Ioan Ardelean

Creat de ioanardelean55, Februarie 02, 2010, 05:51:45 PM

« precedentul - următorul »

romikele

Nu se mai gaseste lemn prin zona si ai trecut pe impletituri?  =))

Arata fain, iernare usoara!  :hi:

ioanardelean55

Ce a fost va mai fi ,noi dar ducem traditia mai departe. :bzz: :bzz:

delorin I

ioanardelean55

gabriel26do

Salutare. BRAVO domnule, arata super BRAVO... :yes:
SunPhoto     YouTube

delorin I

Eu unul privesc filmele facute la inceput de 80 cu o astfel de stupina...si ma minunez...nu tu cuie, sarma, ulei de in, vopsea, tabla, ...scandura taiata, circular, abricht, freza verticala, grosime...:)) Adevarul e ca pe baza stupilor "sistematizati" a crescut economia! Pe de alta parte stau si ma gandesc cum ar fi sa ai asa niste cosnite undeva intr-o livada sau mai stiu eu unde....daca dispar ele cutiile care sunt mult mai  grele....cum ar disparea cosnitele astea...in cateva minute:))
Cert este domnule Ardelean(imi vina sa va spun Ardeleanu...Unchiul meu apicultor si profesor de matematica purta acest nume - Ion Ardeleanu) ca m-ati provocat, si as vrea si eu asa ...de dragul vremurilor  de alta data, sa am macar o cosnita sau buduroi, la unii! :)

ioanardelean55

Asa este ,  investitie mica ,iar la cit e de lucru profitul e mult mai mare decit cu lazi   . De disparut ..... sa iei o cosnita i-ti trebuie si un cearceaf s-au o patura pe cind o lada ai inchis-o si la rvedere . :bzz: :bzz: :bzz: :bzz:

delorin I

Aseara am urmarit si eu cum se fac cosnitele intr-un film vechi pus de nemti pe net...exceptional...daca o sa fac una cu mana mea...nu cred ca voi putea sa o las in pustie:)

ioanardelean55

Poti sa o lasi linistit numai sa pui linga ea o lada  :hi: :hi:, si chiar daca ....... paguba nu e atit de mare  ca in cazul unui stup  :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ioanardelean55

Totul e pregatit ca la carte  :bzz: :bzz: :bzz: Asteptam sa ninga  :hi: :hi: :hi: :hi:

delorin I

Oricum cand veti recolta mierea de la cosnite....nu uitati sa ne aratati si noua! Cat despre furatul cosnitelor....e pe net o serie de filmulete facute in Germania...care din ele nu imi dau seama, facute prin 1985 si ante...atat despre cum se fac cosnitele cat si despre cum se face pastoral cu cosnitele! Si neamtul a gasit o solutie sa puna pe fund strict cat tine cosnita, un fel de batista cu 4 capate intinsa si ancorata in nuiele. Urdinisul il acopera cu iarba...nu stiu daca l-ti vazut si eu le-am descoperit in acest weeknd! Oricum extrem de instructiv. Eu unul chiar ma intrebam cum naiba se recolta pe vremuri toata mierea de la albine din cosnita....acolo se arata ca de fapt nu este chiar asa....desi culmea intr-un alt fim arata doar cosnite pline faguri  cu miere care se recolteaza...ce au facut cu albinele, unde si cum au scapat de ele, ramane un mister

ioanardelean55

Sint mai multe metode de recoltat mierea din cosnite , sa vad  pe care o voi aplica .  :surprised: :surprised:  de furat .... ce sa zic ,se fura bancomate ,arme ,etc , etc , daramite cosnite .
I-mi aduc aminte de o poveste pe care mi-o spunea tatal meu cind eram mic ; un hot s-a dus intr-o noapte si a furat o cosnita cu albine de la un consatean care avea asa ceva (,numai ca nu a stiut cum sa procedeze ) dimineata stuparu a vazut ca - i lipseste o  cosnita ... :uimit: :uimit: :uimit: Cum a descoperit hotu ; S-a uitat atent prin gradina si la un moment dat a vazut in iarba niste albine amortite adunate gramada ,a stat pina ce au inceput sa zboare si a observat ca erau albine din cosnita furata , si din loc in loc a gsit asemenea gramadute de albine pina la casa hotului .  :hi: :hi: :hi: :hi:

jenica67

Bunicul meu a avut cojnite, la Baia de Arma, cand eu eram mic si tin minte ca avea un butoi fara capac, plin de faguri plini de miere. Luam cate o bucata de fagure si mancam. Acum am la casa, vre-o 8-9 in pod, dar nu mi-am propus sa le folosesc.
Ar fi simplu, daca nu ar fi asa de complicat, sau ne pare numai noua ?

romikele

Citat din: ioanardelean55 din Decembrie 04, 2012, 06:31:33 PM

Sint mai multe metode ...  de futat ....

Experienta isi spune cuvantul  =)) =)) =))

ioanardelean55

D-nu administrator  :surprised: :surprised: :surprised:.....ce-mi faci   : :uimit: :uimit:. in loc sa corectezi  :hi: :hi: :hi: :hi: inseamna ca esti la post , :bravo: :bravo: dau o  : sampanie: daca corectezi ,