Ioan Ardelean

Creat de ioanardelean55, Februarie 02, 2010, 05:51:45 PM

« precedentul - următorul »

tassevasi

Citat din: romikele din Decembrie 04, 2012, 06:55:11 PM
Citat din: ioanardelean55 din Decembrie 04, 2012, 06:31:33 PM

Sint mai multe metode ...  de futat ....

Experienta isi spune cuvantul  =)) =)) =))

:) :) Imediat a-ti vazut greseala ,acum treb sa intelegem ca R e linga T :) :)

romikele

ioanardelean55

Bunicul meu a avut cojnite, la Baia de Arma, cand eu eram mic si tin minte ca avea un butoi fara capac, plin de faguri plini de miere. Luam cate o bucata de fagure si mancam. Acum am la casa, vre-o 8-9 in pod, dar nu mi-am propus sa le folosesc.

Dale jos din pod ,le reconditionezi , iar la anu populezi cit poti,cu :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: nu ai probeleme ca la lazi , toamna 2-3 tratamente cu varachet  :ok:?,iar celalalt an ies roi pe banda  :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:.o sa fi multumit si  :surprised: :surprised:    SUCCES 

jenica67

Din pacate nu stau acolo, si nu are cine prinde roii.........  :bzz: La sat merg numai la sfarsit de saptamana.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

Karpetrusov

Citat din: ioanardelean55 din Februarie 07, 2010, 02:43:33 PM
Acest roi in martie va avea puiet pe toate ramele si voi fi obligat sa ii pun doua marginase care vor fi pline Uite-l !!!!!!! ce frumos e .
.
Cum faceti ca albinele sa nu roada polistirenul?
A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.

silviu

Iarta-ma ca ma bag in pagina altuia,dar aici am vazut intrebarea.Eu polistirenul expandat(scart-ul) l-am imbracat in panza,un pic cam mult de lucru dar cand ai stupi putini merge.Altfel il rod.Dar anul acesta am folosit polistiren extrudat(cel pentru izolat fundatii la case)Pe asta nu il rod.Nu este inventia mea,am vazut-o si eu la batrani.
                     Cu stima,
                                  Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca

Porfy66

Eu nu am folosit dar am vazut la cineva ca foloseste Polistiren Extrudat GRAFITAT. Acel apicultor avea peste o suta de stupi si folosea acest extrudat grafitat pe poste de diafragme. Impacheta cuibul bilateral....
Zicea ca metoda o foloseste de cativa ani si totul e ok...
A mai folosit cineva asa ceva?
Eu poate voi folosi metoda iarna viitoare la cativa stupi.. trag concluziile si daca totul e ok generalizez daca da rezultate mai bune...
:hi: :hi: :hi: :hi:

tassevasi

Citat din: Porfy66 din Decembrie 28, 2012, 11:41:08 PM
Eu nu am folosit dar am vazut la cineva ca foloseste Polistiren Extrudat GRAFITAT. Acel apicultor avea peste o suta de stupi si folosea acest extrudat grafitat pe poste de diafragme. Impacheta cuibul bilateral....
Zicea ca metoda o foloseste de cativa ani si totul e ok...
A mai folosit cineva asa ceva?
Eu poate voi folosi metoda iarna viitoare la cativa stupi.. trag concluziile si daca totul e ok generalizez daca da rezultate mai bune...
:hi: :hi: :hi: :hi:

Eu stiu ca cel grefitat (negru )  am lucret cu el , nu este extrudat , are densitatea  la fel ca aceluia de exterior  cu grosimi diferite ,pina-n 20 prca.  Are avantajul ca are un coeficient mai mare de izolare fata de cel  alb  la  aceiasi grosime;  exp  cel de 5cm negru (mai scump) are cu 15% coef  de izol  mai bun fata de cel alb de 5 ,ambele fiind de exterior.
  Cel extrudat are avantajul ca are o densitate si coef de izolare ( cel de 2cm echiv cu cel de 6cm alb)  mult mai mare  si scutesti din grosime , e mult mai rezisrent , eu am introdus asa  simplu dupa diafragma  fara infasurare cu ceva ,la primavara sa vad  rezultatul , e prima data cind folosesc  asa . Dezavantaj ca e putin mai scump.
Numai bine

mosunick

Din cate cunosc, polistirenul expandat (alb) are densitati standard 15  si  speciale 16-20 pentru cel de fatade, iar cel extrudat (pt fundatii si pardosele) 30. De aici faceti dvs. calculele care cum izoleaza (ii direct proportional cu densitatea).
Eu folosesc expandat pe ambele parti ale cuibului dupa diafragme cu rama (is neofit, e prima iernare la mine). Din cate stiu cel extrudat nu e atacat de albine, si nu trebuie pus in saculeti, fiind mai dus si mai compact. Va spun la primavara cum a iesit...
"There is little difference in people, but that little difference makes a big difference. The
little difference is attitude. The big difference is whether it is positive or negative." - W. Clement Stone

Mihai Sergiu

Eu am iernat anul trecut cu diafragma din polistiren extrudat ,iar in locul unde sa format ghemul a fost ros si din acesta in rest nimic
Nu am nici un stup , nevasta mea ii detine pe toti!

Karpetrusov

Il rod si pe cel extrudat dar mult mai incet. De  fapt, cu perseverenta si rabdare, ele  rod orice material cu duritate redusa.
A swarm of bees in May is worth a load of hay;
  A swarm of bees in June is worth a silver spoon;
    A swarm of bees in July isn't worth a fly.

orbanstefan64

da ce ar fi sa le lasa ti cit mai aproape demediu...... scorbura ?!?!?!
:hi: :hi: :hi:

ovidiutoma1

Domnule Ioan am ramas placu impresionat se profesionalismul dumneavoastra in realizarea stupilor. Imi puteti da mai multe informatii va rog despre cat costa o cutie de stup pe 10 rame...multumesc

ioanardelean55

Indiferent de tipul folosit este bine sa fie pus dupa diafraga ,pentru-ca diafragma de P.F.L. cu rama de lemn prin constructia ei lasa un spatiu intre ultima rama asa incit ghemul se fomeaza inclusiv pe ultima rama si diafragma in felul acesta albinele pot consuma mierea de pe ultimul fagure . daca  cea din polestiren fiind dreapta se lipeste de ultimul fagure pe acea parte albinele nu mai au acces la miere .

silviu

Mi se pare corecta observatia.De altfel asa am facut si eu.
                            Cu stima,
                                       Chis
"Dumnezeu nu ne cere minuni.Acelea le face EL."
     Arhm.Arsenie Boca