Radu Andrei Nastase

Creat de AndreiRN, Octombrie 16, 2009, 09:04:38 PM

« precedentul - următorul »

D006

Pe baza la noile coordonate ochometrice am taiat a doua gaura exact deasupra fagurilor.

D006

Frumoasa foc familia de albine.
Foarte populata si nu prea agresiva.
Am lucrat fatra manusi si am primit un numar mic de intepaturi tinand cont ca apucam fagurii cu mana si ii taiam din tavan cu cutitul.
Puiet capacit frumos si miere multa si pastura multa si chiar o palma de trantori capaciti.
Tare sper sa fie regina in stare buna sau sa-si traga botci ca mi-a cazut drag familia asta.

D006

Aspiratorul a mers frumos dar ..... nu mi-a placut macelul din interior si cred ca o sa imbrac interiorulin foaie de aluminiu sperand sa nu intepe in aia. Poate adug si un burete in zona de impact din interior sau ceva in unghi.

D006

Am dus cutia cu fagurii legati frumos si lada aspiratorului exagerat de plina de albine la locatia mea de pe rau. Cand m-am intors am tot aspirat in dreapta si in stanga si in interior am pus niste servetele udate cu Bee-Go, izgonitor de albine si le-am tot aspirat pe care ieseau.
Banuiesc ca erau albine acuma de prin tot cartierul si poate si de ale mele ca locuiesc cam la 1 km distanta.
Tot aspirat si apucat de pus la loc lemnele in gaurile facute.
A iesit o reparatie de care si eu ma simt mandru chiar daca acuma cred ca plata a fost cam mica.

D006

Zi de 28C a fost cu o slaba briza de la ocean si cativa nori mici pe cer.
Cam asa se vedea de pe acoperis jur imprejur.

D006

In timp ce imi duceam sculele la masina am observat vecina in curtea din fatza lucrand la plante in niste pantaloni scurti, scurti, scurti itrati in fund. Dar motivul pt care am intrat in vorba cu ea e de fapt ca taia la tufisul ei de rosmarin si i-am cerut sa-mi dea mie crengile sa nu le arunce ca le dau la albine. De acolo i-am dat sa guste din fagure si facut schimb de tel in caz ca mai doreste fagure.
Oricum am facut plinu la masina la rezervor si cumparat 100kg de zahar si s-au dus si banutii astia munciti din greu dar cu placere.

D006

Azi albinele mele au servit o portie de syrop cu urzici si ou.  :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Mamaliga nuam impartit-o cu ele.
Era de un verde galbui frumos si pana la miezul nopti or sa-l termine si maine la munca cu ele.
Cam toti stupii tipa dupa un cat si am faguri de construit dar nu am cutii terminate cu ceara.
La saramura dureaza cam mult dar ... asta este.

costoiuaurel

Domnule Andrei "Fericirea e prea grea de unul singur daca nu o imparti cu cineva", te admiram pentru diversitatea "specilor" locale in pantaloni scurti  care astepta polenizarea la....." rosmarin",ne faci viata mai usoara stiind ca un roman de-al nostru se bucura din plin de caldura oferita de ciimpiile Californiene.
Ai tot vestul salbatic la picioare,profita cit poti de aceasta...." jungla", culegei roadele, insaminteaza terenurile virgine si bucurate de soarele cald care-ti lumineaza chipul. Bafta....

Kiwi Bee

Familia care tea chemat sa le scoti albinele din perete precis cas americani, ca tiau mai si platit.
Rushii au o alta metoda care au impartito cu tot blocul estic de peste 30 de ani: CHEMOTOX....... hehehe
Hai ca glumesc.

Ceea ce priveste siropul la noi fabrica de zahar vinde si sirop la ambalaj mare.Firmele care fac prajituri cumpara asa ceva + apicultorii.
Pe un palet este un cilindru de carton gros cu un balon de nailon in interior cu 2 orificii unde poti atasa robinet special.Robinetul costa cca. 100 USD dar va fi al tau.Se poate si fara cu un furtun sau chiar o pompa mica de apa.
Balonul de nailon are peste 800 de litri si litrul iese la 60-65 US centi, dar pt. asta trebuie so cumperi de la magazinul apicol.De la fabrica de zahar iesi mai scump si platesti si pt. transport.Siropul este saturat(umiditate mai mica) si nu se strica prea repede de nu o poti folosi imediat.
Niste batrini au cumparat cind aveam grija de familiile lor de albine si nu sa stricat nici dupa 2 ani.Cica nu avea nici un adaos conservant.

D006

Familia era de coreeni si considera "Bad Luck" sa omori albinele.
Orice munca este platita ca asa este normal si natural.
Si aici sunt exterminators de albine dar ori ca nu se pricep ori o fac intentionat ca la 6 luni "omoara" aceasi familie. Si daca omori familia si lasi imierea in perete este o invitatie fff mare pt termite.
Mult m-am gandit la siropul de porumb ca fiind o solutie dar Randy ma lamurit cu problemele care apar si la 700 de familii el tot pe zahar merge.
Tocmai faptul ca "tine" asa de mult nu sti daca dai sirop de acum 2 ani sau 10.

D006

Citat din: stefan1 din Noiembrie 07, 2010, 01:53:43 AM
  Una-i una si alt-i alta. Te-a laudat ca i-a placut acele relatari si n-a inteles cum ai putut sa-ti uiti neamul.
Ai inteles gresit sau de loc Stefane.
In trecut securisti faceau ce doresc ei indiferent de ce spune legea.
Postarile mele reflecta stare de instabilitate si inradacinarea acestui obicei de a face ce vrei tu indiferent daca este dupa regulament sau bine/tau. Acest obicei de abuz de putere este elementul principal pt care tara aia este in stadiul prezent in comparatie cu cele din jur.
Dar din interior multe lucruri importante nu se pot vedea.  :hi:

D006

Ca tot plangeau uni de lipse de poze.
:rotfl: :rotfl: :rotfl:
Producerea de turte proteice si faguri de plastic incarcati.
Merg cu 20 de rame la stupii de la livada de avocado si cea de sweet lime ca au nevoie.

D006

Mai Andrei un singur lucru nu inteleg sa stuparia ta ! Daca in California aveti flori tot anul de ce te mai chinuii cu turte proteice ? La noi culesul ecomonic dureaza 3 luni si tot facem cam 50  kg miere/familie si 5kg. de polen /familie . La tine de ce este nevoie de atatea stimulari ? cate luni pe an aveti cules de nectar ? dar de polen ?

D006

Pai am 3 luni in care cat mai multe famili trebuie sa fie ff puternice pt polenizare.
Asta inseamna ca toate reginele sa ponteze din plin si eu sa tot balansez familiile si sa aduc toti roii la statut de familie puternica.
A fost si aici o perioada cam slaba la polen dar si-a mai revenit.
Sunt flori mai tot anul in oras dar in livezi e cam prapad cand niciun pom nu e in floare.
Au inflorit curmalii si am vazut albinele ciorchine pe flori.
Ai facut TU 50kg de miere pe familie???

D006

Am mers la stupii de la livada de avocado dupa 3 saptamani de absenta.
Inarmat cu sirop si turte de polen.
Dar cand am dasfacut primii stupi a crescut inima in mine.
Nectar aveau.
Pastura aveau.
Puiet capacit aveau.
Turtele date erau complect duse.
Chiar construiau fagure pe ramele unde au fost turtele.
Le-am dat cate o rama plina si ceva sirop la care aveau hranitor.
Am cules si o cutie de ghinde si am plantat azi vreo 50 la cealalta locatie.

De acolo am mers la livada de sweet limes.
Aia o duceau mai bine dar acuma sunt cutiile aglomerate si nu e suficienta floare chiar daca pomi au ceva flori acuma. Aveau nectar dar mai putin ca acum 3 saptamani. La astia le trebuiesc 10 kg de zahar pana in Feb sa capaceasca ceva si sa se ridice populatia sa pun un cat de 1/1 la fiecare.
Le-am dat la fiecare turte si siropul care a mai ramas dar nu e suficient cules acuma ca sa creasca singuri faguri.
Am luat cutia cu ghinde si am mers pe dealul de alaturi si am tot plantat pe vale din 10 in 10 metri cate una.
Pun la germinat o mana de seminte de salcam si fac la fel.
Doar sa ploua ca altfel ...... nu iese.
Am cules 2 sacose de fructe si pe drum am mancat de iesea zeama pe la urechii.