Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Aseara mare sedinta de Partid apicol.
Si ca sa pun putina sare pe coada catorva am candidat la vicepresidentie si am fost ales fara contre de loc.
Asa ca .........  :rotfl: :rotfl: :rotfl: vicepresedinte la asociatia BASC - Beekeepers Association of Suthern California.  :hi: :hi: :hi:
Ia-m mituit pe toti cu o frumoasa imprimata in culori cu plantele melifere dorite si o punga de seminte de otetar galben sa umplem orasul cu el.

viorel_v2000

pharaonu75

Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

orbanstefan64

succes !!!!
de acum avem si noi o pila pe acolo  :hi: :hi:

Kiwi Bee

Na spunie mooo!
Ceh lo lovit pa astia?Cum da nu tzo dat un scauan mai mare?
No fost dajuns cahdourile cio lai dat?Cihnie so bagat pasta tiene?
Sa la spui ca la anu vrei sa fii boss mare.Ca da traba sa tie sprijinim venim noi pacolo mooo.Ahvem shi noi tuhpeu moo, nu numa mecsicanii!
Dacha ai probleme sha te supara cahrevha sa ne zaci cha venim cu mercedesul imediat.Tu numa sa nie asteptz la aeroportu ala mare.
Sha mooo, te fhelicitam din suflet

D006

Mersi mult pt urarile in dialecte diverse de la cei sinceri si reali.
Ma ca saturasem sa privesc din afara si doar sa ma plamg de una si alta care nu merge bine in club asa ca ....
Deja ma dau cap in cap cu presedintele si toti au vazut asta si m-au sustinut.
Eu doresc sa infiintez o stupina pt toti membri clubului si el este impotriva.
Pozitia lui nu o vreau pt ca nu am timp si nici tragere de inima sa ca .......
Cu acest nou titlu pot impresiona primaria si cere o locatie pt a stabili un sanctuar pt albine in cateva locuri care mi-au atras mie ochiul.
De asemenea pot cumpara in numele clubului la un pret de angro anumite lucruri.

D006

Aseara a plouat de ma trezit din somn dar dimineata un soare pe cer albastru ma astepta.
Am terminat de cules si ultimii struguri ca picau pe jos.
Am facut mustul si dupa decantare o sa-l pastrez in congelator.
Am facut aluatul de polen si incarcat 4 faguri de plastic si merg la stupina ca stiu sigur ca o familie are nevoie.
Cu ocazia asta schimb si lazile mai vechi cu cele noi ce vor duce albinele la migdali in cateva luni.
Acuma trebuie sa le ajut ca toti sa fie cat mai puternici posibili.
Am facut un butoi de plastic de 200 un vas rectangulat fortandu-l sa incapa intr-un cadru de lemn si astfel pot pune la saramura 1.5 cutii de 1/1 ca sunt in urma si am nevoie de noile cutii.
Mai am doar 3 familii in nucleu de 5 rame de adus la putere de familie normala in urmatoarele 3 luni si cred ca o sa reusesc.

Florin-braileanul (FlorinI)

Citat din: AndreiRN din Octombrie 29, 2010, 07:07:23 PM
Aseara mare sedinta de Partid apicol.
Si ca sa pun putina sare pe coada catorva am candidat la vicepresidentie si am fost ales fara contre de loc.
Asa ca .........  :rotfl: :rotfl: :rotfl: vicepresedinte la asociatia BASC - Beekeepers Association of Suthern California.  :hi: :hi: :hi:
Ia-m mituit pe toti cu o frumoasa imprimata in culori cu plantele melifere dorite si o punga de seminte de otetar galben sa umplem orasul cu el.

bafta delo

dom` vicepres
http://florinbr.sunphoto.ro

Bee ... smart!, Bee ... happy!
Pentru prieteni: 0726.111.333

D006

O mica schimbare in formula de sirop la albine.
Inloc sa storc lamaile ca sa pun sucul la siropul de zahar fierbinte am inceput sa dat toata lamaia/lime/portocala/grefa prin blender cu coaja cu tot si apoi strecor.
Coaja contine potasiu organic care este un element ff necesar cresteri oricarui organism si noi o aruncam la gunoi ff usor. Intr-un an am pastrat multe coji de portocale si le-am ingropat la cuibul de rosii primavara si am avut o recolta record. Dupa prima stoarcere pun crema de coaja cu apa calda si a doua zi o strecor din nou.
Cand apa da in clocot pun pulbere de cimbru ca se vinde aici la $1 si apui sacul cu zahar de 25lbs.
Cand tot zaharul se dizolva si este fierbinte adaug zeama de lamaie/portocala si mestec.
Cand sa racit adaug zeama de urzica sau sage si pun in bidoane de 5 litri.
Pun 5 oua in blender si sirop dintr-un bidon si ii dau drumul de se amesteca bine si apoi il pun inapoi in bidon.
Familiile care au primit 1 litru e saptamana asa au rame ouate din lemn in lemn si miere capacita si ies la munca pline de energie si se intorc cu polen si nectar.
E timpul ca la 10 sa le adaug un cat de 1/1 ca sa construiasca fagure pe baza de zahar.

sfantul spiridon

deci,
folosesti oul ca hrana proteica cu rezultate exceptionale?
tot oul?
eu de soare, mult ma tem...
www.sfantulspiridon.sunphoto.ro

D006

D006

Ieri mi-au sosit semintele de Sour Wood, oxidendrum arboretum, si sunt mici ca acele.
Cica ar produce o miere deosebita.
O sa plantam si pana ies la pensie o sa vad si cum este mierea.

pharaonu75

Chiar au numarat aia 100 de seminte si le-au ambalat?!?!? Nu-i dor ochii? :rotfl:
Planurile nu inseamna nimic. Planificarea e totul. (Dwight Eisenhower)<br />Sun Photo     YouTube

D006

Uite aici o sursa se seminte de pomi.

http://www.datreestore.com/index.html

Are multi arbori meliferi si preturi bune.

D006

Hranitul la 90 de famili aduce probleme diverse si fiind primul an solutiile nu le aveam in buzunar.
Am tot cumparat saci cu zahar cu $1/kg de la magazin si am cautat o sursa mai ieftina.
Am crezut ca am gasit o solutie cumparand sirop de fructoza de porumb prin Mann Lake care are contract cu Carghill dar .....
Nu vand mai putin de 5 butoaie de 200 de litri si asta inseamna 3000 lbs aprox 1.5 tone.
Pretul este de 21 centi libra care vine aprox 40 centi pe kg.
Dar imi vor umple butoaiele mele doar daca sunt din acelea cu capac total si eu am din acelea cu 2 orifici cu filet.
Asa ca m-am apucat sa calculez din nou si sa cer opinia lui Randy Oliver si Tom Glenn si amandoi folosesc zahar si nu recomanda sirop de porumb.
Aritmetica favozeaza siropul de porumb cu 3 centi si Randy mi-a raspuns asa:

A. Sometimes bee and brood death, poor buildup, poor comb building.
Q. What are the negatives effects of the corn syrup?

A. Sugar syrup nearly always is better.
Q.Is it better sugar or corn syrup?

Adica apar defecte in familiile de albine hranite cu sirop de porumb cum ar fi larve moarte sau populatia nu creste sau nu construiesc fagurii cum trebuie.

Acuma urmeaza sa gasesc un depozit de unde sa cumpar zahar si nu din magazin.