivaroua.

marius_vfp

salut, fane , dupa parerea mea 33 cm de lata e foarte lata , va crapa la capete , eu nu mai vreau sa folosesc scandura mai lata de 15cm nici daca ma bati , am luat scandura de 30 si am dato in 2 .
spor la treaba .
am facut repede un calcul , sper sa fi gresit eu , dar acolo in poze nu ai 6m3 de scandura nici in ruptul capului ,  un maxim 2,9m3 asa mia iesit mie , sper tu sa nu fi masurat cu tot cu aerul dintre scanduri  :yahoo_cry:
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Fane

da ai dreptate pana acuma nu a crapat de loc fiind aproape uscata dar trebuie sa fac ceva din ia imi era si mie frica sa nu crape dar inca nu a crapat am urmarito mereu si e perfecta.
referitor la latime am considerat ca 31 =corp si 1 cm interior faltul unde sta ramele si un cm ma gand ca va scade lasindo la uscat.

Mircea77

Fane, frumoasa scandura ai acolo. Cred ca ti-a luat ceva timp s-o alegi de parca este luata pe STAS.
Anul asta daca mai merg pe baraj la Izbiceni, poate ca-ti fac o vizita.
Sa ai spor la treaba.

Daca vrei sa scapi de necazul crapatului la capete, foloseste "coltare" din tabla zincata obisnuita, asa cum am vazut la stupii facuti de Ioan Ardelean, in sensul ca pui tabla pe aproape toata lungimea imbinarii.

Fane

acolo sunt 3 m c mai am inca atat bagata in patul la uscat mia fost frica sa o pun pe toata afara in acea stiva care ai vazuto sa nu cada era pam foarte moale si se ducea in jos
ce oichi nun ai SALUTARE si mersi de incurajare

marius_vfp

da , poate ma insel eu , dar ai sa evzi cand vei lucra scandura ca la capat chiar daca nu se vad crapaturile ea va plezni in momentul cand o prelucrezi , eu miam spus punctul de vedere , am avut scandura si de 18cm si tot a crapat 50cm pe lungime , chiar daca crapaturile nu se vedeau sau vazut dupa ce am debitat materialul , in viitor voi folosi imbinarea nut-feder o consider mai buna ,
spor
modific,
ochiul nu ma iseala niciodata , desi multi au vrut sa ma insele la calcule matematice dar eu le cubam in cap , unii din zona mea de aici cand ma vad la poarta depozitului incep sa strambe din nas , da eu stiu cand sai atac , perioada de cumparare nue vara ci imediat dupa revelion 15 ianuarie , atunci e rupt omul nare vanzare si eu stiu sigur ca scandura a fost taiata cel mult 1 una inainte cand natura intra in amortire asa ca apa mai putina in lemn , pretul la material poate sa si scada , iar eu aleg doar "casul " cum spunea vanzatorul =)) =))
stiu cate ceva din tot nu totul din ceva

Fane

Da te astept facem o partide de pescuit daca e timp, cu cea mai mare placere, chiar si duminica erau catva pescari la baraj
da scandura e facuta la comanda si e super buna numai pe ales toata la aceiasi dimensiune .
Am  facut si anul trecut 20 de cuti si nu a crapat se prezinta f bine sa vedem cum va fi in continuare.

orfan.george

Citat din: orbanstefan64 din Februarie 29, 2012, 10:09:38 PM
sint putini  la virsta ta care judeca ,ca tine (din pacate)
:bravo: :bravo:
succes pe mai departe!!!!
multumesc si dvs la fel

Mircea77

Citat din: fane din Februarie 29, 2012, 10:46:08 PM
Da te astept facem o partide de pescuit daca e timp, cu cea mai mare placere, chiar si duminica erau catva pescari la baraj
da scandura e facuta la comanda si e super buna numai pe ales toata la aceiasi dimensiune .
Am  facut si anul trecut 20 de cuti si nu a crapat se prezinta f bine sa vedem cum va fi in continuare.
Acuma daca tot m-ai zgandarit, spune-mi si pretul pe care l-ai platit si de unde ai cumparat-o.
Desi sunt la inceput de drum, am avut ambitia sa-mi fac cutii singur pentru ca este mult mai avantajos.
Eu stupii ii am in zona Baneasa-Salcia si as vrea sa stiu daca imi este la indemana sa apelez la acelasi furnizor cu al tau.
Ultima oara am cumparat scandura de la Rosiori, dar asta pentru ca lucreaza finul meu la depozitul de materiale si mi-a ales cat de cat scandura - anul trecut pretul era undeva aproape de 6 milioane - iar ceea ce am vazut la tine incanta ochiul.
Avand in vedere ceea ce se vede in pozele tale, cred ca si pretul a fost pe masura.

Fane

pretul este de 6 milioane pe mc mio face cineva la gater la ce dimensiuni vreau e o cunostinta dar daca te intereseaza vb.

Mircea77

De interesat este sigur ca ma intereseaza. 6 milioane este pretul cu transportul inclus ?!
Pentru ca banuiesc ca nu este gater in Teleorman.
Mai bine da-mi un numar de telefon prin mesaj privat ca sa discutam pe indelete.

puiu5

confectionez stupi la comanda,verticali 3/4,verticali1/2,verticali1/1, orizontali 18 rame, Marinescu Puiu, Radomiresti-Olt,tel 0760050935

apivasmob

Citat din: puiu5 din Martie 02, 2012, 05:29:45 PM
confectionez stupi la comanda,verticali 3/4,verticali1/2,verticali1/1, orizontali 18 rame, Marinescu Puiu, Radomiresti-Olt,tel 0760050935
Forumul pentru anunturi este in alta parte.
Sanatate tuturor apicultorilor