Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

35C de grade azi la amiaza.
Am mers azi la niste coreeni care au albine in peretele casei.
Trebuie taiat peretele.
Am mers la Antonio, un apicultor tanar din Argentina sa iau de la el aspiratorul de albine.
O sa-i fac poze sa postez.
Mi-a povestit nenorocirea lui.
Are un teren la padure si 15 stupii acolo si 5 acasa.
La padure a facut gard frumos de plasa si pus si sarma electrica.
Dar pt ca iarba era mare si se uscase ia fost frica de foc si a oprit curentul in gard.
Tocmai bine ca a venit ursul si rupt gardul de plasa si mancat toti 15 stupii.
A adus cutiile acasa si ma uitam la muscatura si urme de ghiare.
Oricum e pus pe treaba si o sa-i refacem la anu plus extra.
El este pompier de meserie si are si o remorca frumoasa de 5 tone pe care o planificasem eu sa duca stupii in primavara.
Are inca teama de albine si a ramas sa merga cu mine saptamana viitoare sa vada cum se lucreaza fara manusi.
Terenul lui e cam la 150km mai la nord de al meu si e chiar langa padure.

D006

Azi am fost chemat sa scot niste albine care intrau pe sub streasina in perete.
Simplu am crezut eu dar tot le-am cerut $150.
Dar sa dovedit mai complex decat ma asteptam.
Peretele de tencuiala si o gramada de fire electrice unde intrau albinele.
Constructia a fost o modificare la casa prin care sa adaugat inca o portiune dar fara pod.
Am intrat prin interio si am cresut ca daca tai o bucata de perete ajung la albine.
Am taiat si am dat doar de vata de sticla.
Am luat ruleta si facut masuratoti si pe afara si pe interior si am ajuns la concluzia ca am tavan triplu.
Am desfacut prin interior tavanul si m-am uitat cu lanterna si oglinda si nici chip de albina.
Deci trebuie sa fie in tavanul superior.
Discutat cu proprietari si explicat situatia si maine tai o gaura in acoperis sa ajung la ele.

D006

Cand eram copil si ascultam la oameni cum spuneau ca ala e de la Buciresti si ala de la Craiova sau alt oras ma tot gandeam eu cu ce sunt ei diferiti de mine nascut la Ploiesti.
Nu a durat mult sa inteleg ca locul nasteri nu te face diferit si discriminarile de origine sunt absurde chiar daca se practicau ff mult. Imi aduc aminte cum ma tot gandeam ca ce fel de oameni or fe pe malul celalalt al Dunari si ca de ce ar putea fi diferiti ca doar eu un rau mai mare.
Poate de atunci am pierdut eu trenul patriotismului sau a nationalismului dar de 30 de ani nu am simtit nicio schimbare in acest domeniu. Acum 5 saptamani handeam la fel ca si acum 5 luni sau acum 5 ani.
Expun acest subiect deoarece multi dar in special Prisecarul si-au manifesta ura fata de mine din lipsa de patriotism si mie mi se pare bizar chiar.

D006

Citat din: prisecarul
foarte frumos andrei!
m-i se pare ca citesc ceva ireal!
imi rascoleste amintirile din copilarie, cartile de aventuri sau calatorii citite  si  cum visam la aventuri in ere demult apuse!
ai un stil de scris foarte patrunzator!
continua!

D006

citesc si parca nu-mi vine sa cred!
e scris foarte frumos! si cursiv!
n-am cuvinte!

D006

andrei, ai reusit ceea ce nu am reusit eu cu asazisul manual!
ai reusit sa captezi atentia unor oameni de mare caracter, cate asteapta cu nerabdare poatarile tale!
ANDREI, iti multumesc din tot sufletul, si te rog continua, caci poti face din acest forum ceva unic
ai talennt la scris!
ai oameni care d-abia asteapta sa citeasca!
ceea ce asterni tu pe acest topic este ceva real, ceva  la care multi au visat, ai un stil cursiv!
continua!

D006

Citat din: prisecarul din Octombrie 21, 2010, 09:26:30 PM
dar asteptam si speram ca acest forum sa aiba exclusivitatea scrierilor tale, poate mai creste audienta!

D006

hai andrei, ca ai avut destula pauza!
treci la treaba!

filip

Citat din: AndreiRN din Noiembrie 06, 2010, 08:33:30 AM
dar asteptam si speram ca acest forum sa aiba exclusivitatea scrierilor tale, poate mai creste audienta!
Acest forum nu are nevoie de audienta,acest forum se vrea un loc unde fiecare sa-si spuna parerile liber.Un loc unde intrebarile sa gaseasca raspuns.
Exista multe caractere puternice pe acest forum dar fiecare e unic in felul sau.
Nu lasa visele sa piara, pentru ca daca visele mor viata nu este decat o pasare cu aripi rupte care nu mai poate sa zboare. (Langston Hughes)

D006

sa stii ca toate aceste postari ale tale, le stochez intr-un folder special, asa ca sunt in siguranta.
incet, incet se configureaza o mica nuvela!

stefan1

Una-i una si alt-i alta. Te-a laudat ca i-a placut acele relatari si n-a inteles cum ai putut sa-ti uiti neamul. Si eu zic ca esti mai sarac fara simtamantul ca apartii unui neam, cu care ar trebui sa simti la fel macar cateodata.
Nimic nu costa mai mult decat nestiinta! (Legea lui Moisil)

D006

Dar eu stiu ca este un handicap si o discriminare nationalismul.
O problema care a primit milioane de jertfe umane in cursul mileniilor.
Multumesc acelor oameni ff destepti care acum +250 de ani au interzis aceasta discriminare prin constitutie. Nu ne alegem unde ne nastem asa ca nu este un motiv de mandrie sau lauda si este ceva josnic sa consideram ca alti nascuti in alta parte nu au aceleasi drepturi ca si noi.

D006

Asa ca diminata la 9.15 m-am prezenta la lucrarea inarmat cu aspiratorul de albine.
E prima data cand folosesc asa ceva dar ........ face treaba buna dar cam brutal cu albina si asta inteapa lemnul sau furtunul ca ma uitam la ele si erau multe cu acul afara.

D006

Intrarea lor.

D006

Am masurat eu si socotit pe degete si in palme de colo pana colo si am facut o taietura in dreptul intrari.
Dar nu a fost sa fiu asa de perfect ca ele isi facusera casa ceva mai la deal de intrare.