varachet

Creat de dragos2006, August 14, 2009, 12:08:51 AM

« precedentul - următorul »

Popescu Gheorghe

D-le Batranul vad ca faceti tot ce este nerecomandat si care intr-un tarziu sa nu duca la necazuri de tipul refuzuluii de miere sau fereasca D-zeu,declansarea de alergii la consumatori.De ce credeti ca s-a scos streptomicina si alte antibiotice si sulfatidin tratamentul albinelor? Remanenta lor poate declansa alergii ce pot duce la moarte mai ales la unii suferinzi ,copii sau batrani.Produsele stupului sunt si preparate medicamentoase deci, dar pot avea si revers in cazul de mai sus

Bătrânul

Citat din: Popescu Gheorghe din Octombrie 02, 2010, 11:27:32 PM
D-le Batranul vad ca faceti tot ce este nerecomandat si care intr-un tarziu sa nu duca la necazuri de tipul refuzuluii de miere sau fereasca D-zeu,declansarea de alergii la consumatori.De ce credeti ca s-a scos streptomicina si alte antibiotice si sulfatidin tratamentul albinelor? Remanenta lor poate declansa alergii ce pot duce la moarte mai ales la unii suferinzi ,copii sau batrani.Produsele stupului sunt si preparate medicamentoase deci, dar pot avea si revers in cazul de mai sus
Gheorghita tu ai albine? .cite?, de cind?. Cind i-ai tratat ultima data? cu ce ? Citi acarieni au cazut?  Tratati fratilor albinele NU VA LUATI DUPA STUPARI VIRTUALI  :limba: :hi:

balasbebe

Aici trebuie sa intervin putin. Noi cei care folosim acel aparat in primul rand nu astupam urdinisul. Cum intra fumul asa si iese. Sta in stup doar pret de cateva secunde. Mai mult noi nu administram decat ca doza sub o picatura fata de cateva picaturi pe banda. In absenta puietului este suficienta o aplicare. Noi facem toamna doar tratamentul iar eficienta este maxima. Dintr-o picatura se pulverizeaza circa 3 metri cubi de gaz.O picatura este a 20-a parte din ml. Cu 8 ml noi tratam cel putin 160 de familii. Dozarea se face mult mai eficient si uniform decat cu pipeta. Nu o data cand foloseam benzi mai scapa cate o picatura. In prospectul Varachetului nu se indica cat de toxica este substanta, dar ne expuneam periodic si timp indelungat. In 20 de minute noi terminam tratamentul la o stupina.

D006

DE 10 ani nu se mai permite comercializarea mierii cu urme de antibiotice , rezultatul : in Romania a cam inceput sa puta a loca ! 
  Daca vor scoate amitrazul si fluvalinatul trebuie sa introduca un sistem de despagubire a stuparilor deoarece mortalitatea va merge spre 50%.

Realitatea : zilnic mancam carne provenita de la animale stimulate cu antibiotice si nimeni nu mai face alergie sau moare de la aceasta carne ...  parca nu s-ar putea vinde si mierea cu urme de antibiotic dar cu atentionare pe eticheta !
  Cat priveste acaricidele un stupar care lucreaza cu stupi verticali poate face o schema de tratament care se aplica atunci cand nu sunt caturi  pe cuiburi si astfel mierea nu va fi contaminata  , plus ca se stie foarte bune , tratamentul cu amitraz se face in afara perioadelor de cules.

ioanardelean55

Cam asa ceva sa-ntimplat in urma cu citiva ani cu vaccinul contra pestei porcine pe urma au lasato moale .

D006

Sa facem  un remember al ultimilor 10 ani : intai au zis ca e pericol sa mancam carne de vita pt ca sufera de boala vacii nebune , apoi au omorat gainile ca au gripa aviara , apoi ne-au bagat embargou la porci deoarece au pesta , apoi ne-au pus pe noi oamenii sa ne vaccinam sa nu facem gripa aviara ca vezi Doamne vor muri 20% dinte oameni , in final au murit 172...
  Cum se face ca de cand tehnologia a evoluat si suntem civilizati am fost invadati de fel si fel de boli bizare , oare stiinta nu trebuia sa preintampine aceste boli ??? A mai ramas biata oaie neimbolnavita !!! :nod:

Sa revenim la albine : pana acum 60 de ani nu exixta varooa si familiile se inmulteau doar prin roire naturala , a venit tehnologia peste albine au venit si bolile ! de ce ?

tassevasi

Industria farmaceutica , se pare ca are rolul cel mai mare in toate acestea si probabil  PROFIT .
tassevasi  :zzz:

Popescu Gheorghe

Discutiile sunt bine venite;d-le Batranul fac stuparit de 30 de ani si la prezentarea mea am spus cum si ce fel am invatat apicultura;am un pavilion cu 54 familii cu stupi pe verticala, pe10 rame stas si cu caturi normale reduse la 9 rame.Eu am facut cunoscut ceeace este oficial recunoscut atat in Romania cat si in U.E.Fiecare este liber sa faca cum doreste  si cum crede de cuviinta doar este democratie.NU?

ANITEI

Cand aveam 15 ani si foloseam Varachet faceam din sarma pt rame o spirala (resort) in care introduceam bezile de carton pliate pe lungime.Cred ca e mult mai practic decat tablita chiar gaurita.Poti introduce fitilul cat de adanc vrei in stup , nu risti sa cada sa/ti arda lemnul si are aer din toate partile deci arde bine.
'' Pot totul in HRISTOS , care ma intareste.'' Filipeni 4:13

Adrian Roman

Va salut, domnilor colegi... Anul acesta am avut o infestare cu varoa mult peste cele din anii trecuti. Am facut primul tratament cu varachet de un an, si am curatat cu spaclul de pe tavile de sub plase. A doua zi, am mai gasit exemplare, dar la nivel de 20-50 buc. Urmatoarele doua fumigatii le dau cu varachet proaspat, sunt curios ce mai pica ! Subscriu si eu la eficienta , rapiditatea si comoditatea lucrului cu varojetul. Oare de ce anul acesta, a fost asa de mare infestarea ?

bucovineanu

Daca acum infestarea a fost asa masiva inseamna ca tratamentele din anii trecuti nu au fost suficient de eficiente.

orbanstefan64

la noi in zona inca se pling stuparii ca anul acesta au fost foarte multi paduchi

D006

Nu tratamentele nu au fost suficient de eficiente ci au fost prost aplicate !    :nono:

bucovineanu

Aici se poate discuta mai mult:
-tratamentele nu au fost facute in perioada optima.
- doza aplicata nu a fost suficienta.
-stupii nu au fost bine etansati si s-a pierdut  din tratament.

D006

Daca nu respectati cele scrise de Bucovineanu aveti toate sansele sa ramaneti fara albine si apoi sa dati vina pe CCD ... :zzz: :zzz: :zzz: